donderdag 29 december 2011

POLITIEK OVER HEERDENPAD

De Gezinsbode heeft in de opmaat naar het 'politieke debat' over de onveiligheidsgevoelens rond het Heerdenpad dat op 11 januari in het gemeentehuis gaat plaats vinden bovenstaande artikel op de voorpagina staan. 

Dat Beijum verdeeld denkt over dit thema lijkt me geen probleem, het is hier geen eenheidsworst. Dat verdeeld denken doet de wijk ook over zaken als studentenhuisvesting en de mogelijke komst van de tram, ook al wil een klein groepje mensen, dat zichzelf lijkt te willen profileren in Beijum, doen geloven al zou het voor heel Beijum denken en praten. 

Het standpunt van ondergetekende is bekend: het aanwakkeren van onveiligheidsgevoelens rond ons aller fietspad door een paar enkelingen lost niks op. Veel bosjes weghalen en een hek plaatsen? Een notoire aanvaller laat zich hier niet door afschrikken. Het probleem is eenvoudigweg niet helemaal op te lossen, en wat te denken van het fietspad tussen Beijum en Lewenborg? Het Kardingegebied in het donker? Is dat veilig? Elke overval is een teveel. Maar een onveiligheidshype creëren rond het Heerdenpad wakkert angst aan in plaats van dat het dingen oplost. De lezers moet zijn of haar eigen mening maar vormen.
Lees ook hier, en over de Heerdenpadburgerwacht.
Of typ zoektermen als 'Tomale' en 'Heerdenpad' in op de zoekbalk linksboven.
Update 30 dec. 11.14 uur: Lezeres Amanda heeft nog een vraag aan (of over) Mike Tomale. Zie reactie, maar lees ook hier. 

9 opmerkingen:

Anoniem zei

Je hebt zelf wel aan die hype meegedaan

Anoniem zei

Kees Huizenga meldde destijds in een reaktie dat de Hunze de aktie van Tomale steunde. Dus het is een zaak die niet alleen Beijum aangaat lijkt mij.

Anoniem zei

Klopt @Anoniem 17.06, het gaat meer over de Hunze dan over Beijum. Toch vind de BOB dat het op hun bordje thuishoort rara.

Anoniem zei

@Anoniem 17.06 Er stond dat de Hunze het idee van Mike Tomale steunt. Dus de Hunze steunt de BOB. Er stond niet dat de BOB de Hunze steunt. Goed begrijpend lezen is soms moeilijk als je al een oordeel hebt.

Overigens gek dat de Gezinsbode niets over de Hunze zegt.
Je wilt toch niet beweren dat dit opzet van de BOB is.

Bianca zei

Wat een gezeur, ik fiets al ruim vijftien jaar het Heerdenpad over. Ga je allemaal ergens anders op richten dan op bijzaken zeg is er niks beters te doen

Anoniem zei

Ook veilig: laat je bezoek niet alleen over het Heerdenpad gaan. Maar bied aan om SAMEN op te fietsen, tot aan de Gerrit Krol-brug (vanaf Beijum dan).

(rené)

Anoniem zei

Zou Mike Tomale zijn petitie over het Heerdenpad nog hebben aangeboden op het Stadshuis.

Amanda

Anoniem zei

@Amanda Petities.nl is onderverdeeld in loketten en de petitie van het Heerdenpad is gekoppeld aan de gemeente Groningen. Zie hier.

De petitie staat nog open en 39 mensen hebben hem getekend.

Kees Huizenga zei

Hierbij de reactie van Mike Tomale van donderdagavond 29 december 2011.

Zie:
http://www.groningenistrotsopnederland.nl/index.php/nieuws-uit-groningen/163-het-heerdenpad

Citaat:
“Don Quichot

Dubbele petten werden mij verweten vanwege mijn plaats in de Bewonersorganisatie Beijum die op de hoogte was van mijn actie, angstaanjagend personage werd ik genoemd door de media. Heel veel verschillende kritische reacties heeft deze ‘wilde actie’ opgeroepen, maar uiteindelijk niet datgene wat ik gehoopt had. Ergens ging ik ervan uit dat omwonenden en betrokkenen bereid waren zich ook in te spannen voor het Heerdenpad en daarmee de veiligheid van hun kinderen te garanderen, maar het kwam er uiteindelijk op neer dat ik mijzelf meer als een Don Quichot voelde, in de late uurtjes langs het beruchte fietspad naar de woonwijk Beijum. Zelfs de wijkagent van de wijk De Hunze vond ook niet dat dit onderwerp er een was waarin hij een rol kon spelen of zijn medewerking aan wilde verlenen, dit moest maar hogerop gespeeld worden.

De Stadspartij

Ik had de hoop dat een partij als de Stadspartij uit Groningen dit item samen met Trots zou willen opnemen in de raad, maar de heer Prummel had er geen behoefte aan. Samenwerking tussen Trots op Nederland als zijnde een landelijke partij en De Stadspartij was niet mogelijk. Vandaar dat ik het alleen moest doen met de media aangezien Trots (nog) niet in de raad zit in Groningen.” Einde citaat.
Lees verder de defensieve reactie van burgemeester Rehwinkel.

Mike Tomale reed avondenlang heen en weer op het Heerdenpad. Vooral vanwege de bescherming van zijn 17-jarige dochter.
Nu blijkt dat hij deze private actie vermengt met zijn eenzaam voorzitterschap van Trots op Nederland in de provincie Groningen. Het persoonlijke wordt verbonden met de politiek.

Mike Tomale heeft de BOB "op de hoogte gesteld" van zijn Heerdenpad-actie, maar de BOB heeft hem hierin niet gesteund. Noch fysiek, noch inhoudelijk, noch moreel. Op Beijumnieuws heb ik dit eerder kenbaar gemaakt.

Ik heb de OCSW-Vensterschoolmanager van Noorddijk, de heer Ruud van Erp, op 6 oktober 2011 benaderd met de vraag of er vanuit de basisscholen in Beijum steun is voor heerdwachten of burgerwachten langs het Heerdenpad. Op 14 oktober 2011 kreeg ik een e-mail terug met de mededeling dat hiervoor bij de scholen geen steun was te vinden. Helaas...