donderdag 1 september 2011

VOLGENDE WEEK WEER NAAR SCHOOL

De schoolvakantie van het lopende jaar 2011 loopt langzamerhand ten einde. Ik ken ouders die rijkhalzend hebben uitgekeken naar het begin van de vakantie. Hèhè, even lekker uit de dagelijkse ritme van halen en brengen en structuur. Dezelfde ouders verlangen nu weer naar het begin van het nieuwe schooljaar. Eindelijk verlost van dat gejengel en gezeur de godsganse dag, vanaf maandag hoeven ze hun kroost niet meer bezig te houden of te bespreken wat ze nou weer eens kunnen gaan doen.

De scholen in de wijk liggen er intussen rustig en afwachtend bij. Nog vijf nachten slapen, dan drentelen de kindervoetjes weer binnen. Een nieuw schooljaar, nieuwe klassen, een nieuwe juf of meester, de sportclubs en trainingen beginnen weer en...., voor je het weet denderen we de herfst binnen.
Soms krijgen scholen tijdens de zomervakantie een opknapbeurtje of nieuwe speeltoestellen op het schoolplein. Op de foto ziet u een voeger de buitenmuren van de Johannes Calvijnschool onder handen aan het nemen. De deuren van deze school aan de Froukemaheerd gaan aanstaande maandag ook weer open. Nieuwe schriftjes, nieuwe meester, nieuwe juf. En ook nog eens nieuwe voegen in de muren van de school waaraan de ouders hun kinderen weer een jaar gaan toevertrouwen.

Geen opmerkingen: