dinsdag 9 december 2008

DE RINGWEG BIJ AFSLAG BEIJUM-NOORD


http://www.dvhn.nl/ bericht vandaag:
Op de officiële inspraakavond over de veranderingen aan de oostelijke ringweg in Groningen gloorde er vanavond hoop voor bewoners van de Sijgersmaheerd in Beijum. Zij protesteren tegen het plan om behalve de huidige afrit ook de oprit vanaf de Amkeheerd tegen hun tuinen aan te leggen.
Er komen dan 7500 auto's per dag langs de huizen tegen 3000 nu. Officieel is het plan niet van tafel, maar de provincie meldde dat er toch nog steeds serieus wordt gekeken naar het handhaven van de oprit aan de andere kant van de Amkeheerd. Een onafhankelijk bureau maakt in januari duidelijk of dat veilig kan. Dat is te laat voor de officiële inspraak, die op 24 januari afloopt. In het kader daarvan vragen omwonenden van de afslag Beijum Zuid om maatregelen tegen de verwachte geluidsoverlast. Die wordt onder anderen door bewoners van Zilvermeer ook verwacht bij Lewenborg. De provincie wil alle vier gelijkvloerse kruispunten vervangen door viaducten. Vanwege de beperkte ruimte bij de Groningerweg / N361 wordt dat kruispunt gecombineerd met de reeds ongelijkvloerse kruising Beijum-Noord. Verschillende buurten en organisaties riepen gemeente en provincie op meteen een goede fietsverbinding te maken tussen Beijum en de Hornbach.
Foto genomen bij de op en afritten Beijum-Noord. Rechtsaf gaat hier richting Bedum en de Hornbach, links de afrit die voorbij de Sijgersmaheerd komt. (de op- en afritten liggen ongeveer 100 meter van de plek waar vandaan de foto genomen is, de eerste rechts is de Heratemaheerd)De omwonenden die in het artikel van het Dagblad worden opgevoerd zijn waarschijnlijk omwonenden van de afslag Beijum-Noord.

1 opmerking:

Anoniem zei

Weed = onkruid en komt uit het Engels
Plantage = bekend, en Nederlands.

Het juiste woord zou dus Wietplantage dienen te zijn, en niet Weedplantage. Dit ter info ;)