zaterdag 23 februari 2008

BURENHULP EN UITLEEN!

Alle bewoners van de Froukemaheerd kregen vandaag een folder in de bus. Een mooie actie is daar opgezet. Op de site van het Froukemaheerdcomité staat wat er is te lenen op (tuin)gereedschapgebied. Maar er zijn ook mensen nodig om noaberklusjes te doen. Iemand naar het ziekenhuis brengen? Medicijnen halen? Oppas gevraagd? Hond uitlaten? Dieren verzorgen tijdens de vakantie?. Huiswerkhulp? Belasting papieren invullen? Heb je een aanhanger te laan? Veel en veel meer dingen zijn er te bedenken wat je voor je buurtgenoot kunt betekenen.

Prachtige actie! Klein kritiekpuntje heb ik op de openingszin van de informatiefolder: de Froukemaheerdcomité wil meer betekenen in de straat. Kijk, daar gaat het natuurlijk niet om, het gaat er natuurlijk om dat de bewoners in de heerd meer voor elkaar gaan betekenen. De heerdcomité is, net als de website trouwens, een middel en geen doel op zich! Geldt trouwens ook voor Beijumnieuws.

Goed dat de folder rondgebracht is want vergeten wordt nog wel eens dat niet iedereen in Beijum een computer rijk is. Een site is mooi maar waardeloos voor mensen zonder computer.Mooie vraag over Beijum is: hoeveel internetverbindingen zijn er?

Wie wat wil betekenen bij burenhulp/uitleenpunt neme contact op met Riekje Wiegers, Froukemaheerd 86. Of mail naar burenhulp@froukemaheerd.nl of bel 06-34209368

1 opmerking:

Anoniem zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.