woensdag 26 juni 2024

HUISARTS DE VOS NAM AFSCHEID

Deze blogger kent haar niet maar naar alle waarschijnlijkheid veel Beijumers wel.

Een huisarts in Beijum moet voor veel mensen een vertrouwd persoon zijn. Dat raakt dan even als hij of zij vertrekt.

Lezeres stuurde onderstaande tekst.

'We kregen een brief dat dokter Barbara de Vos afscheid gaat nemen. We hebben haar rust en betrokkenheid altijd erg gewaardeerd.

Ze was hier ruim 12 jaar arts. Ze reed op de fiets naar haar werk. Ik kwam haar vaak tegen in haar blauwe regenjas.  Ook deed ze huisbezoeken op de fiets omdat dat handig is in Beijum. Zo liet ze ook zien dat bewegen gezond is. 

Vrijdag 21 juni nam dokter de Vos na ruim 12 jaar afscheid van Beijum. Het afscheid was tussen 17.00 en 18.30 in het Trefpunt. Ze vertrekt als vaste huisarts, omdat ze de NHG-kaderopleiding supervisie en coaching gaat doen.'

1 opmerking:

Anoniem zei

Deze huisartsenpraktijk is al lange tijd overbelast. Geen vervanger voor de Vos is dus een toename van de overbelasting. Alle patiënten van de Vos kregen opeens een brief (mail bestaat daar blijkbaar nog niet) dat ze naar een collega gingen en indien ze het hier niet mee eens waren, ze naar een andere praktijk konden gaan kijken. Dat kunnen we dus ook maar beter doen want deze praktijk functioneert al lange tijd onder de maat en daar gaan ze vaak te lichtzinnig mee om. De patiënten die het gedrag daar zat zijn en dat laten merken zijn daar nl. het probleem (lees slachtoffer).
Conclusie: praktijk heeft behoefte aan een gezag afdwingende manager die de tent beter kan runnen dan de huidige, over de interne werkwijze valt nog veel te zeggen alsmede over de omgang met/afstoting van patiënten en bovendien zijn twee nieuwe huisartsen wenselijk om de zaak te ontlasten.