woensdag 18 september 2024

NOAR DUUTSLAND....GRENSCONTROLE




Duitsland binnenrijden gaat sinds een aantal dagen niet zomaar meer.

Het land heeft grenscontroles ingevoerd, met als achterliggende gedachten om terroristen te weren. Of kansloze asielzoekers.

Vanmiddag liet deze blogger zich even door zijn charmante chauffeuse naar Bunde rijden.

Al jaren niet gedaan maar vandaag wel: paspoort mee. En, leve de kniepstuvers: op reserve het land inrijden om vervolgens de hele tank vol te gooien.

Zie alvast afbeelding rechts. Niet verkeerd, een liter benzine voor 1.63.9 euro.
Scheelt behoorlijk met de prijs in Nederland.

Direct na het passeren van de grens wed al het verkeer van de snelweg afgeleid.

Zie afbeelding boven, bij de eerste de beste Abfahrt war das (Tankstelle).

Politiebusjes, mannen met Polizei op de rug.

Terroristen en asielzoekers hebben meestal geen witte, blanke zoals u wil, huidskleur. Grof gegeneraliseerd, maar het verbaasde deze blogger niet dat hij met zijn Nederlandse kenteken en twee witte mensen in de auto door mocht rijden.

De blogger leest bovenstaande nog even door. Natuurlijk flauwekul dat alleen mensen met een kleurtje terreur zouden aanhangen. Maar op de een of andere manier vermoedt deze blogger dat de grenswachten, der Polizei, vooral het vizier op mensen met een Noord-Afrikaans uiterlijk of een Arabische uiterlijk hebben gericht.

En dat is triest zat. 
Afbeelding links, een auto met een Frans kenteken werd eruit gepikt voor controle. Het zal ook niet.

Foto rechts, na het boodschappen doen in Bunde zag de blogger twee agenten met veel bronwater bij zich naar een politiebusje lopen. Ze reden daarna richting grens.

Het zal dorstig werk zijn om de grens te controleren bij een temperatuur van tegen de 25 graden.

Op de terugtocht was er geen controle bij de grens. 
Met volle tassen en een volle tank arriveerde deze blogger weer in Beijum. Wetende hoe bevoorrecht hij is. Geen vluchteling zijn, geen veilig heenkomen zoekend vanuit een land in oorlog, niet buiten slapen in Ter Apel en niet door een uiterst rechts gedeelte van het land met de nek aangekeken worden omdat je veiligheid en rust zoekt. De toeristisch ingestelde overlast veroorzakende Veiligelanders even daargelaten.

Geen opmerkingen: