zaterdag 17 december 2011

EEN SMAKELIJKE 'KERSPAKKET'

De tijd van kerstpaketten is weer aangebroken. Uit onderzoek blijkt dat de meeste mensen het krijgen van zo'n oudejaarscadeau waarderen. Er zijn ook acties gaande om kerstpaketten aan voedselbanken te schenken. Want, wie zo'n pakket van z'n werknemer krijgt zit aan de goede kant van de denkbeeldige economische lijn. Er zijn genoeg mensen die met moeite rond komen en geen gratis presentje krijgen. Trouwens, extra geld krijgen wordt door de meeste mensen weer geprefereerd boven het krijgen van zo'n pretpakket: De helft van de Nederlandse werknemers wil aan het eind van het jaar liever een financieel extraatje van zijn werkgever, dan een kerstpakket of donatie aan een goed doel. Dat blijkt uit vrijdag gepubliceerd onderzoek onder ruim vijfhonderd respondenten van uitzendbureau Unique. Het kerstpakket heeft de voorkeur van ruim dertig procent van de respondenten. Een op de tien werknemers krijgt bij voorkeur een geschenkbon van zijn baas.
Goede doelen komen er bekaaid van af. Slecht zeven procent wil dat de baas uit zijn of haar naam tijdens de feestdagen een donatie doet aan een goed doel. Lees hier.
Op de foto ziet u iemand op de parkeerplaats voor Winkelcentrum Beijum een partij budget-kerstpakketten in de auto laden. Een vriendelijke cassière van AH was zo vriendelijk een handje mee te werken. Waar de paketten heen gingen? De vrouw links: "Ze zijn bestemd voor de Beijumkorf." Zo te zien kunnen de Beijumkorfers een kerststol tegemoet zien.

Geen opmerkingen: