woensdag 8 december 2021

COLUMN UIT LEWENBORG (227)

 Johan en spammen, nee toch?

Dat is nou ook wat, Johan wordt al weken als spam op Facebook gezien met zijn updates via Beijumnieuws over de wijk waarin hij woont. Voor deze wijk schrijft hij er lustig op los en doet dit via een blogsite; beijumnieuws.blogspot.com wel te verstaan. Deze link deelt hij vervolgens met Facebook en iedere lezer kon hier op klikken om zijn nieuws te lezen

Nu dus niet meer, omdat Facebook deze berichten als spam is gaan zien. Ik heb zojuist even opgezocht hoe of dit eventueel is ontstaan. Facebook hanteert tegenwoordig nogal wat regeltjes en zo las ik het volgende bij de vraag:  Het is in strijd met onze Richtlijnen voor de community om spam te verzenden of iemand lastig te vallen. Als je een waarschuwing hebt ontvangen over het verzenden van spam op Facebook, kan het volgende het geval zijn:

Je hebt vriendschapsverzoeken gestuurd naar personen die je niet kent.

Je hebt iets te snel of te vaak geplaatst of gedeeld in een korte periode.

Je hebt mensen getagd waarmee je niet bevriend bent of ze chatberichten gestuurd.

Je hebt iemand een chatbericht dat of link gestuurd die deze persoon als ongewenst heeft gemarkeerd.

Je hebt contact opgenomen met mensen voor commerciële doeleinden zonder hun toestemming. Als je Facebook voor zakelijke doeleinden wilt gebruiken, maak dan een Facebook-pagina.

De vet gedrukte zin zou zo maar eens de oorzaak kunnen zijn van dit euvel, aangezien Johan nogal wat berichten produceert in korte tijd en die ook meteen deelt. Nou goed, ik vind het dus flauwekul en kwam met een oplossing voor hem. 

Waarom ga je niet bloggen via de site waarop ik ook blog en mijn wekelijkse columns plaats, net als blogs, recepten en foto’s. Hele gezellige club overigens dat Yoors.

Je kan er zelfs een leuk zakcentje mee verdienen d.m.v. punten. 1000 punten is 1 euro en vanaf 10,- euro kun je dit uit laten betalen. De werking is vrij simpel, het vergt alleen een beetje geduld. Dat laatste had Johan niet echt, want noemde het een heel gedoe. Tja, geduld is ook niet mijn sterkste kant. Ik was al een poos niet meer Yoors geweest en toen ik ongeveer twee maand geleden erop terug kwam was er heel veel veranderd, dus voor mij ook even gedoe. Echter is iedereen daar erg behulpzaam en in een mum van tijd, zat ik er weer helemaal in.

Als Johan nu daar zijn Beijumnieuws zal gaan plaatsen en dan de link ervan op zijn Facebook plaatst, kunnen jullie allemaal veel makkelijker zijn blogs lezen en hoeft dat “Zie Beijumnieuws” er niet steeds bij en hoef je dat ook niet apart op te zoeken. De blogs zijn gewoon te lezen zonder dat je verplicht bent een account aan te maken. Dit kan en mag uiteraard wel en doe je simpel via een van onze links “Johan” of “Vlindertje73” 

Ben je super fan van Johan dan kun je eenmalig je emailadres invullen en ontvang je al zijn posts. Na het invoeren van je emailadres ontvang je een email en heb je meteen gratis volledige toegang tot Yoors en je ontvangt een bonus waarmee je het werk van anderen kunt belonen. Zelf mag je ook je creativiteit kan loslaten.

Ben je er zat van dan kun je je afmelden met 1 klik.

Bij deze ben je uitgenodigd om een kijkje te komen nemen op het fantastische platform Yoors, voor ieder wat wils.

 2021©Vlindertje73

Geen opmerkingen: