vrijdag 19 december 2008

BEGIN KERSTMARKT OP PLEIN-OOST

Omdat ik vanmiddag en vanavond arbeidsverplichtingen heb voor de verandering eens een video gemaakt van de voorbereidingen van een evenement. De weergoden zijn Beijum en Plein-Oost gunstig gezind, de zon schijnt voor een prachtige Kerstmarkt-middag en avond. Kijk naar de opbouw, luister naar Irma Zijlstra van de stadsdeel Noorddijk, dienst Roez. Natuurlijk is Theo Smit ook van de partij, waar opgebouwd, georganiseerd en opgeruimd wordt is hij altijd aanwezig. Veel plezier allemaal en een foto is welkom. Een ijsbaan op de Grote Markt? De Beijumers stappen er niet voor op de fiets. De wijk heeft sinds vandaag een eigen ijsbaan op Winkelplein Oost. Van kunststof weliswaar, maar dat doet niets af aan het schaatsplezier. Gemeenteraadslid Jan Seton – die Beijum in portefeuille heeft – verrichtte vanmiddag de officiĆ«le opening.
Op dat moment was de kerstmarkt rondom de baan al in volle gang. Tot vanavond 21 uur kunnen bezoekers pony rijden en zich daarbij op de foto laten zetten, draaien in een carrousel, slenteren langs de vele kraampjes met kersthapjes en –drankjes en deels zelfgemaakte spullen en luisteren naar live-muziek. Op de schaatsbaan begint om 19 uur een schaatsdisco die duurt tot 22 uur.
De kerstmarkt is morgen weer opgeruimd, maar de ijsvloer blijft nog tot en met 23 december liggen. De baan is dagelijks geopend van 10 tot 18 uur. Je kunt er vrij schaatsen, maar ook schaatslessen nemen of meedoen aan een van de andere ijsactiviteiten die de komende dagen gehouden worden. Wie geen eigen schaatsen heeft, kan ze voor 2 euro voor onbeperkte tijd
huren.Bron: http://www.dvhn.nl/

Geen opmerkingen: