woensdag 31 augustus 2011

BONTE BEIJUMEXPRESS IN WOORD EN BEELD

De aanmelding
Indianen maken vuur 
Het was feest vandaag bij het Trefpunt en ondergetekende liet zich in de tien minuten dat hij er was helemaal meeslepen. Dikke lol. Kijk toch eens hoe een lief spontaan meisje hem op sleeptouw nam en hem haar zelfgemaakte indianentent liet zien. Kijk ook op het laatst naar enkele begeleidende dames die hem bijna dwongen om iets op de foto en film te zetten. Uw blogger liet het allemaal over zich heen komen en hij genoot er van. Het ging op een gegeven moment regenen maar de sfeer kon niet meer stuk. Een mooi stel samen, de deelnemende kinderen, de begeleiding en de vergaderende crew op de achtergrond. Dat beloofd nog veel goeds voor de komende dagen. Het is niet zeker of ondergetekende de komende dagen verslag kan doen, hij doet z'n best om nog iets te brengen. En, als hij niet kan dan zijn er altijd nog bereidwillige lezers.
Zoals lezeres Karin, ze is een van de begeleidende dames van de Bonte Beijumexpress. Ze stuurde deze foto's op en schreef er dit bij:
Een vreugdedans
De 1e dag Beijumexpress zit erop, vandaag stondt in het teken van cowboy Billy en zijn indianenvrouw Bonny. S'ochtends kregen de kinderen allemaal een wit t-shirt deze mochten ze naar eigen inzicht kleuren en tekenen met textiel stiften, daarna was hun tipi (wigwam) aan de beurt, iedereen moest een naam verzinnen voor hun groep/tipi en vervolgens de tipi beschilderen met verf.
Na de lunch lieten de weergoden het even afweten maar Buienradar bracht goed nieuws,  na 13:30 zou het droog blijven en kon de speurtocht door het park toch doorgang vinden. De kinderen moesten allemaal opdrachten vervullen om Cowboy Billy en Indianenvrouw Bonny weer te herenigen, zo maakten ze blaaspijpjes, dansden de zonnedans, bakten eigen brood, gingen boogschieten en moesten ze een stier temmen !!!

Het was voor iedereen weer een leuke en geslaagde dag, morgen gaan we met alle kinderen naar het Veenpark.
(De video is het duidelijkst te zien in kleinbeeld)
Update 18:49 uur: omdat de kwaliteit van de video op groter formaat te wensen overlaat wordt hij vanavond of morgenvroeg ook opgeladen op www.stadjerstv.nl voor een beter resultaat.
Update 19:04 uur: bekijk ook de zonnedans op Youtube.


4 opmerkingen:

Anoniem zei

hahahaha, wat laat je je mooi inpakken haha

Anoniem zei

De kinderen gaan morgen naar het Veenpark en voor de ouders is er een verwenochtend met een schoonheids relax behandeling.
Vandaag was het CJG ook aanwezig met koffie en opvoedtheater

Anoniem zei

Enige groep met een naam ??? bijna alle tenten hebben een naam de ene orgineler dan de ander ;)
Maar mooi gezegd dominante dames ;)

anirnith zei

heerlijk mijn 2 jongens (8 en 11) zijn er ook weer bij dit jaar, zag er eentje nog door het beeld schieten :D, ze hebben het gisteren heel erg naar hun zin gehad en vandaag lekker op pad naar het veenmuseum ze zullen wel moe zijn vanavond...
morgen nog een mooie afsluitende dag en dan zit de BBE er voor dit jaar weer op...

heerlijk dat in onze wijk dit elk jaar weer georganiseerd word, leuk voor de kinderen en lekker voor de ouders zo in de laatste week van de vakantie alweer een beetje voorbereiden op het schooljaar wat weer gaat beginnen...

goed geregeld en petje af voor de organisatie en alle vrijwilligers!