woensdag 24 augustus 2011

WIETKWEKERIJ ONNEMAHEERD

 De politie heeft woensdagmiddag een hennepkwekerij opgerold aan de Onnemaheerd in de Groningse wijk Beijum.

Agenten troffen bij de inval 388 wietplanten aan in de portiekwoning. Deze werden evenals de apparatuur, waaronder de 18 lampen, in beslag genomen voor vernietiging. De stroom voor de kwekerij werd illegaal verkregen.
Tijdens de ruiming ontdekte de politie bij de buurvrouw ook nog eens 5 wietplanten van 1,5 meter hoog die in de tuin stonden. Ook die werden in beslag genomen.
http://www.112groningen.nl/  

7 opmerkingen:

Anoniem zei

de planten van de buurvrouw in beslag genomen?? je mag legaal 5 planten hebben voor eigen gebruik dus die planten mogen ze helemaal niet in beslag nemen.

anirnith zei

@anoniem... heb je bij 112 Groningen toevallig de foto's gezien? dat waren geen plantjes... dat waren complete bomen!

Anoniem zei

@anirnith, dat blijven 5 wietplanten die je gewoon mag hebben voor eigen gebruik.

michel zei

Johann,
Beijum is zelfs binnenshuis de "groenste wijk van Groningen". Je hebt toch gelijk!

anirnith zei

@anoniem kennelijk vond de politie ze ook te groot om nog plant genoemd te worden en heeft ze daarom weggehaald.. denk ik...

begrijp me goed iedereen moet lekker z'n jointje kunnen roken... maar ik snap in dit geval wel waarom ze meegenomen zijn :)

Johan Fehrmann zei

@Michell, ik vind dat je het leuk oppakt. Blijf svp kritisch, wijkblogger of niet, iedereen kan een ouwe zeurderige en in herhaling vallende brombeer worden. Trouwens, Johan is met één n...

FilanysZ zei

@anoniem.
Helaas zijn alle cannabis planten zelfs de Cannabis ruderalis (een plant waar wij een groot deel van onze welvaart aan hebben te danken mbt Scheepsbouw) waar nagenoeg geen werkzame (high)stoffen inzitten nog volledig illegaal. Er is een gedoogbeleid wat inhoud dat een agent naar eigen inzicht altijd met de volle kracht van de wet (zelfs als de opzet van de kweek alleen door de krachten van zon, regen en aarde worden ondersteunt) kan optreden tegen deze god gegeven wonderlijke planten die meer dan 1001 toepassingen kennen. Medicijn, brandstof, huizenbouw, isolatie, kleding en ja zelfs voedsel!