zaterdag 27 augustus 2011

DE VROLIJKHEID (2)

Op vrijdagmiddag 19 augustus werd een feestelijke kinderbijeenkomst op Plein Oost georganiseerd. De preciese achtergrond hiervan is me niet helemaal duidelijk, wel dat het aansloot bij een week eerder door Stichting de Vrolijkheid georganiseerde kinderfeest in de Froukemaheerd. Zie nog even het blogbericht 'De Vrolijkheid' van een paar dagen geleden. Van de bijeenkomst op Plein Oost werden een paar foto's opgestuurd die u hieronder gepubliceerd ziet. De kleine foto's zijn groter te klikken. Bij de foto's werd onderstaande teskt meegestuurd, een vooraankondiging voor morgen, Bommen Berend.

Golem in Groningen
Op 28 augustus is Golem op het Noorderzon Festival van 14:00 – 18:00 uur om wensen en dromen van de kinderen in ontvangst te nemen! Vindt uw kind het leuk om met leeftijdsgenoten uit asielzoekerscentra te tekenen, schilderen, of met muziek bezig te zijn? Dan zijn zij en hun ouders welkom!

Ter voorbereiding op Golem heeft Stichting de Vrolijkheid in de periode ervoor workshops van kunstenaars (van zelforganisaties) met vluchtelingenachtergrond in verschillende wijken van de stad en op de AZC’s georganiseerd. De creaties, gemaakt tijdens de workshops, zijn te bewonderen op 28 augustus het Noorderzon festival.
Wie is Golem?
Golem is een gigantische figuur van maar liefst 4 meter hoog en 2,5 meter breed. Golem is de grote vriend en beschermer voor en van alle kinderen in de wereld. Een vriend die er altijd is voor alle kinderen die vergeten, alleen, bang of verdrietig zijn. Hij heeft grote voeten, want hij moet ver kunnen reizen naar de plekken in de wereld waar hij nodig is, plekken waar hij hoop en liefde troost en moed kan brengen voor wie dat nodig heeft. En hele grote handen om te beschermen en omarmen. Een open hoofd zodat alle gedachten en dromen van kinderen in zijn hoofd passen en hij alle dromen en wensen ook weg kan geven. Hij praat niet met zijn mond. Hij ziet in hoofden en harten waar kinderen echt van dromen en dan praat hij zonder woorden terug. Golem is er ook voor de kinderen in Nederlandse asielzoekerscentra. Vergeten kinderen, die vaak al veel hebben moeten meemaken en hier in Nederland vaak jaren in onzekerheid leven over hun toekomst. Golem is hun vriend en hij helpt ze om hun ideeƫn, hartenkreten,vragen en wensen te uiten. Hij heeft daarvoor een deurtje naar zijn hart en ontvangt de kinderen met open armen. Golem heeft al heel wat af gereisd! Zo was hij al eens in China, Namibiƫ, Nicaragua, Pakistan en India. En nu is hij dus in Nederland!
Wat doet Stichting de Vrolijkheid?
Stichting de Vrolijkheid organiseert creatieve activiteiten voor kinderen en jongeren in zo'n 35 asielzoekerscentra, verspreid door heel Nederland. Dans, theater, muziek en beeldende kunst zijn middelen om gebeurtenissen die de kinderen hebben meegemaakt vorm te geven en om zelfvertrouwen en talenten te ontwikkelen. Om even kind te kunnen zijn. De Vrolijkheid doet dit samen met vrijwilligers, theatermakers, kunstenaars en vele vrijwilligers.
Samenwerkingspartners: vereniging Ariana Afghanistan Groningen, Koerdische Nederlandse Samenwerking, Guinese vereniging en Vrienden, en Stichting Sencerite, SKSG, Stiel en een team jongerenwerkers van de MJD.
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Afsaneh Moghadam, kwartiermaker van de stichting de Vrolijkheid: afsaneh_ nl@yahoo.com

Geen opmerkingen: