donderdag 31 maart 2022

ONDERTUSSEN IN DE HUNZE (359)



Een dier kan een schutkleur hebben, maar een boom ook.

Zie foto boven, de Berlageweg.

Als de bloesems rood of roze waren geweest, of blauw, dan waren ze tegen de achtergrond van de witte muur beter zichtbaar geweest.

Mooi contrast trouwens, links de kale grijze bomen, rechts in een voortuin een en al bloei.

Foto links, de Cuyperweg, in de verte overlopend in de Amkemaheerd. Beijum Noord, of Hunze Noord, zoals u wil.

De afvalcontainers zijn ooit al eens benoemd in deze serie, maar wat goed: er staan ook kledingcontainers.

Nog steeds dezelfde foto, op de achtergrond zien we een geel bord. De Hunze hoort ook bij de wereld, er wordt deze dagen aangegeven dat de route naar Amsterdam via de noordelijke en westelijke ring gaat.
Ring Zuid richting Julianaplein gaat immers tijdelijk niet

Foto rechts, hoeveel kamers zal dit huis aan de verderop liggende Berlageweg hebben? Een smalle rechtopstaande op de bovenverdieping? En elk een in een verschillende kamer op de benedenverdieping? 

Vaker gesteld, De Hunze zal vast mooie huiskamers herbergen. Maar wat zien sommige huizen er van de buitenkant toch lelijk uit.

Verder nait soezen, wat hebben ze er prachtige bloesems. 

De Hunze, wie wil daar nou niet wonen?

HOPELOZE VERKEERSSITUATIE IN EN ROND STAD





 "Ik moest naar Drachten, het kostte me een uur aan tijd om de Stad uit te komen, daarna nog een klein half uurtje naar Drachten."

Beijumse eergisteren.

Om bij de koptekst aan te sluiten, hopeloos in die zin om 's ochtend de Stad vanuit richting zuiden of westen in te komen. En kom er einde middag maar weer eens uit richting genoemde bestemmingen.

Deze blogger moest tegen vier uur vanmiddag even in de Zeeheldenbuurt zijn. Afslag ergens op de westelijke ring. Voorbij afslag Hoendiep rechts, of Friese Straatweg links. Vanaf Ring Noord naar West bekeken. Moest wel....want Julianaplein...Hij was ca veertig minuten onderweg.

De terugrit naar Beijum duurde iets korter, ca een half uur. Echt de hele westelijke ring richting wat ooit Julianaplein was stond vol. Noord idem dito, stuk Oost.
Verkeer vanuit de richting Hoogezand en Stad moest en moet immers via Ring Oost, Noord en West rijden om de A7 naar Drachten-Leeuwarden te kunnen nemen.

Echt, want het is niet te zien via de foto's, alle verkeer dat links op de foto is te zien stond stil of reed stapvoets.

Foto boven, Ring Oost ter hoogte van Beijum. En het moest Noord en West nog stapvoets over....

Deze blogger kon, met meerdere automobilisten, redelijk doorrijden, want richting Hoogezand via Oost.
Zie ook foto's links en rechts boven. Ring Noord.

Foto's links en rechts beneden. Gistermiddag, ondergetekende reed terug vanaf de richting Assen naar Beijum via Glimmen en Westerbroek. Dat ging redelijk, want de Stad in.

Echt, degenen die de Stad uit moesten richting de A-28 of Haren waren wel even bezig. Een drie tot vier kilometer lange file reed aan de andere kant van de weg. Nou ja, reed....Stilstaan of stapvoets,

Allemaal vanuit Stad via Westerbroek en Haren naar genoemde snelweg richting zuiden.

Julianaplein, je wordt gemist.

LAATSTE DAG MAART, EEN SNEEUWDAG TE BEIJUM




Zelden vertoond, de afgelopen dagen 'sneeuwden' de eerste bloesems al weer van de in bloei staande bomen in de wijk af.

Terzijde, geniet ervan, prachtige kleuren, het ruikt lekker en het duurt maar kort.
De gevallen bloesemvlokken worden vandaag door echte sneeuwvlokken bedekt.

Zie foto boven. De sneeuw blijft amper tot niet liggen, want nat en een temperatuur boven het vriespunt.

Trouwens, nog steeds dezelfde foto, waar gaan die fietsroutes naar toe?

Hoek Beijumerweg met de Emingaheerd, rechts is een gedeelte van het Gezondheidscentrum zichtbaar.

Foto links, 100 meter richting het oosten, tegenover basisschool de Heerdstee.

Het is dat we in Beijum weten wat voor verkeersbord dit is en naar welke straat het naar rechts stekende bord wijst. Bentismaheerd. Maar voor mensen van buiten Beijum die toch veelal al verdwalen in doolhof Beijum....

Foto rechts, een brug in het Groene Hart van de wijk, tussen de Ypemaheerd en Galkemaheerd in.
De wonderlijke uitingen der natuur, waarom maar een kant van de brug sneeuw?

Foto beneden, de werkzaamheden rond het schip op Plein Oost, zie eerste bericht van vandaag, een speeltoestel, ligt door de winterse omstandigheden stil.

Morgen vast ook, want het blijft nog wel even sneeuwen. En dat is geen 1 april grap....

SNEEUW IN DE ZONNIGSTE MAAND MAART OOIT


 
Fuck de winter.

Zag deze blogger iets voor half een op een auto staan. geen vandalisme, gewoon natte vingerwerk.

Zie afbeelding links.

De meeste mensen zullen geen zin hebben in de huidige stuiptrekking van de winter, maar het is niet anders, het is koud en het sneeuwt buiten.

Foto boven, daar zat deze blogger de afgelopen weken frequent in het zonnetje te lunchen of te brunchen. Het was de zonnigste maand maart ooit....
Dat buiten genieten gaat even niet lukken, tenzij je kind bent natuurlijk, sneeuw is dan altijd leuk en welkom.

De kachel aan, straks winterkleren aan en wellicht even de wijk in banjeren.
Maar binnen is het momenteel behaaglijker dan buiten. Wel even duur gas verbruiken binnen....

NIEUW SPEELTOESTEL OP PLEIN OOST

 

Als binnenkort de fonteintjes op Plein Oost weer gaan spuiten,  kunnen kinderen er vlakbij de illusie hebben dat ze op een schip varen. Kapitein zijn, matroos, zeerover.

Na vele jaren, deze blogger weet niet exact hoeveel jaren, is het karakteristieke rode speeltreintje op Plein Oost verwijderd.

Zie foto, het nieuwe speeltoestel is wel wat kleiner dan zijn voorganger. Maar daar zullen spelende kinderen geen last van hebben. Zou mooi zijn als er wat water omheen zou komen, een droge boot lijkt natuurlijk niet. Zie ook de loopplank, die gaat normaal gesproken over water heen.

Het treintje was nogal een braaf speeltoestelletje. Misschien moet hier, foto, een piratenvlag op. Zeerovertje spelen. Kielhalen, verstekelingen, muiterij, de Titanic naspelen.

Maar misschien ook beter van niet, Plein Oost moet leefbaar worden, een net plein zijn. Een beschaafde plek in Beijum.....

woensdag 30 maart 2022

COLUMN UIT LEWENBORG (243)

 Die belangrijke vier woorden…

Sommige mensen krijgen die echt hun strot niet uit, terwijl ze stapelgek op je zijn. Dit laten ze blijken op allerlei manieren, waaruit je toch echt wel kan opmaken dat ze van je houden. Het niet zeggen, zegt dan toch niet alles? Misschien is het een strubbeling uit de opvoeding of een trauma van een vorige relatie. Oh nee, we spreken nog niet van een relatie, want hij heeft die belangrijke vier woorden nog niet uitgesproken. Mijn mond viel open van verbazing en ik vroeg:

‘Hoe lang gaan jullie nu met elkaar dan?’

‘Drie maanden.’

‘Verwacht je dan al dat hij tegen je zegt dat ie van je houdt?’

‘Ja, dat vind ik wel en hij noemt mij nog steeds zijn date en zo stelt hij mij ook voor aan andere mensen. Ik wil gewoon zijn vriendin zijn, als in de vorm van een relatie. Snap je? En ik wil graag horen uit zijn mond dat hij van mij houdt.’

Nee dus, ik snapte er geen zak van. Hij is lief en zorgzaam, zorgt ervoor dat de lekkere hapjes waar ze zo van houdt in huis zijn, kan nog veel meer opnoemen… Klinkt erg lief door de telefoon, noemt haar ‘liefje’ terwijl zij krengerig doet. Dat is toch liefde lijkt mij. Zij denkt er anders over en is aan het daten geslagen. Nou, hier heb ik ook al eens een column over geschreven “Date jij ook?” 

Hilarische toestanden maak je dan mee. Zo ook zij weer wat had met de laatste date, die wou steeds aan haar zitten en zij wou dat niet. Hij bleef doorgaan en toen is ze zonder nog iets te zeggen weg gegaan. Logisch lijkt mij, één keer zeggen dat je iets niet wil is genoeg. Ik heb haar gewaarschuwd dat er ook veel mensen op datingssites zitten die helemaal niet zo eerlijk zijn als dat ze zich voordoen en dat ze daar mee uit moet kijken. Het date en het date en het blijft elke date vergelijken met de ‘date’ zoals hij het noemt, vergelijken.

Dan date je toch niet meer, was wat ik zei, want als je toch iedereen met hem vergelijkt dan lijkt het mij beter dat je het gesprek aangaat over het verschil tussen daten en een relatie. Hoe of hij dat ziet. Wanneer hij klaar is om je voor te stellen als ‘mijn vriendin’ want iedereen denkt daar anders over en niet ieder mens is hetzelfde. Praten erover is het belangrijkste wat er is, dan weet je waar je aan toe bent. 

Google zegt: 

Daten is een proces waarbij je iemand anders leert kennen met als enig doel te bepalen of die persoon een geschikte partner zou zijn. Voor het daten om te beginnen, moeten beide individuen gevoelens delen ten opzichte van elkaar en een verlangen om de andere persoon meer te leren kennen voor romantische doeleinden.

Mensen die alleen maar daten, delen geen niveau van betrokkenheid tussen elkaar. Mensen die een relatie hebben, zijn exclusief voor elkaar.

Een relatie is in feite een verbinding tussen twee individuen, van hetzelfde geslacht of van verschillende geslachten. Relaties worden ontwikkeld door constante communicatie en het zijn met een bepaald individu.

Lees er hier meer info, over best wel interessant! 

Foto: NickyPe from Pixabay

2022©Vlindertje73

EEN EMMER MET PRUT


Het leek op een omgevallen emmer met gehakt.

Of in elk geval leek het op bedorven prut.

Zie foto boven, het fietspad dat dwars door Kardinge loopt, het Koerspad, mondt hier uit in Beijum.

Links ligt de Holmsterheerd, rechts de Froukemaheerd.

Foto links laat een breder plaatje zien.

Deze blogger heeft een geoefend oog als het gaat om oneffenheden in de wijk.
Zo is op de linker foto ook te zien dat worteldruk het smalle voetpad tussen het fietspad en de sloot omhoog drukt.

Maar die emmer met prut. Lekker dan voor katten of loslopende honden.
Aso die dit hier neergekwakt heeft.

STICKERS IN EN ROND BEIJUM (5)



Is jouw leven normaal?

Anders, namelijk?

Zie foto boven, dit staat op de vrije aanplakzuil bij Winkelcentrum Beijum....als het niet al weer overgeplakt is. Ook gesignaleerd op aanplakzuil Oost, maar dat ter zijde.

Tja. Geen mens weet wat normaal is. Wie dat wel weet is welkom om dat hier te delen. Ooit een n normaal mens ontmoet?

Moderne communicatie trouwens, via een QR-code....

Foto linksboven, is dat zo? Is Beijum racisme vrij? Of is dat  de wens de vader van de gedachte?

Afbeelding rechtsboven, is dat dan ook weer zo? Nogmaals, is het echt zo? Is geen mens illegaal? Wat is dat dan met Veilige Landers die naar Nederland komen, geen verblijfsvergunning hebben en die de boel hier komen verstieren? Kan/kunnen de illegale stickertje plakker misschien een paar van die gasten in huis gaan nemen? 

Niemand illegaal? Zogezegd bestaan er ook geen verstekelingen, geen zwartrijders, stroomaftappers voor een hennepplantage....allemaal illegale activiteiten. Geen mens is dat hoor.

Link beneden, willen jullie je bezit en vermogen niet delen? We komen het als moderne Robin Hoods graag even halen...

Rechts beneden, samen zijn we Groningen. Ja, klinkt sympathiek. Geldt voor alle bewoners van Stad.
Maar daaronder. KlaarmetRutte? Tja, als die man nog altijd de meeste stemmen krijgt om door te regeren....leg je er bij neer. Het heet hier een democratie.

Afbeelding helemaal beneden, Kardinge, van hetzelfde laken een pak. Wat een onmacht straalt er toch van de overwegend miezerige stickertjes af. FCK VVD? Man man man...

Het is gezellig hoor stickertje plakkers, het geeft wat kleur aan het straatbeeld. Maar voor de rest heb je er helemaal niks aan. Milieuvervuiling en weggegooid geld. 


dinsdag 29 maart 2022

UIT DE OUDE DOOS (547)


 Ook dit keer weer een foto die deze blogger vaag bekend voorkomt, maar die hij niet in zijn archief terug kan vinden.

Als het goed is, en corrigeer deze blogger als het niet zo is, werden hier woningen in de Bentismaheerd gebouwd.

Zien we op de achtergrond hoogbouw in de Wibenaheerd? Of nog verder, in Lewenborg?

Rechts op de foto zien we hoogstwaarschijnlijk een oude boerderij en wel op de plek waar tegenwoordig het Gezondheidscentrum staat.

Naast de tegenwoordige heerdstee

Info? Beijumnieuws@hotmail.com

TREINTJE PLEIN OOST ONTMANTELD


 "Het treintje wordt nu ontmanteld op het plein voor een nieuw speeltoestel."

Lezer Stefan stuurde bovenstaande foto met tekst om kwart voor elf vanochtend.
de tijd van het ouderwetse en karakteristieke rode speeltreintje op Plein Oost is voorbij.

Er stond al een paar dagen een hek omheen, zie nog eens de MAANDAGOCHTEND

Wat komt er voor in de plaats?
Wordt vast vervolgd.

ELEKTRISCHE SCOOTER IN DE BRAND

De brandweer bluste tegen 9 uur vanochtend een in de Nijensteinheerd geparkeerde scooter.

Aldus een bewoner uit de naast gelegen Boelemaheerd die de foto's stuurde.

Over de oorzaak is (nog) niks bekend.

Het gaf wel veel troep na het blussen, aldus de inzender. Er is op de foto's geen scooter zichtbaar, volgens de fotograaf stond die in een gang waar hij van de brandweer niet in mocht.

Het betrof waarschijnlijk een deelscooter.

DIRTPARK BEIJUM KOMT WEER TOT LEVEN





Misschien is dit wel de mooiste tijd van het jaar in Beijum.

Alles gaat weer bloeien, groeien. Loeien? 

Tja, loeien, het zal niet lang meer duren of de racers zullen weer door Beijum scheuren.

Warmer-heter weer...de race-tokkies zullen weer los gaan. 

Zie mij, hoor mij.

Maar we kennen ook de liefhebbers die racen op Pedalpark Beijum. Met de crossfiets. 
Pardon, het tegenwoordig Dirtpark. Sinds 2018

En jawel....het is het beste bikepark van Nederland!!

Zie foto's, afgelopen weekend gemaakt.

Het mooiste plekje voor de jeugd in Beijum. Van Stad misschien wel, noord Nederland.

Een decennium geleden kwamen bewoners van de Grevingaheerd in opstand tegen de in hun ogen overlast veroorzakende jeugdplek, zie nog eens dit bericht

Maar wat liep het Pedalpark vijf jaar geleden lekker (zes).

Negen jaar geleden ook wel..., met video.
In 2009....woede door omwonenden
In 1983 werd de voorloper van Dirtpark geopend
Nog een oude foto
Drie jaar geleden spoten studenten het clubhuis bont

Hieronder drie video's uit de historie van Pedal-Dirtpark.

 

maandag 28 maart 2022

BLEIJUMNIEUWS (11)





Op de een of andere manier kleurt de bovenste afbeelding zwart-wit.

Daar is niks aan bewerkt, de foto komt zo tevoorschijn op de eigen smartphone. Waar de foto's op Beijumnieuws mee worden gemaakt.

Het oogt wel mooi, aldus de mening van deze blogger. Oud ook.

Treffend ook, Scoutinggroep de Voerman is immers de oudste scoutinggroep van Groningen. Opgericht in het jaar 1919.

Het is om Bleijum van te worden dat er ten tijde van oorlog en korte lontjes jongeren zijn die zich opbouwend en positief opstellen.

Iets wat de scouts van de Voerman wel is toevertrouwd.

Deze blogger kwam ze afgelopen zaterdagmiddag tegen op het terrein van het Trefpunt, daar waar ze ook hun clubhuis hebben. Voorjaar, ze gaan weer de wei in. Zie foto's.

Het is de bedoeling dat ze met Pinksteren weer op kamp gaan

Hopelijk zijn ze ook weer actief op de Vrijmarkt van Beijum op Koningsdag. Waren ze vaker, zie tweede helft van deze video

Beijum is Bleijum met de Voerman.

OUDE WOONCOMPLEX DE ZIJLEN WORDT WEER BEWOOND

 


Het stond ca drie jaar leeg, de appartementen waarin cliënten van de Zijlen jaren woonden. 

Totdat ze in maart 2019 naar het nieuwe Melsemagebouw verhuisden.

Zie ook nog eens dit bericht

De Grevingaheerd, hoek met de Emingaheerd.

Begin vorig jaar werd het appartementencomplex nog bewaakt

Maar er is weer leven in de brouwerij. Deze blogger liep er zaterdagmiddag langs en schoot de foto's.

Zie afbeelding boven. Direct na het maken van de afbeeldingen kwam de nieuwe jonge  bewoonster voor het raam (waar het kleed onder hangt). Ja, ze gaat daar prettig wonen. Vlak daarna liep een bewoner van de Zijlen er onder langs. Naar de bewoonster roepend: "In jouw appartement heb ik gewoond."

Een paar keer per week loopt hij naar zijn oude woonplek toe. Maar hij vertelde de blogger: "In het Melsemagebouw is het ook fijn wonen (geparafraseerd, Melsemagebouw is van de blogger)." Met alle respect, autisme, en vasthouden aan het oude vertrouwde. 

Foto links, de nieuwe bewoners passen zich goed aan in Beijum. Is wat cynisch gesteld, zet naast de container voor het complex wat je niet meer nodig hebt.
Foto rechts, de ingang. Allemaal NEE-NEE stickers. Willen we integreren in Beijum? 

Er komen hoofdzakelijk jongeren/studenten in het complex te wonen. Die moeten trouwens overwegend nog komen, het meeste staat nog leeg.

Foto beneden. Er staan meer karakteristieke huizen 'met rode randen' aan dit gedeelte van de Grevingaheerd.
Pak een bak voor de verhuizing.

Een jongeman die aan kwam gelopen tijdens het fotograferen: "Hier wonen hoofdzakelijk studenten of die komen er. Maar gezien aan de auto's wonen er ook meer draagkrachtigen, of die komen er wonen."

Leegstand in Beijum mag en kan niet kunnen, aldus deze blogger. Dit gedeelte van de Grevingaheerd zal de komende weken meer en meer bewoond gaan worden. 

Zo niet, vluchtelingen uit Oekraïne staan vast te trappelen.








MAANDAGOCHTEND (566)

Eerst even, kijk uit met een uur minder slaap i.v.m. het ingaan van de zomertijd, werkenden en scholieren. Kop ter bie.

Het treintje op Plein Oost wordt opgeknapt.

Denkt deze blogger, want waarom zet je er anders een hek omheen?

Zie foto boven.

Hij staat er al vele jaren. Met opa er spelen. En je kunt er zo mooi fruit eten

Is een treintje nog wel van deze tijd?

Grote kans dat 'het verhaal' na de afbeelding komt. Wie wat waar en waarom?

Trouwens, wat is van deze tijd? Dickpics versturen? Door eenzame en aandacht behoeftige heren?

Foto links, gaat het van kwaad tot erger, jeugd van Beijum? We zien de Barmabrug, verbinding over de Zuidwending tussen de Godekenheerd en de Barmaheerd.

Gaan we nog meer 'kruisraketten' in het straatbeeld van Beijum krijten? Jonge heren, hoe gaan we met onze testosteron om? Beetje lullig allemaal deze creaties, vinden jullie niet?

Foto rechts, de etalage van Shoetime Beijum.

Wie is er tijdens deze oorlogstijden aan de oostkant van Europa niet solidair met het aangevallen Oekraïne? 

Wat een vrede in Beijum. Geteut over een treintje, over piemels op een brug en over een solidaire etalage van onze schoenlapper. Je zult maar in het door psychopaat Poetin aangevallen Oekraïne wonen.

Alvast, komende vrijdag is het geen vrijdag de dertiende, mor kiek wel uut...1 april.

De laatste dagen van maart 2022 zijn ingegaan, en zo ook de nieuwe week.

Een prettige en voor zover mogelijke gezonde nieuwe week toegewenst.

zondag 27 maart 2022

EEN ZELFSCAN KASSA IS GEMAKKELIJK, MAAR....

AH medewerkster: "Ik kom even controleren."

Blogger: "Zie ik er verdacht uit?"

Medewerkster: "Nee hoor, is gewoon een steekproef."

Blogger: "Doe maar dan, je doet ook gewoon je werk."

Het gebeurt niet zo vaak, maar wel heel af en toe.
Lange rijen bij de kassa's van AH-Beijum en niet zoveel boodschappen hebben.

Ah kijk, er is geen rij voor de zelfscan-kassa's. Daar dan maar heen, producten zelf bliepen, bonuskaart scannen, statiegeld bon. Na het invoeren drukken op betalen. Maar dan verschijnt er opeens een pop up in het beeldscherm. Controle.

Controle dame of heer, meestal dames in AH-Beijum, loopt half verontschuldigend (het is ook geen leuk karweitje) naar je boodschappentas en scant de boodschappen nog eens.

De reguliere tassen controle is voorbij in de AH. Tenminste, voor zover deze blogger weet. Was ook nooit leuk, klanten konden zich daarbij een potentiele dief voelen. En kassières deden het ook met tegenzin.

Dat het bij de zelfscan kassa's nog wel gebeurt heeft een reden. Ca 70% der winkeldiefstallen vindt daar plaats.
Maar, en zie foto, controle, hoe begrijpelijk ook, blijft niet leuk. Iemand die met de hand en een scanapparaat in je boodschappentas gaat. 

Maar ja, de verleiding kan hier groot zijn om wat mee te jatten.

BUITEN EEN BOEK LEZEN KAN WEER


Het is af en toe nog wat frisjes buiten, maar met een beetje zon erbij kun je er soms best toeven.

Vooral op bepaalde plekken, in een afgeschermde voortuin bijvoorbeeld.

Een goed boek lezen behoort dan ook weer tot de mogelijkheden. Wat te drinken erbij misschien, zonnetje op het hoofd.

Vooral met zeer heet weer kan ene boek lezen in de schaduw een genot zijn, zie nog eens dit bericht

Zie foto's, gistermiddag trof deze blogger een (tijdelijk?) in de steek gelaten boek op een speelveldje in de Godekenheerd.

Een gezellig boek?
Mwaah. Maar vrijheid blijheid.

Boek heet: Ik kende hem al twee dagen. 
Met als subtitel: Ze is 17 en besmet met het aidsvirus.

Iets opwekkends en vrolijk stemmend kan natuurlijk ook. 
Maar ieder zijn of haar smaak. Sommige mensen zijn gek op drama en ellende.

Wat doet het er verder toe. Het is lente. De zomertijd is begonnen. Pak een boek en ga buiten lezen.

NATUUR IN EN ROND BEIJUM (244)

 Daslook. Gezond.

En meer gezondst uit eigen wijk.

Eerst daslook. Op bepaalde plekken in de wijk wemelt het ervan.

Rond de Wietshoeck, grensgebied Groene Hart met de Bentismaheerd of zoals hier, foto boven, nabij de grens Grevingaheerd-Groene Hart.

De groene bladeren ruiken bij het wrijven naar bieslook, knoflook, prei.

Ze zijn te verwerken in soep of salade, pesto of marinades. Daslook is goed voor de spijsvertering, het gaat vermoeidheid tegen, het beschermt de lever en het is goed voor het imuunsysteem.

Lezen we hier

Zie ook afbeelding links. Gezondheid in en uit eigen wijk.

Foto rechts, nog meer gezonds uit de klei van Beijum. Tijdens de wedstrijd Nederland-Denemarken een kop brandnetelthee drinken.

Gewoon lekker. 

Maar ook...vol met vitamines, mineralen, calcium, ijzer, magnesium...en meer.

Lezen we hier

En dan moet paardenbloembier uit eigen wijk nog komen.

zaterdag 26 maart 2022

ZOMERTIJD 2022 IS AANSTAANDE

 

Het duurt tot 30 oktober.

Maar laten we aan die datum in dit prille voorjaar nog maar even niet denken.

Eerst nog even een lange en zonnige (hopelijk) lente en hete zomer (ook hopelijk).

Terwijl de de discussie over het nut of de onzin van de zomertijd maar doorgaat, is het wel weer zover.

Ezelsbruggetje, VOORjaar...klok VOORUIT.

Een kortere nacht. Morgen tegen half negen 's avonds pas donker.

Om twee uur komende nacht is het opeens drie uur.

De 'klap' zullen de meeste mensen pas maandagochtend ervaren....een uur eerder naar het werk of naar school.

ARIE WOONT PRETTIG IN DE BUNNEMASTEE (RIP Boelo)




 Een wandeltocht door een opbloeiend Beijum bracht deze blogger tegen kwart voor drie vanmiddag bij de Bunnemastee, het seniorencomplex aan de Bunnemaheerd.

Twee weken geleden maakte hij daar een foto van twee buurmannen in een voortuin, zie nog eens dit bericht
Twee buurmannen? Eerder op de middag kreeg ondergetekende de mededeling dat een er van is overleden. Boelo de zeeman is niet meer (links met bretels).

Het cliché is maar al te waar, het leven gaat door. Dit keer trof de blogger een andere levensgenieter in de voortuin van genoemde complex. Zie foto, Arie, geboren Stadjer. Mooie kerel.

Foto Arie? "Tou mor jong." 
Knoal en Stad, dat ken in't Grunnings.
Was toe vrouger ain hippy? Hest nog oal lang hoar ja. Vragen staat vrij, en Grunningers onder mekoar.

Arie: "Ik heb de Flower Power wel mit moakt joa.

De Flower Power. Bloemen in je haren stoppen want peace willen. Mooie tijden, kom daar nou nog maar om met oorlogsmisdadiger Poetin en zijn 'operatie.'

De sixties. Flower Power. Voor een sfeerbeeld met muziek, zie hieronder....Scott McKenzzie...

MICKEY ZAT 24 UUR HOOG IN EEN BOOM

 In de Isebrandtsheerd zat 24 uur lang een kat in de boom genaamd mickey. Hij mauwde de hele dag maar de brandweer mocht pas na 24 uur komen.

De boom was zo hoog en de tak zo dun, dat de kat er niet meer uit durfde. 

Klimtalent heeft hij wel.

Omdat Mickey 24 uur in de boom heeft gezeten, vind ik dat hij onder de Beijumers wel een beetje beroemd mag worden.

Bovenstaande tekst werd afgelopen donderdag samen met de foto die we zien opgestuurd door lezeres Veerle.

Op de vraag van deze blogger wanneer dat dat was en waarom de brandweer een etmaal gaat wachten kwam als antwoord.

De kat is donderdagmiddag door de brandweer bevrijd en het is een regel bij de brandweer dat dit pas na 24 uur mag omdat de kat er misschien toch nog zelf uit kan komen.

Dat van die 24 uur wist ondergetekende niet, maar op internet valt te lezen dat de brandweer deze stelregel inderdaad aanhoudt om te voorkomen dat ze te vaak uit moet rukken voor dit soort situaties. Maar zie Mickey toch eens zitten, wat een gedoe om daar een etmaal te moeten verblijven.

Maar gelukkig is hij weer met beide pootjes op de grand beland.

Trouwens, dat beroemd worden lukt niet met de (goed bedoelde) foto. Een close-up foto van Micky is eventueel welkom.

Update 19:20 uur; en uiteindelijk verliep alles anders. Een omwonende was getuige van het uit de boom halen van Mickey.

Ze stuurde de linker foto en schreef erbij:

Kat mickey is uiteindelijk bevrijd door een bomenklimmer, niet door de brandweer, die waren geweest om te kijken, echter was het voor hen niet veilig Mickey eruit te halen. Een pluim voor hovenier Renkema (is de kat van mijn ex), wij waren er zelf bij. Ik werk bij de Dierenambulance en we zijn samen de hele 2 dagen hiermee bezig geweest, ook dierenambulance heeft meegedacht in de acties hoe nu verder? Uiteindelijk de tip bomenklimmer. Groot compliment voor Dennis.

Het was grote stress, Mickey werd boven in de boom aangevallen door o.a. eksters. De bomenklimmer en Dierenambulance Groningen waren top.

Dennis stuurde de rechter foto van de lummel op. "Nickey heeft huisarrest!"

Hij schreef:  

Mickey is een katertje van zeven maand die voor de derde keer naar buiten ging. 

Woensdag is hij wederom in de bewuste boom geklommen ( zondag zat ie er ook al in, en toen heb ik hem er met een ladder er uit kunnen halen) en dit keer zo hoog dat ik direct s 'middags de brandweer heb gebeld, en inderdaad, zij hanteren een 24 uur protocol. 

Na een slapeloze nacht gehad te hebben, heb ik 's ochtends direct de brandweer gebeld en die gaf aan niks te kunnen betekenen aangezien Mickey hoger dan 10 meter zat en de ladderwagen er niet bij kon komen. 

Ik heb de hele ochtend lopen bellen om iemand te vinden die mij zou kunnen helpen. Uiteindelijk heb ik een boomverzorger bereid gevonden om Mickey uit de boom te halen. 

Anton van der Laan van Chains and Sparks is de held, hij er in geklommen is en uiteindelijk met enige moeite Mickey er uit gekregen. Anton kon net niet hoog genoeg klimmen, door de dunne takken en door een tak wat te buigen kon Mickey net wat lager komen en stapte doodleuk bij Anton op de schouder en ging in z'n nek zitten zodat hij hm in een mandje kon doen en kon laten zakken.

 Mickey heeft momenteel even huis arrest.