dinsdag 5 april 2011

UIT DE OUDE DOOS (68)

U ziet hier de voormalige 'burgemeester' van de Froukemaheerd. Ja, beste lezers, we hebben een stad-Groninger burgemeester, een zogenaamde 'wijkburgemeester ' en we hadden tot 11 november vorig jaar een Froukemaheerd-burgemeester. Nee, op verzoek van z'n vrouw heb ik er nooit aandacht aanbesteed: "Woag het nait, doe." (Waag het niet jij)

Op de foto ziet u Germen Weessies, vakbondsman in hart en nieren en type recht-voor-je-raap. Een paar uur voor de Sint Maartenlichtjes van afgelopen najaar gingen branden werd ik geconfronteerd met z'n plotselinge overlijden. De foto is een jaar of zes geleden genomen, de burgemeester wilde wel even poseren tussen prille voorjaarsbloemen.
Twee weken geleden vroeg ik z'n achtergebleven vrouw of ik er toch nog even aandacht aan mocht besteden: "Wat mok mie dat uut jong, alst mie mor nait benuimst." De pijn en en het verdriet waren van haar gezicht af te lezen.

Ondergetekende was op z'n crematie in november, de plechtigheid begon met de muziek van 'de internationale' en een rode vlag lag op z'n kist. Het was een waardig afscheid van een man met het hart op de goede plek.
Ooit figureerde hij in Kijk op de Wijk, kijk hier.
En lees eventueel ook nog een keer het artikel Rooie rakker in Beijum.
In november 2009 figureerde hij in Maandagochtend (7)

2 opmerkingen:

Liesbeth zei

Hij was een beste man,was er als het nodig was.....

Anoniem zei

hij was een hele lieve en een fijne man en hij was erg lief voor mijn kinderen en hij was oprecht mijn kinderen noemden hem ook opa lust zacht lieve germen