zaterdag 7 september 2024

ONDERTUSSEN OP EN LANGS DE EMINGAHEERD




Overal is in feite wel een verhaal uit te maken.

Het gewone dagelijks leven in de wijk is vaak een inspiratiebron voor deze blogger.

Alsof je bij wijze van spreken soms zo in een theatervoorstelling terecht komt.

Als het verhaal, van boeiend tot doodsaai, niet vanuit de concreet waargenomen werkelijkheid komt kan het altijd nog bijgevuld worden na het bekijken van de foto´s.

Eergisteren reed deze blogger met zijn charmante chauffeuse over de Emingaheerd. Wat een gevaarte daar ter hoogte van de ingang naar de Doonbosheerd. Wat een gedoe als een bakbeest van een vrachtwagen stilstaat om wat te lossen of te laden.
Wel handig, een bijrijder die even het verkeer gaat regelen.

Zie foto boven. Handig, het weggedeelte waar opgereden werd kon doorrijden. Achter het bakbeest moest het verkeer even geduld hebben. Terzijde, het lijkt net alsof er midden op de weg gereden werd, maar dat moet gezichtsbedrog zijn.

Zie ook afbeelding links. Handig dat het mannetje er stond te regelen, iemand had zo vanaf links het zebrapad kunnen pakken. Op dezelfde foto lijkt het alsof dat van rechts ook op het punt staat te gebeuren, te zien aan de lichaamstaal van de dame.

Thuisgekomen bekeek deze blogger de foto's en zoomde de linker afbeelding in. Zie rechts het resultaat. Oh, een in het wit gekleed mannetje tracht een witte ladder over een vrij hoge heg te krijgen. Klik de foto groter, aan de andere kant van de heg is weer een witte drooghek te zien.

Verhalen zijn niet altijd sluitend. Het is volstrekt geen wereldnieuws, maar wat het mannetje met de ladder van plan was?

Tien minuten later reden we vanaf de andere kant terug over de Emingaheerd. Geen verkeersopstopping meer, het verkeer zoefde probleemloos voorbij. Het mannetje met ladder is nooit meer waargenomen.

Geen opmerkingen: