vrijdag 30 december 2011

HEBT U WAT VOOR HET VREUGDEVUUR?

Kinderen zwierven vanmiddag door de Wibena- en Froukemaheerd. Ze belden aan met de vraag of bewoners nog "hout en oude fietsen" voor het vreugdevuur van morgenavond hebben. Even googelen, vreugdevuren, mag dat in Groningen?
Oud en Nieuw is een feest voor iedereen. Het is belangrijk dat alle inwoners van Groningen kunnen genieten van de jaarwisseling en de diverse festiviteiten. Gezelligheid en respect staan hierbij voorop. Het is belangrijk dat we rekening houden met elkaar, en gevaarlijke situaties en onnodige schade zo veel mogelijk voorkomen. Dat geldt bijvoorbeeld voor de vreugdevuren.

Vreugdevuren zijn in principe niet toegestaan. De politie grijpt onherroepelijk in als dergelijke vuren gevaar opleveren voor huizen, gebouwen, mensen en dieren, het verkeer belemmeren of de openbare orde verstoren. Ook vreugdevuur op asfalt is niet toegestaan. Houd er rekening mee dat de kosten van de geleden schade verhaald worden op de veroorzaker.
Vervelen tijdens de kerstvakantie is niet nodig. Tijdens de kerstvakantie wordt er van alles georganiseerd voor jong en oud. Kijk voor het overzicht van jongerenactiviteiten op www.opzngronings.nl. We nodigen alle stadjers uit om met ons Oud en Nieuw te vieren op een veilige en verantwoorde manier. Lees hier, site gemeente Groningen.
Heerden hebben geen asfalt, dus dat zal wel loslopen. Toch blijft het uitkijken, alcoholgebruik en vuurtje stoken is niet altijd een gelukkige combinatie.

Geen opmerkingen: