donderdag 8 december 2022

WARME BEURS VOOR MENSEN MET EEN KLEINE BEURS (Smeltkroes i.s.m. De Bron)

Ingezonden door Koos Meisner


Op zaterdag 10 december wordt in De Bron Bentismaheerd 1a de Warme beurs georganiseerd. Dit is een beurs Door Beijumers voor Beijumers. De beurs wordt georganiseerd door De Smeltkroes samen met De Bron. Het idee van de beurs is dat mensen er (gratis) winterkleding kunnen krijgen ingebracht door Beijumers die winterkleding als bijvoorbeeld warme jassen/truien/broeken/sokken/dekbedden/slaapzakken over hebben. 

Daarnaast zijn er stands waar energie-advies en besparingstips worden gegeven.

Uiteraard worden er, net als bij de welbekende ‘spulletjesmarkt’ van De Bron ook koffie/thee/soep/broodjes tegen een aantrekkelijk prijsje verkocht. Update Koos: drankjes zijn gratis.

Van 10 tot 12 en van 13 tot 15 uur (en daarna nog even lekker door naar de Winterdoemarkt?) 

Update 17:20 uur. Bovenstaande tekst heeft deze blogger te goeder trouw gepubliceerd, want opgestuurd vanuit de Bron, een der organisatoren van de Beurs.
Maar vanuit de Smeltkroes kreeg ondergetekende het bericht binnen dat bovenstaande tekst niet klopt. Onderstaande tekst werd meegestuurd.

De blogger gaat daar niet tussen zitten, het is een veel te warm en mooi initiatief om er een conflict van te maken. Als hij van beide organiserende 'partijen' te horen krijgt wat wel en wat niet klopt, dan zal hij dat gewoon aan gaan passen.

Versie Smeltkroes:

Aanstaande zaterdag organiseren wij een warmte beurs in PKN de Bron. Gezien er vele nieuwsoutlers geïnteresseerd zijn hebben wij besloten een mailtje te sturen met de flyer en informatie vanuit de organisatoren, Groningse maatjes. Vanuit het bewonersinitiatief door Maggy Kruse en Lizzy Kuiper: Groningse Maatjes (momenteel met ondersteuning van stagiaire Esther den Ouder, eventmanager Noorderpoort) , die zich momenteel gevestigd heeft in Smeltkroes Beijum, wordt er een enorme warmte beurs georganiseerd. Dit in samenwerking met PKN de Bron die de locatie en horeca zal faciliteren 10 december. Groningse Maatjes is een initiatief dat zich inzet tegen eenzaamheid en met dit soort evenementen ook tegen de (stille) armoede. Wij zijn daarin al bekend van de enorm geslaagde jassendag in oktober en de Sparkles for all feestkleding weggeefactie in november. En nu mogen wij dankzij het noodhulppakket van de gemeente een ware beurs organiseren. De beurs is op vele vlakken een manier om warmte door te geven. Denk aan een warme trui, jas, of deken. Maar ook een kopje warme choco, soep, en meer zal aanwezig zijn. Daarnaast geven wij ook warmte weg in energie tips en activiteiten: een kapper, masseuse, spirituele warmte. Er gebeurd dus van alles en het wordt een enorm gezellige boel. Voel je welkom om langs te komen en laat vooral weten dat wij er zijn. Voor IEDEREEN! (Alles wordt gratis aangeboden) Warme groeten, Maggy Kruse Initiatiefnemer Groningse Maatjes en Stekzilla Momenteel gevestigd binnen Smeltkroes Beijum

1 opmerking:

Jelle Kooistra zei

Dag Johan,
Er is zeker niet sprake van een conflict.
In het bericht van de Bron staat alleen ten onrechte dat de koffie, thee, sloep e.d. tegen een aantrekkelijk prijsje worden verkocht, maar ook dat is gratis.
groet,
Jelle Kooistra, namens de Bron