zaterdag 20 juli 2024

KARDINGEBULTRA TIJDENS TROPISCHE TEMPERATUUR


Het blijkt al voor het derde achtereenvolgende jaar gehouden te worden. De vorige edities zijn deze blogger enigszins ontgaan. Vanmiddag werden foto's opgestuurd van hardloopwedstrijd Kardingebultra welke in de achtertuin van Beijum wordt gehouden.

Het duurde ongeveer een uur tussen dat bovenste foto werd opgestuurd en de rest van de afbeeldingen. Blogger dacht even of er een of andere muziekevenement bij de Kardingerplas zou zijn. Maar nee, de Bultra.

Zie onderstaande tekst van de Bultra. Toe maar, 24 uur rennen? Dan heb je ook geen slaaptent nodig. Maar wie houdt dat vol, 24 keer bijna 7 kilometer rennen met daarbij inbegrepen een stuk hoogte van de Kardingerbult?

Ten slot, het is deze blogger niet helemaal duidelijk waarom de Kardingerun verplaatst moest worden van de zomer naar de vroege herfst, het zal ermee te maken hebben dat de Bultstra minder schade aanricht aan de natuur.

Toe maar, rennen tijdens tropische temperaturen. Laat op de avond of in de nacht zal het prettiger zijn om te doen. Tussen de rondes door een verkwikkende en verkoelende duik in de Kardingerplas?

 
De Kardingebultra is de eerste achtertoen ultra op Gronings grondgebied. In recreatiegebied Kardinge, de achtertuin van de stad Groningen, hebben we een rondje uitgezet van 6706 meter, inclusief 32 hoogtemeters op de Kardingebult.
 
Het concept is simpel: je hebt een uur de tijd om dat rondje af te leggen. Sneller mag, langzamer niet. Na precies een uur begin je aan een nieuw rondje. Sta je niet op tijd klaar voor het volgende rondje, dan lig je uit de race.
 
We lopen maximaal 24 rondjes = 24 uur = 100 mijl. Uiteindelijk is er slechts één winnaar (m/v): degene die de meeste rondjes aflegt danwel degene die de snelste eindtijd noteert in het laatste (het 24e) rondje. 
Alle andere deelnemers krijgen een DNF (Did Not Finish) achter hun naam. Hoeveel rondjes kun jij in totaal afleggen?

https://www.steenboksport.nl/events/kardingebultra

Geen opmerkingen: