dinsdag 16 juli 2024

KEES HEEFT EEN NIEUWE ACCORDION




 Een stralende Kees Haring van het Zwaaihuis op de bovenste foto. Samen met de initiatiefneemster die via een crowdfunding heeft bewerkstelligd dat hij een accordeon kon kopen. Lise is denaam.

Zie voor de aanleiding van dit alles het bericht van enkele dagen geleden.

Vertel Lise!

Vandaag ben ik met Kees van het zwaaihuis naar naar Leek gereden, naar muziekhuis Da Capo. Daar was namelijk een tweedehands accordeon te koop, bijna identiek aan degene die Kees had gehad.
Muziekhuis Da Capo is eigenlijk gesloten op maandag, maar na het verhaal van Kees, was er geen moment twijfel, we mochten langs komen. Kees opgehaald en met groot genoegen het accordeon bespeeld, beluisterd en gekocht, van het geld wat we met z'n allen verzameld hebben. Van Da Capo kreeg hij er gratis nog een mooie koffer bij!
Zowel Oogtv als rtv Noord belden ons terwijl we op missie waren, alsof ze het konden ruiken! Ze waren daarna graag langs gekomen om Kees te interviewen en filmen. Maar Kees vond het (volkomen terecht) wel goed zo. Genoeg aandacht gehad. Nu bijkomen van deze happening en genieten van de accordeon die weer op de plek is waar die wezen moet!
En zo wordt het gedane onrecht van twee jaar geleden weer een klein een beetje geheeld. Dank aan een ieder die daaraan heeft bijgedragen. Door te storten of te delen, of het hem te gunnen, alle beetjes helpen! Het geld wat nu nog binnen komt en het rest bedrag wat over is, na het kopen van de accordeon, krijgt Kees als zakcentje. Als je je bedenkt dat naast zijn accordeon ook zijn saxofoon, telefoon en veel geld gestolen was, en dan hebben we het nog niet eens over de impact die het heeft gehad, dan is dat hem ruimhartig gegund!

Geen opmerkingen: