woensdag 6 april 2011

BOMEN VOOR DE ROTONDE

Of er een direct verband is tussen beide foto's week ik (nog) niet. Omstreeks half een vanmiddag fietste ondergetekende richting ons aller rotonde voor Montessorischool De Dijk aan de Wibenaheerd. Je weet het nooit, de rotonde kan zo maar een keer af zijn, en dat heugelijke feit zou ik niet graag willen missen. Op de onderste foto ziet u een man graven in een stuk zand van ongeveer anderhalf bij anderhalf meter. Op alle vier de hoeken rond de rotonde zijn dezelfde gaten gemaakt, de tegels zijn verwijderd net al op de foto zichtbaar is. Aan de graver legde ik de vraag voor wat er aan de hand is, waarom die gaten? "Er worden vanmiddag bomen in gezet."
Dat is verheugend nieuws, dat riekt naar een soort van afronding.

Ongeveer tweehonderdvijftig meter verderop, in de Claremaheerd, stond een kar met bomen voorzien van een kluit. Zullen dat de bomen voor de rotonde zijn? Tijd om dit na te vragen had ik niet. Maar het lijkt me sterk als bomen voor de Wibenaheerd bij Plein Oost worden neergezet.


Aan de Claremaheerd was alles rustig, enkele lezers mailden met de opmerking dat er iets met een huis zou zijn gebeurd. Beste lezers, bedankt voor de tips maar ik ga eerst geen aandacht meer besteden aan jeweetwel. Het is voorjaar, de rotonde is bijna af, het informatiepand van Innersdijk is open, er worden bomen gepland en het Groene Hart wordt opgekalefaterd. De wijk staat prachtig in bloei. Ondergetekende stopt z'n kop niet in het zand, maar de fokus gaat eerst weer nadrukkelijk naar al het goede wat de wijk Beijum te bieden heeft.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Degene die dat 'iets met een huis' op zijn geweten heeft beseft kennelijk niet dat zijn/haar actie ook weer impact heeft op degene die we willen ontzien. Je wereld staat al op zijn kop en nou dit weer. Jammer. En ongelooflijk stom als je bedenkt dat dit alleen maar koren op de molen is van degenen die Beijum graag afschilderen als achterstandswijk. Bah.

Hans

Martin zei

Zeer goed johan niets meer doen betreft weet je wel

Anoniem zei

De rotonde heeft óók een nieuwe asfaltlaag gekregen, weet je dat al?

(rené)