woensdag 26 juni 2013

RONDOM KRUISPUNT BEIJUM ZUID (30) De drie foto's die u ziet zijn gisteren genomen, evenals dat onderstaande video is opgenomen. De vernieuwing rond kruispunt Beijum Zuid is in volle gang. Het loslaten van het oude, het tegemoet treden van het nieuwe. Is 'het hele leven' niet in voorgaande zin samen te vatten? Ondergetekende was nieuwsgierig hoe het zou zijn om per fiets naar de Hunze te fietsen. Normaal gesproken is dit dagelijkse kost voor veel Beijumers. Maar heeft al iemand het nieuwe stuk Heerdenpad uitgeprobeerd? Eenmaal moet de eerste keer zijn. Hoeveel miljoen fietsers zullen de komende jaren over dit stuk Heerdenpad fietsen? Zie foto boven. Op dezelfde foto ziet u rechts arbeiders bij de net aangebrachte teerlaag op de weg Hunze/Beneluxweg v.v. staan. Op de rechter foto staan ze wat pontificaler in beeld. Het ding dat u links ziet kan ondergetekende niet goed thuis brengen. Zou het opgegraven zijn? Wie zal het zeggen.
Kijk desgewenst even mee naar de video. Met wat te nemen hobbels fietst ondergetekende vanaf Beijum via de Hunze naar de Korrewegbug. Over twee maanden zal alles drastisch anders zijn, loslaten, vernieuwen...
De muziek bij de video is van Stefhan Sulke. Hij zingt het wonderschone lied Lotte. Of, hoe mooi de Duitse taal kan zijn. De video wordt ingeleid door wijlen Rudi Carrell. Over loslaten en de dingen/mensen die voorbij gaan gesproken.
 Lottchen weisst du noch 
Wie wir lebten in dem Mauseloch 
In dem miesen grauen Kämmerlein 
Wars so kinderleicht verliebt zu sein 
Ohne Zukunft ohne Haus und Geld 
Uns gehörte doch die ganze Welt
Zie ook hier.
Zomerwerkzaamheden Ring Oost 2013 :
Hinder door ombouw ringweg ter hoogte van Beijum-Zuid 

In het weekend van 5 juli wordt het nieuwe viaduct bij Beijum-Zuid ingereden. De Oostelijke Ringweg is dan gedeeltelijk afgesloten. Aansluitend vinden er bij Beijum-Zuid/De Hunze tot eind september nog werkzaamheden plaats die hinder kunnen veroorzaken. Verkeer moet dan rekening houden met een lagere snelheid en een beperkt aantal rijstroken. Beijum-Zuid en De Hunze zijn dan vanaf Ring Oost bereikbaar via de aansluiting Kardinge (busbaan) en Beijum-Noord.

Gedeeltelijke afsluiting Ringweg van 5 juli t/m 8 juli
Van vrijdagavond 5 juli 19.00 uur t/m maandagochtend 8 juli 6.00 uur is de Oostelijke Ringweg ter hoogte van Beijum-Zuid afgesloten. Dit heeft te maken met het inrijden van het nieuwe viaduct. Het ernaast gelegen huidige fietsviaduct wordt dan gesloopt. Doorgaand verkeer moet dan omrijden via de Westelijke en Noordelijke Ringweg. Bestemmingsverkeer voor de wijken Lewenborg, Kardinge, Ulgersmaborg en Beijum-Zuid kan wel gebruik maken van de Oostelijke Ringweg. Deels wordt dit verkeer geleid via een omleidingsroute door Beijum-Noord/Zuid en de busbaan Kardinge. De omleidingsroute is met gele omleidingsborden aangegeven.

29 juni - 18 augustus:
Tussen 29 juni en 18 augustus vinden er op de Oostelijke Ringweg aan de Hunzezijde werkzaamheden plaats. Het verkeer wordt dan aan de Beijumzijde over twee rijstroken (normaal vier) geleid. Het is dan niet mogelijk om vanaf de Oostelijke Ringweg  Beijum-Zuid en/of De Hunze in-en uit te rijden. Het verkeer wordt dan omgeleid via Beijum-Noord en/of Kardinge (busbaan), afhankelijk van de plek van bestemming.

19 augustus - 23 september:
Tussen 19 augustus en 23 september vinden werkzaamheden plaats aan de Beijum-Zuidzijde. Het verkeer wordt dan aan De Hunzezijde over twee rijstroken geleid. Het is dan niet mogelijk om vanaf de Oostelijke Ringweg  Beijum-Zuid en/of De Hunze in-en uit te rijden. Het verkeer wordt omgeleid via Beijum-Noord en/of Kardinge (busbaan), afhankelijk van de plek van bestemming.

Viaduct en fietspad vanaf 22 juli geopend!
Vanaf 22 juli kan het verkeer gebruik maken van het nieuwe viaduct bij Beijum-Zuid en De Hunze. Het verkeer kan dan vanuit uit de Hunze naar Beijum-Zuid rijden en vice versa. Ook is het dan mogelijk om vanuit De Hunze gebruik te maken van de busbaan richting Kardinge v.v. Fietsers kunnen vanaf 22 juli weer gebruik maken van het Heerdenpad (fietspad) én het nieuwe viaduct. Vanaf eind september is het weer mogelijk om vanaf de Oostelijke Ringweg Beijum-Zuid en/of De Hunze in- en uit te rijden. www.ringgroningen.nl1 opmerking:

ralph zei

"Het loslaten van het oude, het tegemoet treden van het nieuwe. Is 'het hele leven' niet in voorgaande zin samen te vatten? "

Die Johan... het is niet dat prinses Beatrix is overleden of zo iets... het is kruispunt dat wordt veranderd.