woensdag 28 december 2011

AFSCHEID VAN INNERSDIJK (5)

Ik sluit niet uit dat vandaag en de komende dagen de afleveringen van deze mini-serie elkaar vlot op gaan volgen. De verhuizing van Innersdijk naar Ten Boer is immers in volle gang. Bewoners en spullen worden ingeladen en naar Ten Boer overgeheveld. Deze foto is gisteren omstreeks een uur 's middags genomen. Verhuizers waren bezig om spullen vanuit het verpleeghuis de verhuiswagen in te rijden. Op de achtergrond ziet u twee ambulancebroeders een bewoner naar een ambulance rijden om hem of haar daar in te 'schuiven.' Of dat laatste in het kader van de verhuizing gebeurde weet ik zo niet. Het is immers (nog) een vertrouwd beeld op dit gedeelte van Plein Oost. Er worden vaker cliënten met de ambulance van of naar Innersdijk vervoerd.
Sloopmachines, bouwmaterialen en bouwvakkers zullen de komende maanden en jaren op en voor de plek waar nu Innersdijk nog staat voor veel activiteit gaan zorgen. Maar op zorggebied zal het hier erg rustig worden.

1 opmerking:

Alie zei

Wij wonen natuurlijk langs de uitvalroute Beijum uit, we hebben de hele dag auto's van verhuisbedrijf Smilda zien langskomen, en ook ambulances om de bedlegerigen te vervoeren en busjes van conexxion om de rest veilig over te brengen. Gisteravond reed ik toevallig over de wijkring en zag tot mijn schrik bij Innersdijk ENORME HOGE FELLE GROENE lampen op het complex gericht.... de hele lucht kleurde er groen van.. Leuk voor de omwonenden.. ik neem aan dat zij daar bericht over gehad hebben. Ook neem ik aan dat groen licht minder overlast geeft dan wit geel of oranje, maar toch.. Is dat tijdelijk vanwege de jaarwisseling of staan die lampen er tot het gesloopt is allemaal?? In dat laatste geval denk ik dat de Hornbach nog even goede zaken doet in de verduisterende gordijnen zeg..
Om even terug te komen op de verhuizing, het zal 1 groot logistiek gebeuren zijn om alles en vooral iedereen veilig over te krijgen en alle spullen weer op de juiste plekken enzo. Volgens mijn familie die in Ten Post woont, is het nieuwe tijdelijke complex zeer keurig en netjes geworden. Natuurlijk is het tijdelijk maar toch wel gauw 3 jaar denk ik? Dan mag het ook wel even goed geregeld zijn. Dat is dus een pluim voor de organisatie! Hopelijk krijgen de bewoners geen last van deze verhuizing, het zal niet meevallen voor de oudere bewoners.