woensdag 19 juni 2013

"SCOOTERS REDEN 100KM/UUR DOOR DE HEERD"

Meerdere politieauto's scheurden vanavond met sirene door de Froukema- en Wibenaheerd.  Dat deden ze niet zomaar, de politie werd door bewoners uit deze heerden gebeld omdat scooterrijders kei- en keihard door de heerden reden. Twee bewoners: "Ze reden met 100 kilometer op de teller door de straten, echt levensgevaarlijk." Een agent in een politieauto tegen de bewoners: "Bel gerust weer."

Ja, doe dat vooral. Met 100 km/uur door slingerende heerden crossen is in wezen een poging tot doodslag. Er liepen namelijk niet alleen verdwaalde katten en poezen op straat. Ondergetekende zag ook mensen wandelen en fietsen. En ook een kind dat rustig huiswaarts fietste. Met 100 door de straten van Beijum scheuren is not done. Ook niet als de snelheid 70 km/uur bedraagt.

De komende dagen gaat het afkoelen.

7 opmerkingen:

Anoniem zei

Laat ze maar aan het eind van de Nijensteinheerd gaan staan.....richting Lewenborg!

Anoniem zei

De laatste 2 weken rijden er meerdere crossmotoren -zonder kentekenplaat- met veel snelheid en herrie door de heerden achterin de wijk. Zonder helm, met hoge acceleratie.

Anoniem zei

Het is echt te triest voor woorden..Deze mensen kennen geen fatsoen.. Ook aan de amkemaheerd t.o.v. Jaltadaheerd/Edzemaheerd is het al een paar weken raak met die motoren.. Minstens 100km peruur..
Volgens mij scheuren ze de hele ring gewoon rond.. Asociaal

Klaas Vaak zei

En wat te denken over meerdere kleine auto's ? Die over de Amkemaheerd rijden achter elkaar aan met zeer hoge snelheid ?

Ik zie zelden toezichthouders sávonds/s 'nachts terwijl ik 7 dagen per week het zelfde rondje loop.

Dus is het vrij spel voor de wegraces.

Anoniem zei

Iedereen die te hard rijd in onze wijk heeft blijkbaar geen respect voor het leven .
Scheuren maar .
Of we daarbij mensen , kinderen en dieren in gevaar brengen :"Wie maalt er om ?"
Als toevallige passant valt me op hoe sommige mensen trots zijn op hun contact met de politie .
En dan wel in negatieve zin .
Ouders die roepen als je over" hun" stoep gaat :"Ik ruk je kop er af " geven nu niet direct het goede voorbeeld .
Stel je voor dat alle mensen , familieleden , je kinderen en kleinkinderen zijn en de wereld ziet er direct veel beter uit .

anirnith zei

het is inderdaad de laatste tijd wel erger geworden...

- brommers of motoren die hun motor even "lekker" laten gieren zowel in de heerden maar ook hiervoor op de ring tussen de sporthal en de euro cafetaria... midden in de nacht, overdag.
- iemand die vanuit de Wibenaheerd de ring oprijd en steeds z'n gas open dicht open dicht open dicht etc. draait (lijkt steeds dezelfde persoon te zijn!)
- inderdaad scooters die door de heerden scheuren...

gestoord word je er af en toe van... geirriteerd in ieder geval.

ga dat lekker bij je zelf voor de deur doen... kijken of iedereen het dan nog zo leuk vind.
en de politie bellen is misschien wel een idee maar de vogel is waarschijnlijk gevlogen tegen de tijd dat ze er zijn!

Jan Bakker zei

De politie surveilleert sowieso tot mei volgend jaar extra in met name Beijum-Oost. Het geldt ook voor andere plekken in de stad waar het soms onveilig kan zijn. Volgens Peter Rehwinkel zijn dat o.a. Boterdiep en omgeving Korreweg. De opvallende burger moet dat zijn opgevallen. De keerzijde is dat de criminaliteit zich verplaatst bij ons in De Hunze . Vooral het gebied langs het braakliggend terrein, waar vroeger de Intratuin stond,neemt de drugshandel toe door voornamelijk Antilianen.