zaterdag 27 augustus 2022

ZOMERBERICHT 10; JEZELF KLEDEN WAAR JE JE PRETTIG BIJ VOELT


 "Nee hoor, we hebben niks met genderneutraal zijn, we kleden ons gewoon waar we ons prettig bij voelen."

Beijum is een bonte en kleurrijke wijk. Een wijk waar je in alle opzichten jezelf kunt zijn.

Op dinsdag 23 augustus zag deze blogger een viertal heren richting Winkelcentrum Beijum lopen. 

Nou ja, heren? Of waren het dames? Ondergetekende weet het soms niet meer.

In de AH kwam hij ze weer tegen. Op de broodafdeling. Praatje maken. Mag ik een foto maken dames of heren? Voor een bericht op Beijumnieuws?

Twee van de vier hoefden niet zo nodig. De twee die we op de foto zien hadden geen bezwaar.

Gedurfd om je zo door de wijk te bewegen. En de fotograaf te vertrouwen die je fotografeert en op het www zet.

Dames die zich als heren kleden, of omgekeerd. Het kan en het mag allemaal in het Beijumse.

En...de foto indachtig....en het zien van de slagerij op de achtergrond: deze blogger doet niet aan vleeskeuringen. Respect in deze bovenal.

Maar daar denkt niet iedereen zo over. Een winkelende dame: "Moet dit nou zo? Moet alles tegenwoordig genderneutraal zijn?" Deze blogger weet het niet. Ze vervolgde: "Het is toch van de gekke dat een machinist niet meer in de trein oproept 'dames en heren, het volgende station is' of dat een schooljuffrouw het niet meer over 'jongens en meisjes' mag hebben?"

Over dat laatste kan deze blogger een eind meevoelen, geachte lezers en lezeressen....maar of deze materie direct raakvlakken heeft met het eigenzinnige viertal waarvan we er twee afgebeeld zien, deze blogger weet het niet.

Er wordt tegenwoordig maar al te gemakkelijk ge- en veroordeeld. 
Update 28-8, 14:10 uur....moeilijke tijden voor mensen die het maar niks vinden...

12 opmerkingen:

Anoniem zei

't Zal je kind maar wezen, als het mijn zoon was kreeg hij een flinke draai om z'n oren. Deze individuen zijn het spoor ernstig bijster.

Anoniem zei

Belachelijke reactie, 19.32 uur. Vast dat degene die dit schreef vind dat het helemaal goed is als jongens in militaire dienst gaan om te leren doden. Bah.

Pieter zei

Schop ze het leger in. Lang leve de dienstplicht

Anoniem zei

Jaaah, martel Pieter en vermoord hem. En verkracht zijn wijf als hij die heeft. Leve het leger.

Anoniem zei

@Anoniem 20:48 U doet nogal generaliserende aannames die kant noch wal raken. Je zoon uitleveren aan Defensie waar hij gebrainwashed wordt in het klakkeloos opvolgen van orders en hem in -ik zeg maar wat- Afghanistan verliezen aan een bermbom 'vechtend voor vrijheid en democratie jaja' terwijl hij andermans vuile klusjes opknapt? En daar dan nog trots op zijn ook? Volstrekt idioot.
M.b.t. het onderwerp van vandaag: ik acht dit tegen het lijf lopen in de AH net zo schadelijk voor de kinderziel als het voorleesuurtje door een dragqueen in het Forum. Absolute waanzin.
Ik had zelf ook een Great Reset in gedachten.

Anoniem zei

Die anoniem van 19.32 mag van mij het land uitgetrapt worden.

Anoniem zei

Waarom? Vanwege een politiek incorrecte mening? Waar doet het pijn?

Pieter zei

Heerlijk de dienstplicht. Maken ze tenminste een kerel van je ipv zo'n verwijfd type. Mind you...ligt ook aan de ouders. Opvoeding geen tijd meer voor, zijn alleen met zichzelf bezig. Net als de rest van de maatschappij. Als je bloggers en YouTube laat opvoeden, krijg je dit.

Anoniem zei

Arme Pieter, leeft in het verleden. Wen er maar aan dat je steeds meer van deze mwnsen op straat tegen zult komen. Sterkte.

Anoniem zei

Dat zelfs mannen deze genderfluïde bagger wel oké vinden zegt veel over de staat van dit land. Reddeloos verloren.

Anoniem zei

Bagger wordt op de wereld meer veroorzaakt door militairen dan door individuen die geen vlieg kwaad doen. Reddeloos verloren haha. Zoek hulp. (GR)

Anoniem zei

100x liever een interassant transgender persoon dan zo'n inhoudsloze macho als die sneue Pieter. Overigens vallen die macho's sowieso meer op; je pikt ze er zo tussen uit met hun verlopen tribal tattoos en dikke sportschoolkoppen.