maandag 17 juni 2013

ONTWIKKELING WINKELPLEIN WEST (20)


De verbouwing/uitbreiding van de Lidl lijkt een paar weken te worden opgeschoven. Twee ondernemers op en rond Winkelplein Beijum-West hebben dat gehoord. Naar verluidt gaan de werkzaamheden pas in de volgende maand juli van start. Het blijft gissen waarom dit zo is (tracht maar eens wederhoor bij de Aldi of de Lidl te krijgen; gesloten bastions zijn het). Een aannemelijke speculatie gaat zo: de tijdelijke noodin- en uitgang van de Lidl zou via de computershop gaan (Op de bovenste foto links). Zie ook eerdere berichtgeving in deze lopende serie. De eigenaar van de pc-shop weet echter nog van niks, er kan een discrepantie bestaan tussen een mondelinge afspraak ( "we gaan een gedeelte van uw winkel als in- en uitgang gebruiken") en de concrete realiteit (er staat niks over op papier).
Even doordenken, als de Lidl per 1 juli de winkel van Aroen (foto links, op de bovenste foto rechts in de hoek) overneemt, waarom zouden ze daar de tijdelijke in- en uitgang dan niet creëren? Zie nogmaals de foto links, achter de rode muur zit de Lidl.
Aan de andere kant is deze redenatie niet steekhoudend, het concept Lidl gaat uit van een standaard ingang met  achtereenvolgende producten die in bijna alle winkels in Nederland op dezelfde manier liggen opgestapeld. Mocht de tijdelijke ingang via Aroens winkel gaan lopen, dan wordt dit concept (tijdelijk) in de war geschopt. In dat geval hoeft de Duitse grootgrutter geen schadevergoeding/ inkomensderving aan de baas van de Computershop te betalen. Laatstgenoemde gaat er wel al twee maanden vanuit dat de Lidl tijdens de verbouwing gebruik gaat maken van z'n winkel. Maar zoals gezegd, hij weet nog van niks qua hoe, wat en wanneer.

Alleen kapper Gerrie de Boer zit rustig en zelfverzekerd in z'n salon aan de noordwand van Winkelplein West. Zijn pand zal geen onderdeel worden van de Lidl-expansie.
Binnen twee weken behoort Aroens winkel tot het verleden. Nog vazen of potten kopen? Voor de helft van de prijs...zolang de voorraad strekt.
Wat wordt er verder uitgedokterd op de hoofdburelen van de Lidl? De tijd zal het leren. Wordt vervolgd.

1 opmerking:

Anoniem zei

Misschien beginnen ze ook nog aan een kapsalon ?