woensdag 26 juni 2024

OLGA COMMANDEUR OPENDE BEWEEGROUTE BEIJUM




Onder schitterende weersomstandigheden heeft Olga Commandeur van Nederland Beweegt vanmiddag de interactieve beweegroute van Beijum geopend.

Terzijde, het was zo heet dat beter niet al teveel bewogen kon worden. Maar goed, het is niet elke dag tropisch in Beijum.

Zie ook nog eens de aankondiging.

De blogger kon er niet bij aanwezig zijn, maar zoals altijd zijn er mensen die foto´s opsturen.

Foto boven, het leek wel alsof er een regenboogkleed over het vertrekbord lag. Ondergetekende herkent het voetpad dat naast de Beijumerweg loopt (sloot ertussen).

Vanzelfsprekend behoort Buitenfitness Beijum ook tot de beweegroute. Zie afbeeldingen links en rechtsboven en rechtsonder.

De koningin van het bewegen in Beijum schreef bij de aankondiging:

Walk in the parQ geeft ouderen de mogelijkheid om meer te bewegen tijdens het wandelen. Dit door wisselende oefeningen te doen bij 1 van de palen op de route. 

Middels een QR code op de paaltjes komt u bij een overzichtelijk menu waar u kunt kiezen uit verschillende categorieën van oefeningen, vanuit de scootmobiel, met rollator of als wandelaar. Vervolgens zie je een filmpje waar o.a. Olga Commandeur de oefening voor doet. De oefeningen zijn door een fysiotherapeut samengesteld.

Ouderen kunnen zo op een toegankelijke en leuke manier werken aan hun balans, coördinatie en spierkracht (valpreventie). 

  • Bewegen is gezond.

  • Als je genoeg beweegt, heb je een kleinere kans op ziektes van je hart of bloedvaten, diabetes, somber zijn of dementie.

  • Beweeg minimaal 2,5 uur per week actief. Bijvoorbeeld wandelen, fietsen, hardlopen, voetballen, fitness, dansen of een vechtsport.

  • Maak ook je spieren en botten sterker. Bijvoorbeeld met oefeningen of krachttraining.
  • Zorg dat je niet te lang stil zit.

Geen opmerkingen: