woensdag 26 juni 2013

OP ZOEK NAAR GELD EN METAAL IN DE KLEI

Afgelopen maandagmiddag zag ondergetekende een man rondstruinen op een speelveldje. Locatie Froukemaheerd, op de achtergrond is het elektriciteitshuisje dat midden in deze heerd staat te zien. Was het een mannetje van de gemeente die speeltoestellen aan het controleren was? Nee, bleek bij nader inzien. De man ging al ware het een stofzuiger met een metaaldetector over het gras. "Ik ben op zoek naar metaal en geld." Oh, en vind je wel eens wat? "Ja, ik ben alle speelveldjes in Lewenborg bij langs geweest, in totaal heb ik daar ongeveer 130 euro aan geld gevonden."
Een lucratieve hobby. Je bent in de buitenlucht, je krijgt de nodige beweging, en hmmm, 130 euro per Groninger stadswijk? Is niet verkeerd. Hoeveel wijken telt de stad? Kassa, tel uit je winst.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

En?...Hij vernielt wel zo het gras van de speelveldjes door met een schep te gaan graven....

Piotr szkiluk zei

hij vernielt de gras niet hij zet alles netjes terug en hij graaft klein gaatje niet 1 van 1 bij 1 dus zuur niet laat hem. als ik geld voor en metaaldetector had zou ik het ook doen maar die dingen zijn vet duur

Anoniem zei

Zo maakt hij ook nog de speelveldjes vrij van metalen, en kan m'n kind veilig spelen :)

Groeten v/d Noord

Anoniem zei

Als jeze man ziet,wees hem dankbaar.hij kan ook naalden met de detector vinden. Je kind zal maar in zo een naald gaan staan en besmet raken. Laatst kwam ik hem ttegen op lewenborg,en heb hem een lekker bakje koffie gegeven.hij kon dit ten zeerste waarderen.
De vries