Terwijl er in grote delen van Beijum een kaalslag onder de bomen plaatsvindt, zijn in de vorig jaar gerenoveerde Doornbosheerd afgelopen week nieuwe jonge boompjes geplant. Wat is (wordt) er veel geld in de aanpak van de Doornbos- en Barmaheerd gestopt.
Maar doen de bewoners zelf een beetje mee aan het verfraaien en onderhouden van hun leefomgeving? De blogger heeft er zo z'n twijfels over (de goeden daargelaten). Het kan wel eens zo zijn dat omdat de gemeente Groningen zo intensief in de leefbaarheid van genoemde heerden heeft geïnvesteerd, er een houding is ontstaan van: de gemeente doet het wel.
Zie de linker afbeelding, jonge boompjes met allemaal stutpaaltjes er omheen moeten in het vervolg voorkomen dat automobilisten niet meer over gras van de Barma- naar de Doornbosheerd (vice versa) gaan rijden. Zie de onderste foto in dit blogbericht. Wil je nou een prettige woonomgeving, of heb je er maling aan en rij je gewoon met je auto het gras kapot?
Op de rechter foto is te zien hoe twee heren van een boombedrijf aan de rand van de Doornbosheerd nieuwe boompjes langs de Zuidwending poten (een week geleden).
Bovenstaande foto is van de andere kant, over de Zuidwending gemaakt. De jonge aanplant is nog amper zichtbaar tussen de reuzen van bomen. Het ziet er grauw en kaal uit, laat het maar lekker voorjaar worden, dan ziet het er allemaal een stuk beter uit. Maar nog even terug komend op de rol van de bewoners zelf.
Met kans om voor zeur te worden versleten, maar toch even: kunnen jullie, bewoners van de Doornbos- en Barmaheerd, er zelf ook een beetje voor gaan zorgen dat jullie omgeving leefbaar blijft? Het is bijna niet zichtbaar op de bovenste foto, maar er staan, zoals wekelijks het geval is, weer een partij winkelwagens links (naast de blauwe deur) te verdwalen. De gemeente Groningen is zeer gul, lief en aardig voor jullie straten geweest. Er is zoals vermeld veel geïnvesteerd Is het een idee om nu (allemaal) zelf ook een beetje je best te doen om het 'nieuwe niveau' te onderhouden?
6 opmerkingen:
Amen. Niks aan toe te voegen. Maak je niet te afhankelijk van de overheid en steek zelf de luie handen eens uit de mouwen.
Heel vervelend (die fietsende, alle tijd hebbende blogger), oordelen terwijl verwondering het ergste is waarvan je in de Doornbosheerd van een passant mag verwachten. Ik zeg specifiek de Doornbosheerd omdat ik er zelf woon en mezelf niet permiteer om daarbuiten te mogen oordelen.
Met de hoeveelheid nationaliteiten is het levendig,gezellig en bruisend,zou ik het trots willen omschrijven.
Wat vooral met mooie weer valt te waarnemen.(de ook al eerdere negatieve uitlatende blogger kan een voorbeeld nemen aan onze gewillige ,overzichtelijke en sociale groeiende controle.) Kost tijd, dat zeker en een persoonlijke gesprek door een sociaal voelend neutrale persoon. Zou wellicht voor nog meer samen gevoel zorgen. Elkaar Face to Face aanspreken over onbedoelde overlast. Met als oogpunt de wijkkinderen ook lekker hun gang laten gaan.
Maar een persoon, (en nu ben ik ook maar veroordelend) die wekelijks op zijn fiets langskomt om te kijken of er misschien een plekje vrijkomt.)
Omdat de Doornbosheerd wel heerlijk tegen de winkelcentrum aan ligt met al zijn prettige omstandigheden.
Evenals de dierenarts ,tandarts ,gezondheidscenter, busverbinding en anders een rappe fietspad naar de binnenstad.
Op wandelroute het Zilvermeer , crossbaan, skateboard en ski baan etz enz.
Kan er natuurlijk op rekenen dat zelfs onze thuis voelende (wildlife )eenden .
Denken dat een blogger een vreemde vogel is.
Elkaar aanspreken op overlast? Dat kan tot oorlog leiden. Tot handgemeen zelfs. Vraag maar eens welke ervaringen men bij buurtbemiddeling heeft opgedaan.
Betreffende fiets, voetgangers opgetrokken doorgang.
Er is gesteld:
Wil je nou een prettige woonomgeving, of heb je er maling aan en rij je gewoon met je auto het gras kapot?
Het kan wel eens zo zijn dat omdat de gemeente Groningen zo intensief in de leefbaarheid van genoemde heerden heeft geïnvesteerd, er een houding is ontstaan van: de gemeente doet het
Vraagje,
Zou de werkende,desbetreffende misschien met een schaftkeet de bandensporen veroorzaakt kunnen hebben?
Vriendelijke groeten,
Ferdinand Sagel
Het is er nu zo drassig dat de grasmaaimachines ook diepe sporen trekkken, en ik zie de oudpapierophaaldienst ook de makkelijkste weg nemen.
Mensen aanspreken op hun gedrag blijft lastig. Daarom moeten de Huismeesters en de Gemeente duidelijker communiceren welke gewoontes, normen en waarden t.a.v. de woonomgeving zij van de bewoners verwachten. Want hoeveel van hen leest nu helemaal het Beijumnieuws.
Meer controle op het gedrag van hondenbezitters, er ligt weer ongezond veel stront, is ook welkom.
Verder mogen bewoners toch ook gewoon rekenen op de diensten van de Gemeente. De Groote Markt en binnenstad wordt beschouwd als de woonkamer datzelfde geldt ook voor onze Heerden. Verstoppingen mogen geen maanden duren. Een Gemeentelijke dienst ziet toch ook
dat zo,n put verstopt is.
Please Notice
Helaas kan ik geen foto plaatsen op uw nieuwssite.
Maar hoop dat u de nodige maatregelen hanteert en had al gehoopt dat u instanties over mijn aangegeven gevarenzone had ingelicht..
Voordat er ongelukken gebeuren.
Graag wil ik u verwijzen naar
zondag 9 maart 2014
ONTWIKKELINGEN DOORNBOSHEERD (2)
3e Foto tekst rechts midden boven.
Een reactie posten