woensdag 30 januari 2008

Gossip en Gym

Eerst even vertellen dat ik Alice Meins van Albert Heijn even in de wandelgangen van haar winkel sprak. De wandelgang bij de groenten- en fruitafdeling wel te verstaan. Alice keek me met glimmende ogen aan en vroeg of ik nog bij de krant werkte. Tijdens mijn uitleg begon ze m.i. nog meer te glimmen met een houding van "dat verwonderd me niks." Schaterlachend gingen we na wat gezellige roddels uitelkaar met haar toezegging op te letten en me te tippen als ze een schrijfklusje weet of heeft. Tja, Alice is ook redelijk ingevoerd binnen het reilen en zijlen binnen de wijk op politiek niveau..

Vanmiddag was ik in de sporthal. Woensdagmiddag betekend instuif-gym-middag voor basisschoolkinderen. Voetballen, gymen etc. etc.; en dat anderhalf uur lang voor een eurootje. Het was druk en daarmee maakt de Vensterwijk Beijum een goede beurt. Bewegen, moe worden en zweten; onze lieve Beijumer kindertjes hebben zodoende geen energie meer voor kattekwaad.

Op weg terug naar huis liep ik Theo Smit tegen het lijf. Dit uithangbord van Heel de Buurt en Actief Beijum kan geen uur met zijn reet op de bank hangen; hij moet en zal actie ondernemen voor een beter Beijum. Wat me voor hem inneemt is zijn ego-loze inzet. Het gaat hem niet om Theo Smit maar om de wijk. Geen eigen machtsagenda of ander bijbedoeling; nee Theo hoeft zichzelf niet zonodig centraal te zetten. Het lijkt me een understatement om te vermelden dat dit niet voor alle Beijumers opgaat..Hij heeft Beijumnieuws bij zijn favourieten staan en kijkt regelmatig op deze weblog. Net als met Alice met hem een beetje gossip bedreven maar ook hier geldt: horen, zien en zwijgen..

Bij thuiskomst belde er een verslaggever met de vraag waar Jan Krist tegenwoordig uithangt. Hij zit ergens in de regio Haarlem -Purmerend, maar waar precies? Weet iemand het mobiele nummer en adres van onze oud wijkgenoot en ex-kandidaat Groninger van het Jaar?? El Pico is ter ziele en Jan is al weer een hele tijd een ervaring rijker en een illusie armer. Geweldig hoe hij zich wilde inzetten voor de geestezieke medemens; alleen had hij wellicht iets beter naar de finaciele kant van het hele verhaal kunnen kijken. Jan, waar zit je?????

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Misschien werkt het mailadres van Jan Krist nog wel?:
infoAPENSTAARTJEelpico.nl

Anoniem zei

Je zou ook Hein Kars kunnen bellen of mailen. Hein woonde indertijd tegenover Jan K. in de Oosterpoort en was een goeie vriend van hem. Zijn gegevens vind je hier:
http://www.prorecnoord.nl/organisatie_detail.php?org_id=1