Foto boven komt uit dit bericht (augustus 2020).
Wandel gerust....maar fiets te gast.
Maar het is opeens uit met de pret. De blauwe borden aan weerskanten van het terrein van de Wiershoeck zijn weggehaald.
De foto's links, rechts en beneden zijn vandaag door Ricardo Fronczek gemaakt en opgestuurd.
Helemaal bededen, de paal staat er nog maar het blauwe bord is er afgehaald. In plaats daarvan staat er nu een bord op de grond met tekst: Fietsers afstappen. eigen erf.
Zelfde krijtbord staat ook aan de andere kant, ingang nabij de DHC-school. Zie afbeelding links.
Of scholieren zich eraan gaan houden is de vraag. Na drie jaar over het erf hebben te kunnen fietsen en nu opeens de fiets aan de hand te moeten nemen, dat is even een overgang. Vooral als je bijna te laat op school dreigt te komen. En tijdens de wintermaanden als alles nog donker is....
De 'normale' fietsroute voor kinderen en ouders wordt nu voor get geval de school uitgaat: wijkring Amkemaheerd oversteken, ca honderdvijftig meter westwaarts weer de wijkring oversteken om vervolgens de Beijumerweg richting Beijum Zuid en West te kunnen gaan.
Gedoe. De blogger is geen Rijdende Rechter, maar hij zou zeggen.: gun de kinderen een veilige recht op oversteek over het erf van de Wiershoeck.
9 opmerkingen:
het fietspad loopt toch aan dezelfde kant? je hoeft volgens mij nergens over te steken..
Dan zouden groepjes kinderen tegen de rijrichting in gaan fietsen. Er lopen twee fietspaden aan weerskanten van de Amkemaheerd. De ene kant, zuidzijde, gaat richting Plein Oost. De andere kant, noordzijde, gaat richting winkelcentrum. Naar school toe gaan in de ochtend is niet zo´n probleem, maar nogmaals, om na schooltijd tegen de gebruikelijke rijrichting naar de Beijumerweg te fietsen, lijkt mij niet wenselijk. Onveilig ook.
Nee hoor, van de school naar de Wiershoeck en ook het hele stuk daarna tot aan winkelcentrum ligt het fietspad geheel aan dezelfde kant (zuidzijde) van de weg voor beide richtingen en hoef je nergens de wijkring over te steken.
Klopt bij nader inzien, vanaf de Wilkemeheerd dubbel. Scherp
Indien het fietspad onderdeel van het eigen erf van De Wiershoeck is, dan mag de eigenaar of de beheerder regels opstellen.
Wie is de eigenaar van De Wiershoeck? De gemeente Groningen? Ik vermoed van wel. Zijn ambtenaren bij dit verkeersbesluit betrokken?
Maar: voor deze plotselinge wijziging is het slim en verstandig om als beheerder of als eigenaar vooraf met de directie van de Dom Helder Camara-school te praten/te overleggen. Om draagvlak te verkrijgen. Geen voldongen-feiten-politiek!
Er bestaat een Stichting De Wiershoeck, de beheerstichting van deze mulfifunctionele Stadsboerderij.
Vraag: was er veel overlast van deze fietsers, met name van de schoolkinderen?
Op grond waarvan is dit besluit genomen? Graag een nadere toelichting vanuit De Wiershoeck?
Zijn er veel ongevallen geweest? Of veel klachten?
Was het gevaarlijk bij De Wiershoeck?
Is er een gebruikersenquête geweest (van kunstenaars van het kunstatelier, de houtbewerkers, klanten van de natuurvoedingswinkel, de theeschenkerij van Saskia Nieboer, wandelaars, etc.)?
De grote vraag is of er handhaving van de nieuwe verkeersregels op het grondgeied van De Wiershoeck komt. Door BOA's? Ik vrees van niet. Mijn inschatting is daarom dat de schoolkinderen het wandelpad gewoon als fietspad blijven gebruiken.
Men kan wel nieuwe regels gaan opstellen. Als ze niet worden gehandhaafd of kunnen worden gehandhaafd, is er sprake van symboolregelgeving. Met dank aan de rechtssociologie.
Gewoon een beetje rekening met elkaar houden ?
Zo moeilijk is het niet .
Klein eindje omrijden mensen ! Zo komen we elkaar tegemoet .
Waarom zo snel een oordeel Johan ?
Terwijl blijkt dat je de situatie niet kent >
Ik zag gistermiddag dat de meeste personen gewoon over het (voormalige) fietspad blijven fietsen. Ook volwassenen.
Volledig voorspelbaar. Goede gewoonten zijn niet snel af te leren.
Bovendien is het op dit fietspad volgens mij niet gevaarlijk.
Door deze maatregel kan De Wiershoeck reputatieschade oplopen.
Een reactie posten