maandag 20 december 2021

MAANDAGOCHTEND (554)


Normaal gesproken ligt deze serie stil tijdens de schoolvakanties.

Maar we beleven uitzonderlijke tijden, het zou normaal gesproken de laatste schoolweek van dit kalenderjaar zijn, maar ja...corona en omikron. 

Net ingegaan, een week eerder kerstvakantie voor ook de basisscholen in deze wijk.

Deze blogger is al lang geen basisschool leerling meer, vroeger heette het 'lagere school', en hij vraagt zich af of hij als pakweg tienjarige het erg had gevonden om nu een extra week vakantie te krijgen.

Natuurlijk niet, net als dat de melige Zwarte Pietendiscussie een probleem van de (sommige) ouders is, zo is ook dit weekje extra kerstvakantie geen kinderprobleem.

Foto boven, we beleven de donkerste ochtenden van het jaar. Wibenaheerd. Basisschool De Pit zal vandaag en de verdere week-het jaar uit gesloten blijven voor basisschoolleerlingen.

Foto links, zo ook de Kringloopwinkel aan de Claremaheerd. Al zou je denken dat dit een essentiële winkel is voor veel Beijumers.

Mondkapje verplicht op. Het hoeft even niet meer, want op slot, lockdown.

De laatste week voor Kerstmis 2021 is ingegaan. En het gist en het broeit in de samenleving. 'Deskundigen'...'zelfonderzoekers'...'vrijheidsstrijders'....ze moeten niks hebben van de hernieuwde lockdown. Want ze weten het beter en zeker...

Een prettige en voor zover mogelijk gezonde laatste volle week van 2021 toegewenst..... 

Geen opmerkingen: