donderdag 30 april 2020

ONDERTUSSEN IN DE HUNZE (176)



Er lopen regelmatig de nodige paarden in en rond Beijum.

Zie bijvoorbeeld hier en hier en hier en hier
Ze grazen ook wel eens in een speeltuintje
Gezellig langs de Zuidwending

Vanmiddag spotte deze Beijumblogger ook een edel exemplaar in De Hunze.

Zie foto boven. Twee frisse dames met een mooi paard.
Mooi zorgzaam bezig dames!

Foto links, de allermooiste bloesems zijn al weer weg. Maar hardlopen in De Hunze wil ook prima.
Wat een aparte teerstreep in het midden van de (Berlage)weg zien we.

Op het grote speelveld speelden kinderen. Daar is het natuurlijk ook voor maar deze blogger moest even aan het deze dagen overheersende coronavirus denken. Zes kids vlakbij elkaar. Kunnen die elkaar ook besmetten?

Het is wat, sijpelt het virus toch weer een blogbericht binnen.

Video beneden….Paarden in en rond Beijum…..

BOTSING THV DE DH CAMARASCHOOL


Tegen het einde van de middag vlogen hulpdiensten via Beijum Noord Beijum binnen.
Ter hoogte van de Dom Helder Camaraschool, langs de Amkemaheerd kwamen een fietser en een scooterrijder met elkaar in botsing.

Laatstgenoemde werd naar het ziekenhuis vervoerd i.v.m. schouderklachten.

Foto's Rdb-producties

BEIJUMNIEUWS IN DE STAD GRONINGEN (10)


(Foto's en video zijn een paar weken voor de corona-crisis gemaakt)

De Nieuwe Boteringestraat loopt parallel aan de Nieuwe Ebbingestraat en Nieuwe Kijk in 't Jatstraat in het centrum van de stad Groningen.

Aan het bijna begin van deze straat, gerekend vanaf de diepenring, liggen het Guyotplein en de Ossenmarkt gebroederlijk tegenover elkaar. Het is daar waar de Nieuwe (buiten de grachtengordel liggende) Boteringestraat eindigt.

Op dat punt, bij de brug die Oude en Nieuwe scheiden begon deze blogger kort geleden te filmen.
Zie de video beneden.

Even kort een paar zijstraatjes in fietsen, maar verder de Boteringestraat helemaal uitrijden tot waar het over loopt in de Guldenstraat en uiteindelijk tussen de Vismarkt en de Grote Markt eindigt.

Zie foto boven.

Fiets desgewenst even mee.

Onder de You-Tube video staan links naar fietstochtjes door de Folkingestraat, de Vismarkt, de Korreweg en meer....

EEN DOOS IN EEN PAPIERCONTAINER KRIJGEN




Tjongejonge wat een grote doos.

Wat een draagkrachtige wijk

Wat zal daar voor een duur en groot apparaat in hebben gezeten tijdens deze corona-crisistijden?

Dacht deze blogger gistermiddag tegen 13.00 uur gistermiddag.

Papiercontainer parkeerplaats voor Winkelcentrum Beijum.

Sympathieke man was zeker tien minuten bezig om een joekel van een kartonnen doos in de papiercontainer te krijgen.

Meerdere dozen eigenlijk.

Een mesje meegenomen om het grote kartonnen gevaarte tot aanvaardbare proportie terug te brengen zodat het door de gleuf in de container kon worden gedeponeerd.

Je hebt er aso's bij in Beijum.

Zo niet deze man. "Ik ben wel bekend in Beijum."

woensdag 29 april 2020

BEIJUMBORG (151)


Afstand
 
 Als je wat ouder wordt, zoals uw columnist, dan ga je nadenken over datgene wat je de rest van leven nog met je mee wilt blijven slepen. Van sommige zaken kun je geen afstand doen: dat zijn je ervaringen, je littekens, je gedachten. Die zijn er gewoon, en ook al zitten ze je soms dwars: je draagt ze voor de rest van je leven met je mee. 
Wat heel prettig is (tenminste: ik denk dat dat voor de meesten van ons geldt) is dat je ook mensen met je meedraagt. Je broers en/of je zussen, de herinneringen aan je ouders, aan je partner, maar bovenal je nageslacht: je kinderen en je kleinkinderen. Een prettiger erfenis is er niet, denk ik.
 
Toen ik in Groningen kwam wonen, dit jaar 45 jaar geleden, ben ik begonnen op een kamertje van 3 x 3.80m. Het was een studentenflat, in Selwerd. Met zestien ganggenoten deelden we een keuken, een paar douches en enkele toiletten. Maar ieder had een eigen kamer, en die van mij was ’gevuld’ met een bed, een bureau, een boekenkastje, een klerenkast en een radio met boxen. Dat was het dan. 
 Na een jaar verhuisde ik naar een iets grotere kamer in de Oosterpoortwijk, en weer een jaar later (in dezelfde wijk) naar een nog iets grotere kamer. Het aantal spullen nam ook toe: meer boeken, enkele kleine meubeltjes, een paar planten (waaronder een papyrus in een emmer, toentertijd heel populair onder studenten) en nog zo wat zaken. Vanaf begin 1978 kreeg ik een grote kamer én een aparte slaapkamer in een huis aan de Hereweg: wéér een reden om het niet al te nauw te nemen met het verschijnsel ‘ruimtegebrek’. De spullen hoopten zich op, er kwam een sofa bij (handig voor logerende gasten), een paar gemakkelijke stoelen werden aangeschaft, een heuse eettafel met stoelen. 
 
Vanaf begin 1979 woonde ik samen in een bovenwoning in de Oranjewijk. Mijn vriendin (later werd ze mijn echtgenote) was natuurlijk ook al voorzien van een huishouden met spullen, en we voegden in ons heerlijke huisje alles maar gewoon bij elkaar. En toen we ons eerste kind kregen verhuisden we weer: vanaf 11 november 1988 woonden we in de prachtige wijk Beijum. Eerst in een gezinshuis aan de Bottemaheerd, en vanaf 1994 in een nog veel groter huis aan de Jensemaheerd. En u raadt het al: de spullen stapelden zich op. 
 
Als het goed is ga ik over een tijdje kleiner wonen…u leest het goed: kleiner. Begonnen op nog geen 12 m2 bezet ik nu bijna 200 m2. Maar als je een flat koopt, dan is dat meestal niet veel meer dan de helft daarvan. Dus ja: het wordt hoog tijd om te ‘ontspullen’. Wat moet ik met die paar duizend boeken, die vijf bedden, al die stoelen en tafels, bureau’s, de enorme hoeveelheid bergkasten, al die kleren…? Afstand er van doen: dat is de enige manier om de stap naar een flat mogelijk te maken.
 
En dus ben ik vandaag maar eens begonnen met het uitruimen van wat wandkasten met boeken en CD’s….
 
Han Borg

DUIZELINGWEKKENDE DIRTPARK DRONE VIDEO


Het mooiste openlucht jongerenplakje van Beijum. Bruisend Dirt Park (met video)

Zie ook foto rechts uit het bericht.

Het beste Bikepark van Nederland

Hoezo dit bericht?
Vraagt de lezer(es) zich wellicht af.

Het zit zo, deze blogger trof op You-Tube een duizelingwekkende drone-video over het Dirt Park (ooit ontstaan als Pedal Park).

Bovenstaande afbeelding is er een screenshot uit.

We zien een stuk voetbalveld waar normaal gesproken de Vrijmarkt op Koningsdag zou worden gehouden. Met daarachter de huizen van o.a. de Jaltadaheerd.

Zie video. Fasten seatbelts.

Duizelingwekkend.

SPONSORACTIE VOOR GOEDE DOELEN VANUIT DE FOSSEMAHEERD


Om onze verbondenheid met elkaar én ons sociale gezicht te laten zien, is er door een aantal buren een plan gemaakt voor de komende twee weken (meivakantie voor het basisonderwijs). 
We willen elkaar in beweging zetten en voor elkaar zorgen met een sponsoractie:

Door Stieneke Hemminga, Fossemaheerd

Jong en oud krijgt de kans om zich te laten sponsoren door familieleden, vrienden, buren, huisgenoten, wie je maar wil, in ruil voor een sportieve prestatie. Je mag daarbij denken aan iedere prestatie die voor jou sportief is. De een gaat misschien 50 km fietsen, de ander doet een hinkelbaan op klossen. Je maakt 100 doelpunten in de goaltjes op het veld op Kardinge, of je beklimt 20 keer de trap in huis. Alles is mogelijk, ook het bedrag dat je vraagt aan sponsoren. 
 
Bij een *sponsoractie* hoort natuurlijk een *goed doel*. Vanwege het sociale gezicht van onze straat hebben we nagedacht over een lokaal goed doel. We willen de mensen van woonzorgcentrum De Ebbingepoort graag een hart onder de riem steken. De eerste €100 euro van onze sponsoractie is voor hen. Mochten we met onze actie nu meer dan €100 euro ophalen, dan willen we de verdere opbrengst schenken aan "Save the children", een organisatie die er voor kinderen en hun families is, hier in Nederland en in de rest van de wereld. Momenteel vragen zij (samen met 84 andere hulporganisaties) aandacht voor vluchtelingenkinderen op Aruba, Curaçao, en de Griekse eilanden.  En mochten we dan ook nog eens over de €200 gaan, dan denken we aan de Voedselbank Groningen.  
 
We hopen hiermee een leuke actie op te zetten, vóór en dóór onze heerd.
Zou je mee willen doen, laat het ons weten! Samen maken we er een geweldige actie van.
 
En uiteraard: hou je aan de richtlijnen van het RIVM.
 
Update: we hebben al 150 euro opgehaald!!
shammenga@gmail.com

dinsdag 28 april 2020

UIT DE OUDE DOOS (458)


Tijdens de beginjaren van Beijum zijn verscheidene noodvoorzieningen neergezet om bijvoorbeeld eten en onderwijs voor de nieuwbakken wijkbewoners te garanderen. Het Gezondheidscentrum bestond nog niet, AH-Meins had een noodverkooplokaal uit de klei gestampt, en ook waren de scholen nog niet op orde. Op de foto ziet u spelende kinderen op een noodspeelpleintje spelen. Niet zo maar een pleintje, nee, het  was het tijdelijke schoolplein van De Heerdstee. Waar de school destijds precies was gehuisvest weet ik zo niet, wel dat dit in de Framaheerd was.

 Zo kan het gebeuren dat kinderen die eind jaren zeventig, begin jaren tachtig op de klei in de Framaheerd aan het spelen waren zichzelf nu, ruim 30 jaar later, terug kunnen zien op internet. De meeste kinderen op de foto zullen zullen inmiddels zelf kinderen hebben. Wonen ze nog in Beijum? Mocht iemand zichzelf herkennen, en z'n of haar verhaal willen doen, mail dan naar Beijumnieuws@hotmail.com

Let ook op de 'oldtimers' die destijds het straatbeeld opfleurden.

(Het kan een keer zijn dat een afbeelding per ongeluk doubleert, al eerder in de Oude Doos van Beijum heeft gestaan. Lastig om alle ruim 450 afleveringen na te lopen. Mocht u een foto zien die al een keer geplaatst is, meld dat dan aub)

Update 22.25 uur, zie ook dit bericht met foto links….In aflevering 108 van de Oude Doos.

CORONAGROETEN EN LEVE HET STOEPKRIJT

Niet naar school gaande kinderen in de wijk hebben de afgelopen weken waarschijnlijk meer op straat gespeeld dan ooit te voren (vakanties uitgezonderd).

En, een mooie bijkomstigheid: ze hebben het stoepkrijt a.h.w. opnieuw ontdekt.

Mooi, handig en creatief.

Zoals de groeten aan oma op 12 april

Zie ook bovenstaande foto, tussen Winkelcentrum Beijum en de fietsenmaker.

Welkom lieve……

Foto links, een auto in de Froukemaheerd.

Hartje hartje love you Demi, papa, mama....
Was vast goed te zien vanuit een woning waar waarschijnlijk tijdelijk even geen bezoek kan komen.

Foto rechts, was dat niet in de Onnemaheerd?
Niet alleen krijten op straat, tegen een muur op kan ook.

Afbeelding beneden, Nijensteinheerd, jammer dat er auto's door de wijk rijden, die verpesten meerdere krijttekeningen en corona-groeten.

APRIL EDITIE WIJKKRANT DE BEIJUMER IS UIT

Het is in feite de tweede april-editie, aan het begin van deze aflopende maand kwam ook de extra corona-editie uit
Deze dagen valt het originele formaat van de reguliere De Beijumer weer bij Beijumers zonder NEE-sticker in de bus.

Met, en hoe kan het ook anders, nog erg veel corona-nieuws.

Kruidentips, een column, gemeentelijke bijdragen, nieuwtjes en aankondigingen vanuit de wijk.
Een Time-Out kappers-ondernemersbericht.

Ditjes en datjes.

En nog veel meer.

maandag 27 april 2020

COLUMN UIT LEWENBORG (185)


LEVENSLES

Met een gelukkig gevoel word ik wakker, echter ongelukkig als ik voel dat het kussen naast me leeg is. De deuk in het kussen is niet warm meer. Hij is weg, al verdwenen uit mijn leven. Shit!
Was het allemaal de moeite waard? Ik weet het niet, weet niet eens zijn naam meer. Een droge strot en een bonkende hoofdpijn doet mij weer denken aan het feestje waar ik gisteren was.

Heel gezellig, heel fijn, veel bier en sloten wijn. Natuurlijk niks gegeten voor ik er heen ging, hoe stom kun je dan zijn, dan vraag je om ellende.
Maar ik ging van die gedachte uit dat daar wel iets te eten zou zijn, dus waarom zou ik van tevoren eten? Nee, gewoon eigenwijs. En daar boette ik nu voor. Een knallende hoofdpijn en de vraag waarom ik zijn naam niet meer wist.

Had hij zoveel indruk op mij gemaakt dat ik zijn naam zomaar kwijt was? Ja, die dingen gebeuren, maar ik had nooit verwacht dat het mij zou gebeuren. Ik, degene die altijd oppaste, nooit te ver ging, altijd voorzichtig. Ja, ja... het resultaat van mijn voorzichtig zijn kon ik nergens meer vinden. Had ik niet aan safe seks gedaan? Was ik zo een stom geweest? Angst kneep mijn droge keel samen.
Ik stapte uit bed en stond een beetje tollend op mijn benen rond te kijken, even niet wetend wat te doen. Een douche misschien, maar eerst twee paracetamolletjes voor mijn hoofdpijn. Daarna dook ik de douche in, waste mijzelf grondig, nee het was meer schrobben wat ik deed. Ik voelde mij vies, armoedig en enigszins angstig. Hoe stom kon je zijn om niet een condoom te gebruiken, trut die ik was, die lagen toch altijd in mijn nachtkastje. Ik begon te trillen toen ik uit de douche stapte, droogde mij snel af, kleedde mij aan en rende naar de telefoon. Voor vandaag wilde ik perse nog naar de huisarts voor een bloedonderzoek. Ik kreeg het er benauwd van.
Ja, je wist toch maar nooit. Aan alle kanten word je gewaarschuwd voor geslachtsziektes.
Na mijn telefoontje met de assistente van de huisarts kon ik direct een briefje halen en bloed laten prikken bij het ziekenhuislaboratorium. Ik was voor het eerst in mijn leven echt bang.

Een onverklaarbare angst, die niet te verwoorden is. Stel je voor dat…
Laat ik eerst maar eens de onderzoeken afwachten besloot ik moedig, maar voelde mij allesbehalve moedig. Die week was de zwaarste uit mijn nog jonge leven, de angst kon op sommige momenten mijn keel dichtknijpen.

Stel dat ik wel een geslachtsziekte opgelopen had? En niet eens meer weten van wie!
Moest ik dan naar die kennissen gaan, om hun te vragen wie ik mee naar mijn huis had genomen?
Wat een ramp zou dat zijn.
Toen de huisarts mij belde voor de uitslag, was alles gelukkig oké. Niets aan de hand.
Opluchting binnen in mij en ik voelde de hete tranen langs mijn wangen lopen van geluk.

Die angst kun je nooit meer vergeten. Echt nooit meer…
Mijn levensles heb ik hier uitgehaald, doe er je voordeel mee en vrij veilig!

PS: Deze column is geschreven vanuit een opdracht jaren geleden, die toen moest gaan over angst.

2020©Vlindertje73

STIL OP STRAAT, WEL VEEL VLAGGEN

.
Er wapperen een paar honderd vlaggen in Beijum.

Schat deze blogger in na een kleine wandeling door de Froukemaheerd.

De meest bijzondere Koningsdag ooit. Geen drukke vrijmarkten vanwege het coronavirus.

Maar de vlaggen kunnen wel uit.

Afbeelding rechts, misschien niet goed te zien, maar er wapperen vlaggetjes van de ene kant van de straat naar de andere.

Oude beelden van Koningsdagen terugzien op televisie. Van de tijd dat het nog normaal was.

Deze blogger heeft geen Wilhelmus in de wijk gehoord buiten.

Maar op een bepaalde ingetogen manier vieren toch veel Beijumers vandaag de verjaardag van hun Koning.

Monarchie willen of republikein zijn, je kunt er niet omheen, het is Koningsdag 2020.

Update 18.00 uur, lezeres stuurde foto met opschrift: 'Hoezo stil op straat?'

KONINGSDAG ZONDER VRIJMARKT IS GEEN KONINGSDAG




Nee, vandaag geen tientallen kleedjes op het grote voetbalveld ter hoogte van de Jaltadaheerd.

Geen gezellige drukte, geen loven en bieden en geen goedkope hebbedingetjes op de kop tikken.

Eigenlijk helemaal geen Koningsdag.

Want wat stelt zo'n dag voor zonder vrijmarkt?

Zie foto boven, normaal gesproken had daar vandaag al een grote rode container van de Milieudienst gestaan waarin overgebleven vrijmarkt-spullen gedeponeerd hadden kunnen worden.

Het zal er vandaag stil en leeg zijn.

Foto links, wat zijn ze van plan in de Fossemaheerd?
Een theemuts op de voorgrond, daarna een stoel, dan weer hout voor een vuurtje en op de achtergrond oranje vlaggetjes….

Video beneden uit de goede oude tijd.

Vier jaar geleden werd de vrijmarkt i.v.m. zwaar regenweer binnen in het Trefpunt gehouden

zondag 26 april 2020

KARDINGE, EEN VERADEMING TIJDENS CORONA-TIJDEN (4)


Het was weer gezellig druk vanmiddag in Recreatiepark Kardinge.

Bovenstaande tekst kan tijdens corona-tijden met de nodige wantrouwen worden gelezen.

Want hoezo druk? Thuisblijven!

Nee mensen, dat hoeft niet. Hou wel de anderhalve meter afstand in acht, en ga niet met meerdere mensen tegelijkertijd die kant op.

Wat deze blogger opviel is dat tijdens het kwartiertje dat hij door het park fietste hij zeker tien snelle wielrenners met helmpjes op zag voorbij rijden.

Het voelde wat ongemakkelijk in combinatie met de mensen die rustig aan het wandelen waren. Of met mensen die op dooie gemak een stukje aan het fietsen waren.

Foto boven, er waren net twee bezwete wielrenners dit kruispunt (Koerspad/Kardingerplas) gepasseerd.

Foto links, de camperplaats raakt voller en voller. Is een idee voor de komende zomer, allemaal een camper of caravan aanschaffen of huren.

Foto rechts en beneden zijn vanaf dezelfde plak gemaakt.
Rechts, voorbereidingen om een vlieger op te laten, op de voorgrond liggen twee jongeren (m/v) van hun (lichamelijke) aanwezigheid te genieten.

Beneden, het was gezellig druk op Natuurspeelplaats Oerr.
Een mooi ruim opgezette speelplaats.

Mooi plekje om met kinderen op een verantwoorde manier heen te gaan tijdens deze corona-tijden.



SCHOOLTUINTJES NDE LIGGEN KLAAR VOOR SCHOOLKINDEREN



"Het is voor scholen natuurlijk een heel gedoe om e.e.a. te organiseren, er komt i.v.m. corona van alles bij te kijken, maar ik kan wel zeggen dat we er klaar voor zijn voor het geval schoolkinderen weer deze kant opkomen."

NDE- er Karin afgelopen donderdagmiddag op het Schooltuincomplex in het Groene Hart van de wijk.

 Natuur en DuurzaamheidsEducatie.

Gaan ze nog open?

De tuintjes liggen er mooi bij. Aarde (klei) keurig geploegd, en alles is reeds ingezaaid.

Zie foto boven, juf Selina, aardappels, de Heerdstee.

Op de foto's links en rechts staan (niet zichtbaar) andere namen, gewassen en namen van scholen.

Kan niet missen, de voorbereidingen zijn prima voltooid.

Het wachten is op de schoolkinderen. Valt het te organiseren vanuit de basisscholen te Beijum?

Wat moet je er verder van zeggen in corona-tijden.

Beijumer klei zoekt schoolkinderen die groene handjes willen halen.

NATUUR IN EN ROND BEIJUM (162)


De plantaardige natuur in en rond Beijum ontwikkelt zich deze dagen zoals altijd eind april spectaculair.

Bloesems, paardenbloemen, tulpen, groen aan de bomen en struiken.

Mooi om te zien.

Maar hoe vergaat het sommige dieren?

Foto links, er werd afgelopen donderdag een papegaai aangetroffen in de Fossemaheerd.

Jort Kruims maakte de foto en vroeg zich af van wie de papegaai was, om even later te melden dat de eigenaar bekend was.

Mooi beestje, zou die als een echte papegaai ook van alles hebben uitgekraamd gedurende zijn vrijheid? Koppie krauw.

Dan foto rechts, een dag eerder gemaakt door de blogger himself. Buiten in de tuin zittend kreeg hij opeens bezoek van een lieveheersbeestje. Beestje zat op een vest die hij droeg.

Er circuleren de wonderlijkste verklaringen op het internet over 'bezoek' krijgen van een lieveheersbeestje:
Een lieveheersbeestje op je pad laat je weten dat je meer aandacht mag hebben voor je eigen koers en adviseert je om je stil te houden in de storm. Die gaat namelijk voorbij en daarna wordt het altijd weer licht. Laat je niet vangen door negatieve emoties en commentaren en luister naar je hart.
En op Happinez staat:
De gelukbrenger die iedereen kent, is het lieveheersbeestje. Maar waar heeft dat geluk betrekking op? Het lieveheersbeestje staat voor de cyclus van het leven – (weder)geboorte, leven, dood – en voor het reizen door verschillende dimensies, levens of dromen. Het lieveheersbeestje laat je weten dat je in de komende tijd tot diepe inzichten zult komen.

Deze blogger zal zich niet laten vangen door negatieve emoties en commentaren en hij zal naar zijn hart gaan luisteren. En hij verwacht dat hij de komende tijd tot zeer diepe inzichten gaat komen..

zaterdag 25 april 2020

VAGE POSTERS IN STRAATBEELD VAN BEIJUM (5G)

Er staat geen tekst bij.
Geen afzender.

Geen uitleg.

Zie foto.

Wazigheid en vaagheid ten top. Vast geen actiegroep die een duidelijk statement wil maken en verklaren waar het volgens hen op staat.

In het midden zien we een afbeelding van Nederland.
Er omheen vage figuurtjes, alsof men een rebus tracht uit te beelden.

Staat wel een rood 'bord' door 'Nederland.'

Geen 5G.

Het kost wat geld om dit in o.a. Beijum (meerdere posters) op te hangen.
Resultaat nulkommanul.

Vaagheid, zweverigheid, non-communicatief. Waardeloos.
Wordt hier een link met het corona-virus gesuggereerd?

Zo lang als een actiegroep, ook die tegen 5G, niet helder en transparant kan communiceren, is dit volstrekt niet serieus te nemen.
Update 22.30 uur: https://iconischnederland.nl/

MAGNEETVISSERSKUNST?


Het is al weer een beetje stil rond de magneetvissers in Beijum.
Een der laatste berichten er over is deze

Eergisteren spotte de blogger de fiets die we zien.
Ter hoogte van de Kremersheerd.

Nou ja, fiets? Wat daar nog van over is.

Het lijkt wel een beeldend kunstwerk.

Leuk die magneetvissers, ze takelen van alles boven water.....een ander mag het opruimen.

LENTE T.H.V. KOERSPAD-MEEDENPAD (9)



Het wordt groener en groener in Recreatiepark Kardinge en dus ook langs het Koerspad en het Meedenpad.

Ook geel, zie bovenstaande foto linksonder.
Paardenbloemen.

Op het basketbalveldje op op de hoek van genoemde paden wordt de laatste dagen intensiever gebald.

Even naar de corona-crisis, is het niet een voordeel bij een nadeel dat het voorjaar is?

Stel dat we dit een half jaar later hadden gehad, angst, lockdown, hamsteren, baanverlies, alsmaar donker wordende dagen, vallende bladeren, regen en storm....kouder, herfstdepressie.....

De dagen worden lichter en lichter, zowel 's ochtends als ook 's avonds.

Is alles verder niet betrekkelijk als je het afzet tegen het hoogste goed genaamd gezondheid?

Ach en wee, niet op vakantie kunnen, mijn God, de voetbalcompetities en wie mag promoveren en wie degraderen. Boeien.

De mensheid beleeft een crisis. Want geld, want economie....naast gezondheid.

De natuur kent geen crisis, de lucht is schoner dan ooit tevoren.

Cruijff orakelde het meermaals: elk nadeel heeft zijn voordeel.

vrijdag 24 april 2020

RECREATIEPARK KARDINGE (!46)


Waar zullen we de komende zomer toch op vakantie heengaan?

Ja, een opblaasbaar zwembad, veel koud bier in een waterbak, zonnebrandolie, een barbecue, Netflix....Waarom niet in eigen huis en tuin?

Vakantie in Recreatiepark Kardinge kan ook.

Waarom daar geen camping aanleggen, Anderhalvemetercamping Kardinge.

Zwemmen in de Kardingerplas, vliegeren, skateboarden, berg (heuvel)beklimmen.

Of Klimtorentje-klimmen?

Zie foto boven.

En ook afbeelding links.

Hoezo naar Frankrijk, Spanje, Italië, Nepal of Thailand?

Kardinge, the place to be.

Naar de spotgoedkope camperplek?

De Buurtcamping in Beijum?

Kom op Beijumers, regel een Bed and Breakfast bij jullie thuis.

Een VVV-kantoor op Plein Oost, rondvaartboten op de Zuidwending, een jeugdherberg bij 't Trefpunt?

We gaan prettig de zomervakantie van 2020 doorbrengen in Beijum-Kardinge.

KAPPERS VAN BEIJUM, JULLIE WORDEN GEMIST!


Ik weet niet hoe het de lezer vergaat, maar deze blogger was normaal gesproken al lang naar de kapper gegaan.
Bij een kapper in Beijum, en het doet er in deze eigenlijk niet toe naar welke, tijdens corona-tijden gun je elke kapper klandizie en inkomen.

Zie foto boven, de kappershoek op Winkelplein Beijum. Rolluiken ervoor. Salon Gerrie de Boer rechts.
Links, de Time-Out kappers, naast de bakkerij. Laatstgenoemde pand wordt nog gerenoveerd in verband met de verhuizing van Plein Oost naar West.

Het haar van deze blogger begint te lang en te piekerig te worden.

Zie verwilderde afbeelding links.

Het RIVM heeft besloten dat kappers zeker tot 19 mei gesloten moeten blijven i.v.m. corona en geen anderhalve meter afstand kunnen houden.

Deze blogger is geen viroloog, maar hij snapt niet zo goed waarom tandartsen wel weer mogen beginnen en kappers niet.

Maar beste kappers van Beijum: WE MISSEN JULLIE!

(Time-Out kappers staat in de komende wijkkrant, wel even wachten tot 20 mei....)

KNIKDAK-GEBOUW ONNEMAHEERD IN WORDING (2)


Het Knikdag gebouw aan de Onnemaheerd .
Wat was dat ook nog maar?

Het was nog van voor de corona-wereldoorlog.

Maar 'het leven' gaat door.

Tijd om ook het 'gewone' leven in Beijum meer een meer weer op te pakken.
De voortgang, de bouw, van het Knikdak-gebouwis  helemaal ondergesneeuwd door corona-berichtgeving.

De wat voor gebouw?

Zie nog eens deel 1 met verwijzende link

Twee maanden geleden begonnen

Onnemaheerd nogmaals.

Vlak naast de Dom Helder Camaraschool.

Daar wordt hard gewerkt....



donderdag 23 april 2020

ONDERTUSSEN IN DE HUNZE (175)


In de Bazelstraat in De Hunze gebeurden eergisteren mooie muzikale dingen, zie nog eens dit bericht

De blogger kende de straat niet zo goed, beter gezegd, hij had er nog nooit van gehoord. Het was even zoeken.

Het woord bazelen roept negatieve associaties op, het betekent gezeur, geleuter, gelul, etc.

Past niet bij de straat, zie foto boven, er moet prima te wonen zijn.

Nee, de straatnamen in De Hunze zijn geënt op namen van architecten, op internet valt te lezen dat er een architect genaamd van Bazel bestaat of heeft bestaan. Er staat geen Groningse link bij, dus ondergetekende weet niet of die bedoeld wordt.

Foto links, was dat ook in de Bazelstraat of in een parallel lopende straat? Ondergetekende is het even kwijt.

Toch geen hometrainer bij de vuilnis zetten? Altijd handig zo'n apparaat tijdens corona-tijden en gesloten sport- en fitnessruimtes.
De blogger zit er elke dag op...

Foto rechts, ergens aan de Berlageweg, ja, er zal vast ook wel eens worden ingebroken in De Hunze. Loebas op een plaatje met de tekst Ik waak voor mijn baas.
Hangt wel hoog, boven een raam op raam. Gaat een inbreker vast niet door.

Genoeg gebazeld, er zit muziek in De Hunze, geloof vooral in God, maar doe wel je huis goed op slot.