zondag 26 december 2021

VISJE ETEN OP LAUWERSOOGGistermiddag een prettige wandeling door zonnig Recreatiepark Kardinge, vanmiddag reed deze blogger met aanhang richting Lauwersoog.

De zonsondergang aldaar bekijken, als het kan een visje of bakje kibbeling eten.

Foto links, Stad uitrijden. Groningerweg, links kunnen bussen van en naar De Hunze rijden (bussluis), (brom)fietsers evenzo. Rechts ligt Noorderhoogebrug.

Wat een laaghangende zon. Klep naar beneden bij de voorruit en dan nog amper wat zien. Verkeerslicht op rood of op groen? Het was bijna niet te zien.

Via Adorp, Sauwerd, Winsum om voorbij Wehe den Hoorn, ik meen richting Kloosterburen, rechtsaf te gaan. Want je kunt de hoofdweg naar Lauwersoog nemen, de snelste weg naar Schier, maar er is ook weg door een militair oefenstuk dat je langs de dijk leidt.

Zo'n twee kilometer voor Lauwersoog kun je over deze weg rijdend een opritje omhoog rijden waarvan af je boven op een klein parkeerplaatsje de Waddenzee en genoemde eiland kunt zien liggen.

Zie foto rechts boven. 

En kold dat het boet'n was! Kleum'n.

Maar de zon gaat niet onder in het noorden, dus na tien minuten weer verder rijden, stukje naar beneden en het sluipweggetje vervolgen.

Aangekomen op de reguliere weg naar Lauwersoog en Schier, ging links van de weg de zon onder. je hebt van die zonsondergangen waar je de rode koperen knoert niet echt ziet ondergaan, maar waar de zon aan het zicht wordt onttrokken door gekleurde (sluier)bewolking.

Zie foto links midden.

Verrek, het kon. Via een drive-in een lekkerbekje of bakje kibbeling scoren.
Nog niet meegemaakt, een corona-pindinges aan een stok. Afstand bewaren. Maar niet verkeerd dat de mensen op Lauwersoog hun vis kunnen blijven verkopen.

Zie foto boven.

Foto rechts, vis eten in de auto met een mooi uitzicht erbij (buiten eten was ook te koud). Niet verkeerd mensen, warme tot hete vis in de vrieskou verorberen. Knoflooksaus der bie.

Het was vanzelfsprekend donker op weg terug naar Stad. Wel mooi en sfeervol, veel boerderijen aan weerskanten van de weg hadden mooie kerstverlichting aan.

Zie afbeelding links beneden.
Voor Adorp waren de contouren van Stad links in de verte al weer zichtbaar.
Zie foto rechts beneden, een beetje wazig. Rechts is een flatgebouw in Vinkhuizen zichtbaar.

Mooi om weer in Stad terug te komen, wat een vrije mogelijkheden heb je hier toch.

Gelukkig, thuisgekomen stond de kerstboom nog steeds overeind (met duct tape aan het plafond). Zie foto beneden. 
Glühwein in een pan verwarmen, verhitten. En tevreden en gelukkig een laatste kerstavond vieren.

Prettige avond iedereen.


Geen opmerkingen: