maandag 1 april 2013

MAAK BEIJUM (GRONINGEN) HONDVRIENDELIJK!

In Beijum wonen net als in de rest van de stad de nodige hondenbezitters. En die willen graag een hondvriendelijk beleid in Groningen. Ondergetekende ontving de afgelopen weken enkele meldingen van Beijumers die een 'hondenbekeuring' hebben gehad. Eén hond liep even drie meter buiten het eigen erf aan de Holmsterheerd. Prompt kreeg de baas een bekeuring. Er gaan verhalen over sneaky BOA's (Bijzondere OpsporingsAmbtenaren) die vanuit de bosjes aan het spieden zijn of mensen hun hond wel aangelijnd hebben en of de poep wel wordt opgeruimd. Ook verhalen over BOA's die zich niet als zodanig willen identificeren en zich "grof, onbeschofd, vals en a-sociaal" zouden gedragen tijdens het uitdelen van boetes. Wat is een hondenbeleid zonder draagkracht? Alleen maar richten op handhaving, zero-tolerance en het scoren van boetes? Er zijn hondenbezitters die uit woede en wraakzucht de drollen van hun hond juist niét meer opruimen nadat ze in contact met zzn BOA hebben gestaan: "Voor die hufters ga ik de drollen van m'n hond zeker niet opruimen, stelletje a-socialen."
Het kan ook anders. En stukken vriendelijker. Onderstaand bericht kwam via een Beijumer hondenbezitter binnen. U kunt desgewenst gratis lid worden van www.hondvriendelijkgroningen.nl

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Kijk goed uit als je aan het wandelen bent,en stap niet in het gras naast fiets/wandelpaden want daar ligt voor kilo's aan hondestront!
Waar blijven dan die hondenliefhebbers met hun opruim poepzakjes?

Anoniem zei

Is de hondenbelasting al afgeschaft? Want als ik alles moet ruimen dan valt dat onder de de gemeentelijke belasting, afvalstofheffing etc. laat ze maar katten belasting invoeren die poepen beijum net zo goed onder!!!

Anoniem zei

Een hond is gedomesticeerd, een kat valt nog steeds volgens het wetboek onder de roofdieren ,en dat loopt los dat mag maar ik betaal voor mijn hond een belasting ,die ook nog eens onrechtmatig is wie zeurt er hier nou .

Anoniem zei

Een hond neem je voor jezelf, zorg er dan ook voor dat andere mensen er geen last van hebben. Zolang mijn kinderen nog geen grasveld over kunnen steken zonder hondenpoep aan hun schoenen en ze bang zijn voor loslopende honden , vind ik die boetes niet meer dan terecht. O en kattenpoep is net zo erg en vies!

Anoniem zei

Kinderen dienen ook opgevoed te worden ,als ik soms zie hoe dat toe gaat ,heb ik liever een hond om mee heen .