dinsdag 16 mei 2017

BEIJUMSE CLAIRE KEIZER START KOOLZAAD-KAARSENBEDRIJF


Ze stond op de afgelopen Vrijmarkt op Koningsdag prachtige zelfgemaakte kaarsen te verkopen. Zie nog eens dit bericht (met verwijzende link naar nog weer een eerder bericht over een inzamelpunt voor kaarsvet in de Wiershoeck).

Maar Claire Keizer gooit het over een andere boeg, de creatieve Beijumse gaat kaarsen maken uit koolzaad.
Ze zit op bovenstaande foto naast zelfgemaakte kaarsen en naast een bos koolzaadplanten uit eigen wijk.
De website Koolzaadkaarsen.nl wordt nog gebouwd, zodra die operationeel wordt volgt een update.
Claire stuurde onderstaande tekst:

Nieuwe schone kaarsenmakerij in Beijum.

Koolzaadkaarsen.nl is het spik splinter nieuwe ambachtelijke, organische en groene kaarsenmakerij van Claire Keizer.
Bij koolzaadkaarsen.nl deze kaarsenmakerij worden de kaarsen uitsluitend van koolzaadwas gemaakt.

Strakke lijnen
Koolzaadkaarsen.nl gaat een strakke lijn maken met veelgevraagde vormen zoals stompkaarsen, bolkaarsen en in de toekomst ook dompelkaarsen kaarsen.

Creatieve lijnen
Naast de strakke lijn is er ook een creatieve lijn met kaarsen in speelse piramide vorm, mooie bolletjes, fruit en groente vormige kaarsen appeltjes en artisjokken en zoete aardappels. En nog meer organische vormen zoals stenen, rotjes, eitjes. De kaarsen gaan verkocht worden in de gelijknamige webwinkel koolzaadkaarsen.nl. De kaarsen worden zo ook een mooie beleving.

Waarom kaarsen van koolzaadwas?
Omdat koolzaadwas kaarsen veel minder vervuilend zijn dan de gewone, soja en palmwaskaarsen. Koolzaadkaarsen.nl wil een zo duurzaam mogelijk bedrijf zijn.
Koolzaad groeit en bloeit veel in Nederland en de rest van Europa en wordt ook in Europa verwerkt. Het is een 100% natuurproduct en biologisch afbreekbaar. Gewone kaarsen worden gemaakt van paraffine en stearine. Paraffine is een bijproduct van aardolie en stearine word vaak gemaakt van dierlijke vetten of palmolie. Voor soja en palmvet kaarsen worden leefgebieden van mens en dier vernietigd. Beide echt niet gezond voor onze planeet.

Wat is er anders aan koolzaadwaskaarsen?
Koolzaadwas is hele andere materie dan paraffine of ander soort kaarsvet het voelt wat vettig en zachter aan. Het brand langer, met een mooie geel/oranje vlam. Gemorst vet lost op in in een warm sopje.

Koolzaadkaarsen.nl wil tussen 1 juni en 1 september officieel starten maar er worden nu ook al speciaal kaarsen gemaakt voor een opdrachtgever.  

JF; De kaarsenmaakster van Beijum vraagt geïnteresseerden een enquête in te vullen, zie hier

Geen opmerkingen: