woensdag 11 september 2024

REDT DE POLITIEK, VOLG EEN CURSUS OP STADHUIS

 Niet verkeerd, Stad biedt een cursus politiek aan. 

Is hoognodig...we hebben een kabinet met vier partijen waarvan één leider weer overspannen thuis zit, een partij is geen partij want die wordt geleid door een dictator, een derde partij wordt aangestuurd door de grote boeren-agro lobby, en de leidster van de zogenaamde liberale partij wil graag grenscontroles als 'hun' ondernemers daar maar niet onder te lijden hebben. 

Een kameleon die zich premier mag noemen mag het rariteitenkabinet aanvoeren. Of wordt hij aangevoerd?

Lezer...dat kunt u beter!

Doe mee met de cursus ‘Politiek Actief’

Vraag je je wel eens af hoe beslissingen worden genomen in de gemeenteraad? Denk je soms: ‘Dat kan ik beter’? Of wil je iets voor elkaar krijgen bij de gemeente, maar weet je niet hoe? 

Lees verder....ingezonden.

Cursus in oktober en november 2024 in raadzaal stadhuis
Gratis cursus ‘Politiek Actief voor de gemeente’

De gemeente Groningen organiseert weer de cursus ‘Politiek Actief voor de gemeente’. De cursus is bedoeld voor inwoners die misschien wel interesse hebben om politiek actief te worden, maar nog niet precies weten wat de mogelijkheden zijn en wat er allemaal bij komt kijken. Meedoen is gratis.

Wat doet de gemeente eigenlijk allemaal? Welke plek heeft de gemeente in het bestuur van Nederland? Hoe werkt de besluitvorming binnen de gemeente? Wat doet een raadslid precies?

Op deze vragen krijgen deelnemers aan de cursus antwoord. Ook is er een training debatteren en zijn er ontmoetingen met raadsleden van de gemeenteraad van Groningen. De deelnemers krijgen ervaring uit de praktijk mee en trainen vaardigheden.

Geïnspireerd
De cursus bestaat uit 5 bijeenkomsten op de maandagavond in de raadzaal van het stadhuis. Als afsluiting wonen de deelnemers een raadsvergadering mee. De eerste bijeenkomst is op 14 oktober 2024. Wie weet raken deelnemers wel zó geïnspireerd dat ze ook zelf actief willen worden in de gemeentepolitiek, bijvoorbeeld als raadslid.

Aanmelden voor de cursus kan bij de griffie van de 
gemeenteraad: griffie@groningen.nl

Verkiezingen
De cursus ‘Politiek Actief’ is een succesnummer van ProDemos, het Huis voor Democratie en Rechtsstaat dat de cursus verzorgt. In ruim 200 gemeenten hebben de afgelopen jaren meer dan duizenden deze cursus gevolgd. Een groot deel van de deelnemers is later ook echt actief geworden in de gemeentepolitiek. Grofweg een derde van de cursisten van de afgelopen jaren heeft bij verkiezingen op een lijst van een politieke partij gestaan.

Meer informatie: gemeenteraad.groningen.nl
Of bel 050 367 7702

2 opmerkingen:

Henk Kamminga zei

Goed initiatief van de gemeente om zo'n cursus Politiek aan te bieden. Politiek is belangrijk, en iedereen heeft er mee te maken.
Iets anders, er verdwijnen in rap tempo drie essentiële winkels in het winkelcentrum van Beijum, hoorde ik vanmiddag tijdens het boodschappen doen.
Sterkte, Johan

Anoniem zei

Dat komt heel goed uit nu het WEF ons toch al wil uithongeren. Hier en daar nog even een varkensstalletje affikken en dan klopt het draaiboek weer helemaal.