zondag 16 juni 2013

RECREATIEPARK KARDINGE (3)


Ik wist niet dat het mag, maar je schijnt te mogen overnachten bij het Zilvermeer. Althans, als ik de beide heren die op de bovenste foto zijn te zien moet geloven: "Als er geen grondzeil in de visserstent ligt mag het." Gisteravond omstreeks half acht trof ik ze voor de tent. Hun beide hengels ziet u rechts in beeld. Handig, deze 'zelfstandige' hengels, je kunt er gewoon bij weglopen, als er beet is merk je het wel. Ik zit niet zo in de visserij, een haakje dat door de bek van een vis steekt bevalt me niet zo. Maar het zal z'n bekoring hebben om langs de waterkant te zitten turen, geduld te hebben, juichen om een vangst, etc. Foto maken heren? Was geen probleem. "Als je doorloopt zie je verderop nog twee visserstenten." Ik zag er maar een, zie foto links. Ook daar waren twee heren in de weer met vishengels. Het zag er allemaal onschuldig en ontspannend uit.
Ik weet niet anders of je mag niet wild kamperen. Maar in een tent zonder grondzeil schijnt dit dus te mogen, al heb ik m'n twijfels hierbij. Het kan een idee zijn om eens in een visserstent in het Groene Hart van Beijum te gaan overnachten. Of op een zinderende zomeravond de tent op te zetten op het grasveld bij het Zilvermeer.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Waarom vissen in de zwemplas andere kant fietspad ligt een visplas of ben ik nou gek.

ralph zei

Rond 22 uur hadden ze een karper van ongeveer 80 cm gevangen zag ik. Navraag bleek dat ze eerder al een dikke paling van die zelfde lengte hadden gevangen. Er zijn grotere Kardingekarpers vertelden ze mij.

Anoniem zei

Ik vind het ook raar. Ik wou gisteren met mijn metaaldetector zoeken in de zwemplas, maar er waren 3 mensen aan het vissen op karper.Het eerste wat ik hoorde was:je loopt met je botte kop door onze lijnen heen.Discussie, want ze hadden de ruimte van pier tot het einde strand. En ik moest maar weggaan, want ik stoorde. IK heb bij de politie geinformeerd, en ze mogen er slapen, vissen en met zijn 3een practisch het hele zwemgedeelte bezet houden. Ik was er om 6.00 uur. Ik moest maar na 11.00 uur terugkomen, want dan gingen ze weg. Ik ben boos en vind het niet eerlijk dat 3 mensen het zwemgedeelte voor zich kunnen opeisen tot onbepaalde tijd, met goedvinden van de politie.