Bovenstaande afbeelding werd door een bewoner van de Nijensteinheerd opgestuurd, samen met de tekst:
De fietsen op de foto hebben eerst een groenperkje (zonder planten maar dit terzijde, gemeentelijke bezuinigingen), daarna een parkeerplek en als laatste redmiddel de stoep bezet. Hun protest heeft niks uitgehaald tot dusver.
De Beijumblogger snapte hier helemaal niks van en vroeg waar dit was en wie die hun waren met hun protest.
De bewoner antwoordde dat dit voor Nijensteinheerd ergens in de 50 (huisnummer) is. En met hun bedoelde hij de fietsen en hij wist ook niet waar die tegen protesteren.
Soms moet je als blogger ingezonden teksten en foto's waarop situaties staan afgebeeld als het ware even vertalen.
Daarom even: het is niet sociaal dat een fietsenrek met fietsen midden op een voetpad staat. Dit (foto) lijkt dus op een protest tegen iets. Maar wat dat nou met het groenperkje te maken heeft waar geen planten in staan, is me een raadsel.
6 opmerkingen:
Ik dacht dat Johan niet aan naming and shaming deed ,tis ook maar hoe meneer het uitkomt zo te zien .
Af en toe komen er reacties binnen die op de lachspieren werken. Zoals bovenstaande...ingezonden door een Anoniem. De bewoner die de foto met tekst heeft gestuurd wordt bewust niet met naam genoemd. Hij noemde het huisnummer in de tekst...wordt bewust niet door me genoemd.En toch vindt Anoniem dat er aan naming and shaming wordt gedaan. Grappig, ik zal de naam die niet staat opgeschreven uit de tekst verwijderen. ..
En weer kwam een reactie van Anoniem binnen. Die niks met dit onderwerp en dit bericht te maken heeft. Maar er zit de persoon wat dwars, oude rancune....En dat mag even gemaild worden.
Ik kan me voorstellen dat mensen last hebben van die fietsen op het voetpad. IK loop wel door de wijk met een rolstoel te duwen.. dan zou ik zéker niet blij zijn met deze fietsen.
Inpikken van openbare ruimte door private aanwonenden komt in Beijum vaker voor. Meestal eigenen huiseigenaren zich aangrenzende publieke groenstroken toe met eigen afrasteringen, zonder te betalen. Bijv. de achtertuinuitbreiding in de Nijensteinheerd langs het Spakenpad (schelpenpaadje voor fietsers), de Framaheerd en Jensemaheerd.
Verlies aan publieke ruimte voor allen betekent achteruitgang voor de hele wijk. Dat de brutale particuliere onteigenaars profiteren van de lamzakkigheid van stadsbestuurders als wijkwethouder Gijsbertsen en wijkbeheer is opmerkelijk. Alhoewel, tien jaar geleden pikte Pitch & Put in Kardinge gratis de publieke ruimte van de groene arena in met dikke sloten op gemeentehekken, waarna burgemeester Rehwinkel hoogstpersoonlijk gedwongen werd over de hekken heen te klimmen om bij de pluktuinen te komen.
Het valt best mee hoor met de 'brutale particuliere onteigenaars'. Mijn buurman had netjes de gemeente gebeld om te vragen of hij een stukje gemeentegrond mocht bijtrekken. De gemeente zei dat het prima was, tenzij er omwonenden over gingen klagen. Dan zou het ter discussie worden gesteld. Het gaat vaak om kleine lapjes grond, en nu de gemeente zo aan het bezuinigen is op onderhoud, komt dit goed uit. De 'brutale particuliere onteigenaar' verzorgt immers het stukje gemeentegrond. Iets te snel geoordeeld meneer of mevrouw Anoniem 9:40 uur.
Een reactie posten