donderdag 19 december 2019

ONDERTUSSEN IN DE HUNZE (158)



Hoezo kan de jeugd van De Hunze niet selfsupporting zijn en eigen initiatieven ontplooien op het gebied van spelen, ravotten en hutten bouwen?

Zie foto boven.

Langs de Beijumerweg, ter hoogte van waar jaren geleden Tuinland zat, we zien de verwaarloosde parkeerplaats die daar ooit voor lag.

Wat een creatieve boomhut jonge Hunzenaartjes!
Mag die nog wat steviger en weersbestendiger?

Of heeft het krakkemikkige bouwwerk nog te maken met de stadsnomaden die hier vijf jaar geleden in de buurt verbleven?

Zie nog eens dit bericht

Over bouwwerken gesproken, zie we daar een kas? Foto links.
Daar kun je lekkere bewustzijnsverruimende planten in laten groeien. Of iets anders, maar deze blogger denkt nog even door in jeugd-termen.

Foto is vanaf De Hunze gemaakt, dat kas staat in de Siamese tweeling-wijk Starkenborgh.
Ooit geweten dat de sloot die we zien het Selwerderdiepje wordt genoemd? En dat er in de Klerkstraat een steenhuis van een roofridder heeft gestaan?
De Hunze is een wijk in het noorden van de stad Groningen, gelegen tussen het Van Starkenborghkanaal en Beijum. De wijk is gebouwd in de periode 1989 tot 1995. Voor de bouw is het terrein uitgebreid onderzocht door stadarcheoloog Gert Kortekaas en Stichting Monument en Materiaal. Uit dit onderzoek bleek dat in de veertiende eeuw aan waar nu De Klerkstraat ligt een steenhuis van een roofridder had gestaan.
De naam van de wijk verwijst naar de gelijknamige rivier die door dit gebied zijn oorspronkelijke loop had. Een overblijfsel van de stroom is nog te vinden aan de rand van de wijk. Daar ligt een afwateringssloot die de scheiding tussen de wijken De Hunze en Van Starkenborgh vormt. Deze sloot is ook wel bekend als Selwerderdiepje.
Wikipedia

Geen opmerkingen: