dinsdag 22 oktober 2024

DE HELLINGBAAN IS NÍÉT VOOR AUTO'S

Er zijn wel eens auto's overheen gereden. Daar moet nog ergens een foto van zijn maar die is even niet te vinden.

Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Het kan wel, maar daar is de tijdelijke fietsbrug over het van Starkenborghkanaal natuurlijk niet voor gebouwd.

Foto, opgestuurd: sinds kort staan er gele borden aan weerskanten van de hellingbrug. Even duidelijk: het is een (brom)fietspad. Niet voor auto's!
 

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik heb geen auto en fiets daarom veel. Ik voel mij enorm bedreigd door maaltijdbezorgers, fat-bikers, e-bikers en brommers. Vooral door jeugdigen en pubers. Niet alleen op het fietspad Het Heerdenpad. Ook bij de hellingbaan van de voormalige Korrewegbrug. Bij de hellingbaan aan de noordwestelijke zijde staan aan beide kanten verkeersborden voor enkel fietsers en brommers (zie de foto van Beijumnieuws), maar daar lopen ook personen die wandelen met een wandelstok, joggers, ouders met een kinderwagen, etc. Personen met een rollator heb ik nog nooit op de hellingbaan gezien, maar ruimtelijk is dit mogelijk. Voor wandelaars is het hier levensgevaarlijk!
Op de noordwestelijke hellingbaan wordt ingehaald, gestunt met e-bikes en fat-bikes (met soms het voorwiel naar boven), brommers snijden mij af en rijden veel te snel. Idem dito e-bikers en fat-bikers. Maaltijdbezorgers rijden zich dicht langs mij heen (met die gevaarlijke achterbak). Maar vooral fat-bikers teisteren mijn veiligheid op deze hellingbaan. Het is vreselijk!

Aan de zuidoostelijke zijde is een verkeersbord voor louter wandelaars, die tevens met de fiets kunnen oversteken. Vanwege mijn eigen veiligheid als oudere van 72 jaar ga ik niet of nauwelijks meer langs de noordwestelijke hellingbaan. Ik heb te veel bijna-ongelukken ervaren. Binnenkort ga ik mijn gewone fiets en mijzelf verzekeren bij de ANWB.

Conclusies:

1. de verkeersborden aan de noordwestelijke zijde moeten aangevuld worden met borden voor voetgangers;

2. op de brede hellingbaan moet een gekleurde strook komen voor wandelaars (aan beide kanten); dus niet langs de smalle oversteek over het kanaal;

3. bij die hellingbaan moet meer gecontroleerd worden door de verkeerspolitie (ik weet niet of dit werk ook gedaan kan worden door BOA's; ik vrees van niet). Private beveiligers of lieden van WerkPro kunnen geen boetes uitdelen!

Kees Huizenga

Anoniem zei

Wandelaars horen niet op de hellingbaan maar op het wandelpad aan de andere kant en verder is Kees zich weer eens traditioneel op zeer gênante wijze aan het aanstellen.

Anoniem zei

Wandelaars met een fysieke handicap kunnen geen gebruikmaken van de trappen aan de zuidoostelijke zijde. Ze kunnen wel wandelen op de hellingbaan. Desnoods met een stok. Ik heb het tevens over ouders of grootouders met een wandelwagen/babywagen. En over personen met een rollator.

Anoniem zei

Als je wandelt op een fietspad dan is dat alleen toegestaan als je het andere verkeer zo min mogelijk hindert. Handicap of niet is irrelevant.

Anoniem zei

Ik zie regelmatig personen hardlopen op deze hellingbaan. Jongeren, maar ook personen van middelbare leeftijd.

In De Hunze/Van Starkenborgh wonen ouders, wier kinderen in de Korrewegwijk of in de Oosterparkwijk vertoeven. Soms rijden deze (groot)ouders met een kinderwagen deze hellingbaan op of af.

Daarom lijkt een wandelbord bij deze hellingbaan mij erg logisch en realistisch toe. Aan beide kanten.

Kees Huizenga