dinsdag 23 augustus 2011

DAG AXEL

Ondergetekende was amper terug van vakantie toen hij bij de winkel van Aroen werd aangesproken:" Heb je het al gehoord? Axel is overleden." Axel, de man die altijd met twee hondjes door Beijum liep, is hij dood? Uw blogger moest meelopen en hem werd deze foto, zie boven, getoond die op het raam van Aroens winkel geplakt hing. Hij dood? Zo'n jonge kerel? Ondergetekende kreeg zijn zus aan de lijn. Na de condoleances overgebracht te hebben vroeg hij of er een blogbericht aan het overlijden van haar broer gewijd mocht worden. Dat was helemaal in orde. "Ja hoor, dan komen nog meer mensen het te weten."
Het gezegde 'over de doden niks dan goed' hoeft voor mij niet altijd op te gaan. Maar het geldt wel voor Axel. Een altijd vriendelijke en aardige jonge Antilliaanse man, een bekende in het straatbeeld van de groenste wijk van de stad.
Axel Leodegario Martis is aan kanker overleden. Volgens vrienden bleef hij tot op het laatst optimistisch en vertelde hij dat hem niks mankeerde. De ter aardebestelling heeft inmiddels in Rotterdam plaatsgevonden. De familie wilde nog een foto opsturen voor publicatie. Die is nog niet aangekomen, maar ik kan me voorstellen dat ze andere dingen aan het hoofd hebben. Als u wil: Beijumnieuws@online.nl
Axel staat ook nog op een video die ooit over de bussluis is gemaakt. U ziet hem de eerste twintig seconden met hondjes naast Aroen staan. Video

5 opmerkingen:

michel zei

Je hebt nu na je terugkeer van vakantie zes stukjes geschreven en in drie van die zes heb je het weer over de "groenste wijk van Groningen". Zouden je lezers dat zo langzamerhand niet weten? De meeste lezers wonen er zelf en zien het dagelijks om zich heen. Als iets telkens weer herhaald wordt, zou je bijna denken dat het gebruikt wordt om iets anders te verdoezelen.

Anoniem zei

@Michel, is het wel kies om zoiets onder een overlijdingbericht te zetten. Wat moet Ferman dan, alke keer Beijum schrijven ofzo.

yvonne hoving zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
yvonne hoving zei

Lieve Axel,rust zacht. Nu heb je geen pijn meer! Ik zal je missen,vooral je vrolijkheid,zoals vele anderen zullen doen! Vaarwel!

yvonne hoving zei

hahah ja idd wij wonen er zelf! lijkt wel alsof hij zichzelf nog moet overtuigen.......