dinsdag 25 juni 2013

METERKAST IN DE FIK OP PLEIN OOSTMet veel lawaai, met alle toeters en bellen, en met hoge snelheid reden kort voor half twaalf vanavond twee politie-auto's en twee brandweerauto's Plein Oost op. In een huizenblok aan de Ypemaheerd, rechts van de Wegwijzer als je er voor staat, was rookontwikkeling te bespeuren en het stonk branderig tot op het plein. Sommige bewoners gingen in pyjama naar beneden. Er was geen sprake van paniek, al snel was duidelijk dat het niet om een uitslaande brand ging maar om wat rookontwikkeling vanuit een meterkast. Plein Oost liep redelijk vol met belangstellenden Zie foto rechts.  Op de bovenste foto hebben brandweerlieden zojuist het klusje geklaard.
Update 0.36 uur, een lezeres die woonachtig is aan het plein Appte: De elektrische voorziening is behoorlijk verwoest. Bewoners mogen er vannacht niet slapen. De meterkast wordt ook gebruikt door bouwbedrijven. De meeste bewoners hebben onderdak gevonden bij familie of vrienden. Een bewoner wordt in een hotel ondergebracht. Morgen mogen de bewoners weer naar binnen, ik hoorde dat de politie de zaak vannacht gaat bewaken. alle ramen stonden net nog open.
Aan de Ypemaheerd in Groningen woedde gisteravond een korte maar felle brand in de meterkast van een kantoorruimte met bovenliggende flatsGeen opmerkingen: