woensdag 21 december 2011

KERSTWANDELING & ROMMELMARKT

Een fietstochtje door de wijk leerde dat op deze formeel kortste dag van het jaar er een lekker zonnetje scheen en dat de temperatuur verre van winters was. Voor Innersdijk stond een joekel van een verhuiswagen en in de hal van het verpleeghuis stond het helemaal vol. Zeer binnenkort volgt. een blogbericht hierover. In de buurt van de Schooltuin en de Wiershoeck waren mensen iets aan het opbouwen. Zie ook foto links, hier wordt getracht een partytent op te bouwen. Vanavond wordt een kerstwandeling gehouden rond de Wiershoeck- en Schooltuin en volgens informatie die ik kreeg schijnt er ook een kerstvoorstelling te worden gegeven. Na de Schooltuin en Wiershoeck was de Boerderijum aan de beurt om te worden bezocht. Want, daar zou een kerstrommelmarkt worden gehouden. Zou het druk zijn? Veel auto's en fietsen?
Nee, beste lezers, uw blogger was de enige bezoeker. Tenminste, de ouders van de koopman links op de foto waren aanwezig en een dik hand vol cliënten/personeel van De Zijlen. Wat moet je daar nou van zeggen? Ja, weer het verhaal dat bijna heel Beijum de afgebrande Boerderij herbouwd wilde hebben, en nu het er staat er bijna niemand komt. Het wordt een eentonige mantra, maar wel waar. Gek volkje, die Beijumers. Een miljoenenproject in het Groene Hart van Beijum wil maar niet op stoom komen. Maar goed.  Van de koopman in de dop kocht ik een mooie kerstengel, hij had meer kerstspullen te koop maar ja, daar heb je publiek voor nodig. Jawel, hij wilde wel even op de foto, net als z'n vrouwelijke collega vijf meter verder op.
Het was een mooie kortste dag in Beijum. Maar de mensen in de Boerderijum verdienen beter. Meer aaanloop in elk geval. De Boerderijum zit op de een of andere manier niet in de harten van de Beijumers.

1 opmerking:

Anoniem zei

Sluit de tent maar