woensdag 15 februari 2012

EXPOSITIE VROOMANS EN HEUN PAND49

Op zondag 19 februari is de opening van de expositie van Isolde Vroomans en Heun in Pand49, Ypemaheerd 49. Het pand is open van dinsdag t/m vrijdag van 13.30 - 17.00 uur.

Isolde Vroomans is een Groningse kunstenares. Haar hele leven tekent en schildert ze al. Gewoon omdat ze het leuk vindt om te doen. Ze houdt erg van dieren. Het is dan ook niet gek dat dieren vaak het onderwerp zijn in haar schilderijen. Isolde maakt met plezier portretten van huisdieren in opdracht. Haar stijl is realistisch en het materiaal is olieverf, soms pastel. Haar werk is gevarieerd. Zo is ze nu bezig met het Groninger landschap. Isolde is erg blij haar passie te kunnen delen met haar vriend, Martin ‘Heun’.
Eind jaren ‘80 begon Heun met pointillistische oost-indische inkttekeningen. Na enig experimenteren is hij overgegaan op airbrush omdat hiermee de effecten die hij wilde zien met oost-indische inkt veel sneller en verfijnder te realiseren waren. De laatste jaren heeft hij zich ook toegelegd op het computergestuurd snijden van staal om deze vervolgens te lassen en airbrushen. Dit is vaak in opdracht.
In de bijlage het gezamenlijke schilderij van Isolde en Heun: “Zeearend in Glijvlucht”, olieverf en airbrush op doek, 80x100 cm. De website van Isolde: www.schilderijenvanisolde.nl

Geen opmerkingen: