maandag 6 december 2021

MAANDAGOCHTEND (552)
Hij is weer weg.

De 'cadeautjes' kunnen weer van het plafond boven de promenade van Winkelcentrum Beijum worden gehaald, evenals de afbeeldingen van Sinterklaas. 

Zie foto boven. Strategisch, een Piet van welke kleur dan ook was de afgelopen weken in geen velden of wegen te bekennen.

De bedoeling was en is natuurlijk om gedoe te voorkomen. Zeven jaar geleden resulteerde een bericht op Beijumnieuws in landelijk nieuws Het sinterklaasfeest werd in Beijum afgeblazen, want Zwarte Piet...
Nogmaals, wat een  gedoe. Dat het feest in de loop der jaren verandert is all in the game. Maar dat gedram....Naar een wit dorp als Volendam gaan om de bewoners ervan via megafoons uit te leggen hoe je Sinterklaas moet vieren (afgelopen weekend)? Is het vreedzaam om daar op 4 of 5 december te gaan lopen loeien en het Eigen Gelijk te verkondigen?

Geouwehoer gegarandeerd. KOPZ. Totaal humorloos, kijk en luister nog eens naar deze Beijumer met een donkere huidskleur.

Foto links, de drammers hebben eerst weer ongeveer elf maanden niks om tegen te 'protesteren.' Het is tijd voor de Kerstman. The most wonderful time of the year is steeds meer in het straatbeeld van Beijum te aanschouwen.

Foto rechts, de brievenbus voor Winkelcentrum Beijum. Na Kerstmis komt zoals altijd weer een jaarwisseling. De tijd waarin brievenbussen in de wijk worden gesloten ivm vuurwerk Het exemplaar dat we zien zal tijdens de laatste dag van dit jaar en de eerste van 2022 ook weer afgesloten worden.

Sinterklaas is voorbij en de nieuwe week is weer begonnen.
Een prettige week toegewenst, en blijf voor zover mogelijk gezond.

Geen opmerkingen: