zondag 23 juni 2013

GEWELDSDELICT IN DE WIBENAHEERD

Wat er precies bij de rotonde aan de Wibenaheerd is gebeurd is me nog niet helemaal duidelijk. Tweets als deze kwamen binnen:
 57m Beijum 1 neergeslagen, veel politie
3 politie wagens, en 4 ambulances, zijn nu al 1,5 uur bezig... Gebeurt ook weer wat hoor... Zijn nu opzoek naar wapen, geen doden.
was even flink gedoe voordat de politie er was... zijn nu de omgeving aan het uitpluizen heb begrepen naar eventuele wapens.
Ondergetekende maakte een kwartier geleden bovenstaande foto's. Een stuk of zes politie-auto's stonden op en bij de rotonde aan de Wibenaheerd. Een omwonende: "Er lag een oudere man neergeslagen op de weg." Meer informatie volgt. Info: Beijumnieuws@online.nl
11m Bijum was ruzie geweest/mishandeling.meerdere gewonde.nu zoektocht wapen.

Wil de omwonende die vertelde foto's op te sturen dit nog even doen?
Update 22.16 uur, tot nu toe is ondergetekende niks wijzer geworden. Een politie-agente hield zich op de vlakte en zei dat het e.e.a. niks met het woonwagenkampje aan de Wibenaheerd te maken had. Twee omwonenden reageerden laconiek: "Het is al weer voorbij, gewoon een ruzie, zoiets gebeurd hier wel vaker."
Update 23.01, een omwonende mailde: twee blanke mannen waren in gevecht, waarschijnlijk drugs maar weet het niet zeker.
Update 23.22 uur: Bij een vechtpartij in Groningen zijn zondagavond meerdere gewonden gevallen. Kort voor 20 uur drong een aantal mannen een woning op de Wibenaheerd binnen. Ze hadden het voorzien op de bewoner, die enkele rake klappen kreeg. De vechtpartij zette zich vervolgens op straat voort.
Een voorbijganger die uit zijn auto stapte om te helpen, zou ook tegen de grond zijn geslagen. De politie heeft de straat afgezet voor onderzoek. Agenten gingen op zoek naar een wapen dat gebruikt zou zijn. Over aanhoudingen is nog niets bekend. De anleiding van de ruzie wordt nog onderzocht. hWibenaheerdOnline.
Uiteindelijke bron: Telegraaf.
Update 23:11, een lezer mailde: het was een Antilliaan die een weerloze oude man neersloeg, het vriendje daarvan kwam later nog even terug om erop te spugen, daarnaast heb ik gehoord dat er nog een ruzie was bij de woonwagenkamp.
Een andere lezer twitterde: de gewonden er schijnen er meer te zijn dan die man alleen maar hoe veel weet ik niet. Ze zullen nog wel even bezig zijn denk ik. 
Gaan veel verschillende verhalen rond weet wel dat rond kwart over 7 ineens een heleboel geschreeuw en gedoe was wat zich snel vanachter ons huis naar de rotonde bij de wibenaheerd verplaatste en dat aan de toon van het geschreeuw duidelijk te horen was dat er iets flink mis en ook serieus was, dus heb direct 112 gebeld, die vertelde me dat ze onderweg waren vanwege meerdere meldingen. lag iemand gewond voor een auto vlak bij het bushokje waren omstanders al bij aan het helpen veel mensen probeerden ruziende uit elkaar te houden maar dat lukte maar net. Toen de politie kwam werd het iets beter maar duurde even voordat het echt rustiger werd. Het geruzie verplaatste zich nog even naar hier voor bij de Amkemaflat maar dat werd snel de kop ingedrukt. 
Met de man die bij het bushokje lag zijn ze lang bezig geweest om stabiel te krijgen hij si met nekkraag en op de brancardplank in de ambu.
Ze hebben de brandgang tussen het woonblok en het kampje met honden doorzocht de mensen van het kampje hadden er voor zover ik weer niks mee te maken.
Er waren veel politie-autos en in totaal 3 of 4 ambulances... de boel is een tijd afgezet geweest het meeste is weer open nu alleen hier 
Update maandag. Op www.oogtv.nl staat De vechtpartij waarbij zondagavond in de Wibenaheerd negen mensen met elkaar slaags raakten, is begonnen als woordenwisseling in een cafetaria aan de Amkemaheerd. Dat zegt de politie. Drie mensen zijn gewond geraakt, waarvan één vrij ernstig. Een 55-jarige Groninger en zijn 25-jarige zoon werden op straat belaagd door een groepje van zeven mensen. Daarbij zijn over en weer klappen uitgedeeld. De 55-jarige raakte daarbij onder meer gewond aan zijn rug en bleef bewusteloos achter. Zijn zoon sloeg een 14-jarige op zijn kaak en probeerde vervolgens te ontsnappen via een tuin. Daar werd hij echter achterhaald en in elkaar geslagen. De 55-jarige en de 14-jarige zijn beiden naar het ziekenhuis gebracht. De politie is nog op zoek naar de overige leden van het groepje van zeven. Ook is nog onduidelijk of er wapens zijn gebruikt bij de vechtpartij.

19 opmerkingen:

Anoniem zei

http://www.telegraaf.nl/binnenland/21673787/__Gewonden_bij_grote_knokpartij__.html

Anoniem zei

http://www.112groningen.nl/Groningen/nieuws/21494/meerdere-gewonden-bij-ruzie-wibenaheerd-video.html

Anoniem zei

O en omdat het gebeurd is in de buurt van het kamp,wil niet zeggen dat zij er iets te maken mee hebben...zal het nog sterker vertellen...HELEMAAL NIETS hebben zij hier mee te maken.
Beetje jammer dat geljk de vinger naar deze mensen wordt gewezen.

Anoniem zei

@Anonien, er word helemaal niet naar ht kamp gewezen, natuurlijk kunnen deze menen dr niks aan doen dat het daar vlakbij gebeurde. De cafetaria heeft toch ook geen schuld

Anoniem zei

@Andere anoniem,ik lees dat in een stukje in het verhaal....
weet zelf ook dat de cafetaria en de mensen op het kampje geen schuld hebbenIk doelde meer op deze reactie.>>..Update 23:11, een lezer mailde: het was een Antilliaan die een weerloze oude man neersloeg, het vriendje daarvan kwam later nog even terug om erop te spugen, daarnaast heb ik gehoord dat er nog een ruzie was bij de woonwagenkamp.

Anoniem zei

Het is de al een hele poos onrustig rond het winkelcentrum en voor de videotheek en de kroeg. Rond hangende antillianen en andere meelopers! Ze moeten dat eens keer hard aanpakken, want het hele plein is gewoon één grote bende aan het worden. Vind je het gek dat de videotheek haar deuren sluit? Ik niet.. maar goed, het enige wat de politie doet is rondjes rijden en handjes schudden met die lui. Aanpakken durven ze niet, en maar de mensen bekeuren op auto's die verkeerd geparkeerd staan...

Alie zei

In andere stukjes wordt meerdere keren gezegd dat bewoners van het kampje er niks mee te maken hebben. Dat is toch juist mooi? Op die manier is meteen duidelijk dat het niet hun schuld is, voordat er met een beschuldigende vinger naar hun gewezen wordt (wat vaak makkelijk en snel gebeurd.. het zal wel weer daar zijn... onterecht blijkt maar WEER)!

Jan Bakker zei

Sommmige reacties hierboven zijn moelijk te ontcijferen, vanwege vele taalfouten, het ontbreken van komma's etc. Een cursus Nederlands zou geen overbodige luxe zijn!
Enfin, het nieuwsfeit op de Wibenaheerd bevordert niet bepaald de woningverkoop in de direkte omgeving.

Anoniem zei

Sorry Jan Bakker de vorige reacties zijn wel duidelijk voor mij de boodschap komt over.Niet iedereen is de hele dagen met een nationaal dictee bezig.En de normale beijumer houdt zich niet bezich met de woningverkoop. En als ik een tiepfout heb gemaakt sorry daarvoor lig er niet van wakker

Anoniem zei

In het hoogste deel van Beijum, dat is winkelcentrum Beijum-Oost en Wibenaheerd, is na 12 jaar sociale wijkvernieuwing en pleinaanpak nog steeds geen positief resultaat. Mislukking?
Sluitende winkels, nepwinkels, dreigende sluiting voorzieningen (bibliotheek, en in haar kielzog welzijnsorganisaties MJD, Stiel, STIP en BOB) en uitstel nieuwbouw Innersdijk en afstel medisch gezondheidscentrum voor de wijk, Antillianen overlast- en werkloosheidsproblematiek en krimpende scholen, het blijft maar doorgaan. Onveiligheid.

Anoniem zei

@ laatste anoniem :

Om precies te zijn, 10 jaar sociale wijkvernieuwing:

http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2844/Archief/archief/article/detail/721708/2004/02/02/OVERLEVEN-in-Beijum-Oost.dhtml

Anoniem zei

Het uitstel van nieuwbouw op de plek van Innersdijk staat los van de andere opsommingen die hierboven vermeld staan. Het uitstel van nieuwbouw heeft te maken met bezuinigingen van het kabinet (extra heffingen voor woningbouwcorporaties). Wel is de sluiting van winkels en voorzieningen in de Oost-Beijum zorgelijk. Het werkt zeker de onveiligheid in de hand. Dus het een hoeft niet direkt verband te houden met andere feiten.
Jan Bakker

Anoniem zei

Het is altijd de mensen van curacao volgens jullie want wat er is gebeurd weten jullie niet altijd de donkere. De blanken niet he dat de videotheek dicht gaat is door hun zelf met hun kkr gedrag daar binnee blanken fock jullie beijum gangsters tot de dood fock videotheek we staan waar we willen pussyass we staan gwn waar we willen en fock the 5-o squadgang we blijven overlast geven curacao for life van block tot plenna tot aan bushalte

Anoniem zei

Ach ja, in ieder geval kennen wij het woord spelling hé :P.

Anoniem zei

Arme jongens van Curacao dat je je zo moet laten gelden. Wat vinden jullie moeders van deze stoere taal?

Anoniem zei

Ik denk dat we maar met het petje moeten rondgaan voor onze criminele! Atilliaanse vrienden ,
Kunnen we een enkeltje Curacao voor jullie ophalen ,alleen ben ik bang dat ze jullie daar in de zee gooien ,als voer voor de haaien ,zo geliefd zijn jullie hier en daar !

Kees Huizenga zei

Zie in dit verband over de "interventieteams" van Beijum-Oost:

http://beijumnieuws.blogspot.nl/2010/05/uit-de-oude-doos-13.html

http://beijumnieuws.blogspot.nl/2011/02/uit-de-oude-doos-51.html

http://beijumnieuws.blogspot.nl/2011/03/uit-de-oude-doos-67.html

http://beijumnieuws.blogspot.nl/2012/10/uit-de-oude-doos-131.html

http://www.bijstandsbond.org/huisbezoeken/woonfraude/eindrapport_woonmatch_Groningen.pdf

http://www.woonerven.nl/documents/Regioplan_bloemkoolwijken-toekomstbestendig-maken_2012-03-23.pdf

http://gemeente.groningen.nl/regelingenbank/Gedragscode-huisbezoek-interventieteam.html

Veel woorden, maar de praktijk is sterker dan de leer!

Anoniem zei

Het zijn niet altijd de Antillianen dat is belachelijk ! en dat er een keertje ruzie is kan geen kwaad.. of het nou om drugs gaat of om iets anders.
Het moet weer worden zoals in 2003 meer Antillianen en meer HAYABUSA'S !!

En die kk videotheek kan ook wel weg want ze hebben niet eens films die wilt.

Anoniem zei

Nou nou nou...wat heeft de jeugd tegenwoorden met hun KK...niet genoten van een normale opvoeding?..Praten jullie ook zo tegen jullie ouders?Vast niet..beetje respect en normaal typen kan toch geen kwaad?