maandag 20 augustus 2018

BEP WOONT MET LONGZIEKTE COPD OP KEIHARDE VOCHTIGE BETON...


"Ik ben longpatiënt en ik kan hier echt niet tegen, het is hier vochtig en als dit zo doorgaat ga ik in een hotel zitten en zal ik de kosten bij de woningbouwvereniging gaan declareren."

Zesenzeventig jaar is ze. Naast haar bed staat een zuurstofpomp en als ze in haar scootmobiel op stap gaat heeft ze ook vaak zuurstofapparatuur bij zich. Beijumse Bep.

Sinds ongeveer twee weken is het woongenot van Bep drastisch minder geworden. Zie haar op de bovenste foto midden in haar aanleunhuisje aan de Bunnemaheerd zitten.

Ze leeft op koude harde beton nadat haar laminaatvloer noodgedwongen verwijderd moest worden. Wanhopig trok ze bij de Beijumblogger aan de bel. "Ik zit klem en wil geholpen worden en weer gewoon kunnen wonen, ik weet niet waar dit eindigt."

Vertel Bep, wat is er aan de hand. 
"Het was negen augustus en na een paar zeer hete dagen begon het plotseling hard te regenen. Ik zat met familie in de tuin en we zeiden nog tegen elkaar dat het zo prettig was dat het eindelijk een beetje ging afkoelen. Plotseling hoorden we een knal in de keuken en via de afvoer van de vaatwasser kwam een partij water en modder naar boven stromen, het gutste er gewoon over. Binnen een korte periode stond de hele vloer blank, mijn kamer leek wel een zwembad er lag minstens tien centimeter water in."
Hoe kwam dat dan?
De riolering bleek verstopt te zitten, het water kon niet weg. Mijn familie heeft afgelopen februari juist nieuwe laminaat voor me gelegd maar door de overstroming van water en modder is dat helemaal kapot gegaan en het stonk ook behoorlijk." (Zie de vaatwasser op de linker foto achterin de hoek staan)

Laminaat eruit en jij leeft op een kille betonnen vloer. Wat nu? 

Met een waterstofzuiger, teiltjes en doeken  werd 'het zwembad' verwijderd....
"Het vervelende is dat ik geen inboedelverzekering heb, die heb ik wel direct geregeld na wat er gebeurt is maar de verzekering zal dit niet gaan vergoeden."

Nee, dat snap ik. Maar dit is toch een huurhuis?

"Ja, ik huur dit via WoonZorg. Die moeten toch aansprakelijk zijn voor wat er gebeurd is, een riolering hoort toch bij het onderhoud van het huis?"

Zou je denken. Doen ze daar moeilijk over? En doet de vaatwasser het al weer?

"Ze zijn nog niet over de brug gekomen en ondertussen zit ik hier maar op het beton. Ja, de vaatwasser doet het weer, maar weet je dat ik die tweeënhalf maand geleden nieuw heb aangeschaft omdat de oude het niet goed meer deed.?  Achteraf vermoed ik dat er niks met de oude vaatwasser aan de hand was maar dat die het niet deed in verband met de storing in de riolering."

En nu dan Bep?

Verdrietig: "Ik kan geen advocaat betalen maar kan hier zo niet lang blijven wonen. Niet alleen omdat het ongezellig is maar het is ook nog eens erg ongezond voor me om hier te verblijven."

De blogger maakte bovenstaande vier foto's. De afbeelding rechtsonder is gescand uit het schaderapport.

Bep heeft COPD. Ze mag en kan niet te lang zo in deze situatie verblijven. 

Als u COPD heeft ademt u moeilijker omdat uw longen beschadigd zijn. U heeft minder zuurstof. Daardoor kunnen normale dingen lastig zijn. Zoals traplopen, boodschappen doen of aankleden.
LONGFONDS

1 opmerking:

Anoniem zei

huurder is verantwoordelijk voor riool (zgd. kleine herstellingen) van huis. gemeente is verantwoordelijk voor hoofdriool.