donderdag 6 juni 2019

NOG STEEDS MAJESTUEUS UITZICHT VANUIT DE SCHELTEMAHEERD


'Het mooiste uitzicht van Beijum' 
Schreef deze blogger eergisteren bij het bericht van het bankje bij het weilandje in het Groene Hart.

Het is de vraag of de bewering klopt.

Hij herinnerde zich een bericht over een bank in de Scheltemaheerd. Als je daarop gaat zitten heb je een majestueus uitzicht op Zuidwolde.

Zie nog eens dit bericht uit 2015

Hoe gaat het eigenlijk met het bankje aan de noordrand van Beijum?
Gistermiddag plofte hij er even neer. Kwartiertje zitten, mini-vakantiegevoel in Beijum.

Er zat een zenuwachtige dame op de bank die vroeg of ondergetekende zijn smartphone uit wilde doen. Straling, volgens haar, Ook zou er straling vanuit de lucht op Beijum neerdalen.

De blogger weigerde en de dame liep weg.
Iedereen zijn of haar neurose/gekte.
Het is nog steeds een prachtig plekje. Vanuit dorp Beijum uitkijken op dorp Zuidwolde.

Bankje is vier jaar geleden gerealiseerd door buurtcomité Renschelheerd, een samenvoeging van Rensumaheerd en Scheltemaheerd.

Comité bestaat niet meer, wat de blogger begrijpt. Een jaar of tien vijftien geleden kende Beijum de nodige heerdcomités.

Allemaal weg. Maar dat is weer een heel ander verhaal.
Update 12.00 uur, dat laatste schijnt niet helemaal  te kloppen, zie reactie.

8 opmerkingen:

Anoniem zei

Buurtcomite Renschelheerd bestaat zeker nog wel en is zelfs erg actief! Ze organiseren vanalles voor de buurt, zoals Lentekriebels, burendag, samen de buurt opruimen, enzovoort.

Remko zei

ook fijn om te zien dat de angst van Anoniem uit het bericht van 2015 niet bewaarheid is geworden. Ligt er nog steeds goed bij (onbeschadigd en zonder teveel overlast etc.). Gewoon: mooi!

Anoniem zei

Wel jammer natuurlijk dat zulke plekjes in de natuur steeds meer gebombardeerd worden door elektromagnetische frekwenties. En de telefonitespatiënten van Beijum dragen daar ruimschoots aan bij helaas.

Anoniem zei

Het comite daar hoor je niks meer van. Al jaren in winterslaap?

Anoniem zei

Zie de Facebookpagina van Renschelheerd! Voor het 'Renschelveldje' staat een mededelingenbord en voor iedere activiteit wordt huis aan huis geflyerd :-)

Anoniem zei

Het woord zegt het al. Comité. Comateus.

sander zei

Hallo

Anoniem

Jammer dat je vind dat het comite Comateus is. Waarschijnlijk kom je nooit op een aktiviteit en dat is geen schande maar om te zeggen het doet niks vind ik en mijn comiteleden jammer. Mijn voorstel kom eens langs bij een aktiviteit en laat wat van je horen.

Want de buurt wordt toch twee keer per jaar schoongemaakt en er komen nieuwe actie aan, we zijn nog op zoek naar een nieuw lid dus wat letje.

Anoniem zei

Mijn lid stel ik in ieder geval niet beschikbaar.