maandag 20 februari 2012

LIJN6 NEEMT BEW. CLUB OP DE KORREL

Ondergetekende neemt al een redelijke tijd radiostilte in acht wat betreft de ontwikkelingen rond de bewonersclub die Beijum reeds vierenhalf jaar in diskrediet brengt. Maar het is niet uit te sluiten dat er binnenkort wel weer wat gaat gebeuren op publicitair gebied, er kan elk moment een onderzoeksrapport omtrent misstanden en een ernstig gebrek aan integriteit rond een clublid via het college van B&W naar buiten gebracht worden. Lijn6 gooit er vandaag alvast een artikel tegen aan om de Beijumers nog maar eens weer uit te leggen waarom de club (eigenlijk een duo) niet deugt. Mocht u geïnteresseerd zijn, lees dan dit bericht op www.lijn6.com.

Het kan niet anders, of de mensen van de gemeente Groningen, in het bijzonder die van het stadsdeel Noorddijk/ROEZ, staan achter de jongste publicatie op Lijn6. Al jaren verkondigen deze ambtenaren namelijk dat je de 'wijkdemocratie' z'n gang moet laten gaan, en er niet ingegrepen behoort te worden. Bij een democratie hoort een vrije pers, zo ook op wijkniveau, en dus is wat Lijn6 doet helemaal in lijn met het credo van deze ambtenaren. Zou je denken.

Elk jaar gaat er bijna 20.000 euro naar het clubje zonder draagkracht in de wijk dat Beijumers schoffeert, dat verdeel en heers hoog in het vaandel heeft staan, en de eigen bevoogdende agenda aan de wijk wil opdringen. Om over liegen, bedriegen, manipuleren, misbruik maken en kwaadspreken nog maar te zwijgen.
De wijkdemocratie gaat ondertussen z'n gang. Maar was die 19000 euro nou niet bedoeld om verbindingen in de wijk te leggen? Om te communiceren met Beijumers? Wanneer komt de gemeente Groningen er nou eens achter dat dit alleen maar kan worden bewerkstelligd als er betrouwbare, integere, vriendelijke, dienende en respectvolle mensen aan het roer van een bewonersorganisatie staan? Wijkbestuurders die verantwoording op zich kunnen nemen, in plaats van het eigen jammerlijke falen afschuiven op tegenstanders (!) in hun eigen wijk?
Bekijk ook de cartoon op Lijn6.

8 opmerkingen:

Anoniem zei

Besteed aub niet teveel aandacht aan deze dingen op uw prachtige site. Die actie op een andere site te weren is beneden alle peil

Anoniem zei

Helemaal mee eens .
Het gaat om de verbinding ,en Johan Fehrman en lijn 6 zitten mijns inziens op het juiste spoor .
Hou je vooral niet bezig met de futiliteiten van een instelling als "verdeel en heers".

Kees Huizenga zei

Over wijkdemocratie en het Nieuw Lokaal Akkoord 2007-2010 over de Ringaanpak in Beijum

In de Beijumkrant van september 2011 staat het volgende op pagina 4, de Samen Doen-pagina van het NLA:

"Het heeft even geduurd, maar de plannen voor de ringaanpak zijn gemaakt. De gemeente heeft in samenspraak met de opbouwwerker en de bewonersorganisatie Beijum verschillende plekken aan en rondom de ring onder de loep genomen en heeft met elkaar een uitvoeringsplan geschreven.
Het gaat hierbij om een aantal verkeersmaatregelen op de ring, een dam over de sloot bij de Nijensteinheerd en om de verfraaiing ten aanzien van de vele schuttingen aan de ring. Als alles meezit starten de eerste werkzaamheden in het najaar."

Daarna volgt een stukje over het "informeren van de direct betrokken bewoners".
Vervolgens: "Daarnaast is de opbouwwerker huisbezoeken aan het afleggen in verschillende heerden om bewoners persoonlijk te spreken over de gemaakte plannen." Einde citaat. "Huisbezoeken" als voldongen-feiten-politiek. Als sluitstuk. Dit heeft uiteraard niets met bewonersparticipatie te maken! Toch?

Kijk, dit is een prachtig voorbeeld van besloten en elitaire topdown planvorming en dito besluitvorming. STIEL, de SDC Noorddijk en de BOB weten kenbaar wat goed voor de wijk Beijum is. Een dergelijke introverte handelwijze stoot enorm af!
Op 10 november 2011 heb ik hierover gesproken met opbouwwerker Francis Nijdam. Ik zei dat dit niet de juiste omgangsvorm is. De bewoners worden niet serieus genomen. Haar verweer was dat er iets mis was gegaan met deze tekst op de Samen Doen-pagina. Die was haar "ontschoten". Deze tekst is nadien nimmer gerectificeerd. Waarvan melding.

Het verbaast mij dan ook helemaal niet dat op 7 februari 2012 zo weinig vertegenwoordigers van de heerden aanwezig waren tijdens de NLA-Heel de buurt-bijeenkomst in de Boerderijum.
De Nieuwjaarsbijeenkomst 2012 van de BOB trok eveneens weinig personen aan.

Het is "ons kent ons".
Gesubsidieerd afstoten in plaats van verbindend en bezielend bezig te zijn.

Zie als bruisend bewijsmiddel het Beijumnieuwsartikel van vorige week over "de kale muur" aan de Holmsterheerd.

Anoniem zei

Wanneer komt dat rapport

Anoniem zei

Gewoon wat nieuws beginnen met zn allen.

Eduardo zei

Waarom wil lijn6 zo graag in de beyumkrant vinden ze dat z'n good podium?
Jongens hou toch es op met die ongein, Johann,concentreer je liever op je prachtige site! Kom je binnenkort weer ff naar het trefpunt?

Kees Huizenga zei

Nog een mooi commentaar van lijn6.com over de apartheidspolitiek van de BOB in de dreven van Beijum. Met een prachtige cartoon (spotprent). Van 25 januari 2012.

Zie:
http://lijn6.com/index.php?option=com_content&view=article&id=1125:de-bob-en-het-klootjesvolk&catid=21:commentaar&Itemid=88


Dat rapport van een extern onderzoeksbureau zou reeds voor de zomervakantie van 2011 verschijnen. Acht maanden na dato is het nog steeds niet verschenen! Is er wellicht sprake van bureaupolitiek? Of van heilige huisjes...

Anoniem zei

Wel doen. Wel blijven berichten. Heel heel bijzonder dat een blog van een burger meer adverteerders trekt dan een wijkkrant. En heel bijzonder dat een persoon in z'n eentje een heel BOB verslaat.
Niet onder de mat vegen, wat niet deugt moet naar buiten. Ga vooral zo door!