zaterdag 29 juni 2013

BLOOT SLAAT DOOD

Bloot schijnt te verkopen. Het zal dé reden zijn waarom de afgelopen weken op verschillende locaties in de wijk posters met daarop een dame in ontbloot bovenlichaam werd afgebeeld. Wat ik me er van herinner had het iets met een theatervoorstelling van doen. Op de poster staat iets over een 'warme winkel' en Utrecht. De makers ervan dachten wellicht dat Beijumers door de blote dames massaal naar de voorstelling zouden trekken. Nogmaals de eerste zin: bloot schijnt te verkopen. Ondergetekende kan alleen z'n eigen mening vertolken, hij zal nooit een auto kopen omdat die door een blote dame wordt aangeprezen. En ook zal hij nooit een theatervoorstelling bijwonen omdat een dame met blote borsten op een reclameposter voor een dergelijke voorstelling staat te pronken. Niks op bloot tegen verder, ondergetekende is niet roomser dan de paus, maar wat een zwaktebod om je product via blote borsten te moeten aanprijzen.
Zal er ook maar één Beijumer te vinden zijn die naar de voorstelling is geweest omdat hij de blote dame aan een paal langs de Beijumwerg heeft zien hangen?

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Het past bij de voorstelling.


Poëten & Bandieten
Locatievoorstelling op het Over het IJ Festival van 2013
Boris Ryzhy (1974-2001) groeide op in Sverdlovsk (Jekaterinaburg), een troosteloos harde stad geregeerd door de maffia. Ryzhy’s wereld is de straat, een mannenwereld: drank en sigaretten, geweld en politie, gevangenissen en fabrieken. Ryzhy, bokskampioen van de Staalschrootwijk, voelt zich dichter en bandiet en wil ‘zingen als een dronken hoer’. Hij is een kind van de jaren tachtig en een soldaat van de perestrojka: een bij uitstek verloren generatie. In 2000, een jaar voor zijn zelfmoord, bezocht Ryzhy Poetry International Rotterdam. Hij gaf zich over aan overmatig alcoholgebruik, werd bestolen, trok van kroeg naar kroeg met een onduidelijke dame, miste zijn vrouw en zoontje.

Over Ryzhy en diens Rotterdams Dagboek maakt De Warme Winkel energiek theater dat esthetisch en ranzig tegelijk is. Een strak georkestreerd tumult waarin alle theatrale middelen worden ingezet.

Anoniem zei

Volgens mij is het gewoon een naturistenfeestje. Dan is het toch niet zo vreemd dat je deze afbeelding gebruikt ?

Emmy zei

aangezien ze een ontblote dame nodig hebben om aandacht te krijgen voor de voorstelling zal het wel betekenen dat de voorstelling zelf niet veel voorstelt.

Snap de bovenstaande opmerking dat de blote dame past bij de voorstelling ook niet helemaal. Een foto van een bokser had mij logischer geleken.

Anoniem zei

http://www.dewarmewinkel.nl/events/index/?page=voorstellingen&evt_id=1

Dit is de voorstelling en lijkt mij dus ook gewoon erbij passen.